Panggilan temuduga Latihan Separa Perubatan SPA.

Assalamualaikum & Hello.

"Hengsem tak saye??"

Hari jumaat atau semalam aku dikejutkan dgn surat yg aku dapat nih. Cuba teka surat apa? hemmm, jawapannya surat panggilan temuduga SPA. Alhamdulillah, murah rezeki dpt panggilan iv ni coz seriously aku tak expect spa ni still panggil org utk interview bila anum cakap diorg dah nak stop ambik budak baru; kira batch 93 org last lah~

Surat panggilan temuduga. Maaf, personal detail terpaksa dihitamkan. Kata sulit & persendirian kan.

Tapi, prob(s)nya sekarang:-
  1. Hari iv dia couple days before aku exam STPM, real exam bukan fake exam ok.
  2. Aku agak berminat dengan pilihan ke-2 iaitu latihan penolong pegawai farmasi.
  3. Aku bukan budak pure science stream and personally aku kureng minat dgn bidang sains nih.
  4. Aku dah boleh adapt dengan form 6 skarang tapi tak cakap pun "I luv it!"~
  5. Aku terpaksa pilih LAGI SEKALI nak stay form 6 or pegi spa nih, contoh kalau aku pass interview dia nanti.
  6. I hate interview! Aku trauma dgn interview² nih coz sebelum nih aku pernah FAIL 2 IV!; IPG & MARA
  7. Terpaksa lepaskan 'dream' aku kalo aku masuk spa nih. Hue³~
  8. Belajar biology susah kan, SEJARAH pun SAME.


Arghh, mental breakdown! Ingatkan STPM satu²nya jalan future yang Allah tunjukkan untuk aku. Sekarang dapat peluang untuk ubah laluan future aku. Andai kata aku memilih jalan ke-2 nih, aku terpaksa re-plan balik future aku. tsk tsk~ Apa perlu aku buat?? Solat istikharah, mintak Allah tunjukkan jalan yang terbaik. *even selama ni aku tak pernah wat lagi solat istikharah, seriously.* huhuks~~

*~*~*~*~*~*

Sekarang terminat Park Tae Hwan, atlet renang Korea Selatan lepas tgk dia jadi guest dalam Running Man. N u know what, he really reminds me of someone I know, Jambu. Wajah dia, kulit yang cerah dan badan yang tough. Ommai, already miss him lah. Kalau dapat contact dgn dia lagi kan bagus. Hohoho~

such a cutie pie, Park Tae-hwan ♥

Sekian dulu, wassalam~

21 comments:

  1. dulu ada gak apply keje dgn spa...sampai temuduga..tapi tak der rezeki..

    gud luck eh..^_^

    ReplyDelete
  2. hey,tahu tak kputusan biler keluar?

    ReplyDelete
  3. tahu x kputsan temuguda biler kuar?

    ReplyDelete
  4. @Wong maybe bln 12 ni, tak tahu tarikh yg tepat.

    ReplyDelete
  5. Hi.. Saje nak tanya, masa awak mohon SPA tu lame ke baru awak dapat tahu yang awak dapat ke temuduga, example like awak mohon n ade ke setahun atau 2 tahun baru awak dapat panggilan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai.
      tak lama pun. sy mohon betul2 lps keputusan spm keluar. lepas beberapa bulan SPA sendiri hntr surat temuduga ke rumah. =)

      Delete
  6. oouu .. ic.. thanx for d info :)

    ReplyDelete
  7. result for latihan separa perubatan dh keluar.. leh check kat laman web spa.. (",)

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r wlcm.. sy nye interview 30hb.. awl sehari dr awk.. tp result sy amat mendukacitakan.. sy tidak berjaya.. maybe bukn rezeki sy.. =(

      Delete
    2. ooh yeke. jgn sedih. nti peluang dtg lagi, inshaallah. umur awk sama gn sy ke?

      Delete
    3. x.. umur sy dh 24.. tp still x putus asa try.. maybe sy xde rezeki in medical..

      Delete
    4. oh mcm tu. awk jgn putus asa, try smpai dpt. mgkin rzeki awk msih blum tiba. chaiyok²~

      Delete
  8. result latihan separa perubatan dah keluar.. boleh check kat laman web spa.. (",)

    ReplyDelete
  9. I batch 95 yg dipanggil temuduga utk pen.pegawai persekitaran next week..can u give me a tips ? I'm scary :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. tbh,, i dun have any tips,, but here some advice b4 u go to the iv k. :) 1st,, cri sbnyak information about this kos@kerjaya pen. pegawai kesihatan persekitaran n also mesti kne tau isu semasa yg sdg brlaku kt luar@dalam negara. then,, nti time hri tmuduga,, tunjukkn minat yg mndalam dpn interviewer,, make sure awk kena yakin waktu interview tu tau. last but not least,, doa banyk2 minta supaya awk lulus iv tu,, inshaallah. hope this help. btw good luck,, hrap bole jmpa awk kt kolej nti. aminn.

      Delete