Kehidupan~

Assalamualaikum & Hello.



Lama gila aku tak update blog ni kan, seriously lama yang teramat sangat. Nak dekat 9 bulan kot. Entah mana blogger Hahazirah ni menghilang, ingatkan dah arwah ke apa, huhu~ Takdelah actually i'm still alive & alhamdulillah sihat walafiat lagi. Aku just terlalu busy dengan 'dunia baru' aku. Tau la kan, life after spm or lebih tepat after school is really hard! really damn hard, banyak cubaan banyak dugaan banyak ujian banyak nikmat. Hmmmm~

Aku harap bermula dari post 'kehidupan' ni aku akan start life aku sebagai seorang blogger balik. Aku nak menulis balik macam dulu². Aku rindu life aku yang dulu, it was so perfect back then. Everything was so perfect. But now, i feel lost, i feel lifeless, i cant stand with my current life right now. Like I said, it's really damn hard. Banyak perkara yang berlaku kat aku dalam tempoh aku away ni. Terlalu banyak stories yang tak sempat aku share.



Cuma sekarang yang aku boleh bagitau, hidup aku tunggang-langgang, porak-peranda, kucar-kacir. Aku bukan sengaja nak cakap macam ni tapi inilah hakikatnya. Aku nak berubah, nak ubah life aku yang sangat pathetic ni. Hati aku sekarang kosong, aku nak penuhkan kembali hati aku dengan perkara yang sepatutnya. Dan aku nak buang segala benda yang pernah mencemari hati aku. Aku nak menyucikan kembali hati aku. Aku nak mendekati Dia. Jujur cakap, semakin lama aku rasa semakin jauh dengan Dia. Aku terlalu mementingkan kehidupan duniawi, aku lupa dengan kehidupan akhirat yang hakiki.

Teruk kan aku ni, teruk sangat aku rasa. Aku dah tak boleh tahan terus-terusan hidup macam ni. Aku nak re-plan life aku & hidup dalam keredaan-Nya. Yang penting sekarang aku nak belajar bersungguh-sungguh, make my parent proud with me & aku nak berusaha kembali mendekati-Nya. InshaAllah. Pray for me teman²~ :'((

Sekian, wassalam.

2 comments: