Tutorial - Cara letak iklan Nuffnang bawah post entri blog.

Assalamaualaikum & Hello.

Lama dah tak buat tutorial blog ni. Nak dekat setahun kot? *ntah tak check* huaha~ Kali ni aku nak buat tutorial pasal camano nak letak iklan nuffnang saiz 336x280 kat bawah post. Aku buat tuto ni bukan sebab apa, sebabnya aku ni jenis rajin jugak tukar template blog sampai hilang code iklan nuffnang tu. So, tuto kali ni adalah untuk memudahkan aku jugak. =)

Cara letak iklan nuffnang bawah post entri blog.

1. Pergi ke Template > Edit HTML > Proceed.
2. Tick kotak Expand Widget Templates.
3. Tekan F3 di keyboard anda & cari code ni:

<div class='post-footer'>
atau
<div class='post-footer-line post-footer-line-1'>

4. Paste code iklan nuffnang atas kod tersebut. Contoh:

<center><!-- nuffnang --> <script type='text/javascript'> nuffnang_bid = &quot;308a571025e37989669cb049a83579a2&quot;; document.write( &quot;<div id='nuffnang_lr'/>&quot; ); (function() { var nn = document.createElement(&#39;script&#39;); nn.type = &#39;text/javascript&#39;; nn.src = &#39;http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js&#39;; var s = document.getElementsByTagName(&#39;script&#39;)[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })(); </script><!-- nuffnang--></center> <div class='post-footer'> <div class='post-footer-line post-footer-line-1'>


Ok, faham dah? Kalau tak faham atau ada pape soklan, boleh drop komen dibawah. Sekian dulu, wassalam.

p/s: tutorial credit to Google. =)

5 comments:

  1. http://aqila-farah.blogspot.com/2012/12/segmen-bloglist-momok-gemok-2013.html JOM JOIN

    ReplyDelete
  2. http://www.ieta.my/2013/02/segmen-komen-cadang-blog-ieta.html

    ReplyDelete
  3. Salam. Jom join segmen ni http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/01/segmen-bloglist-dan-blogwalking-by-miss.html :)

    ReplyDelete