Birthday+Gift

Assalamualaikum & Hello.

Kek coklat batik hand-made's mirah.

Hari ni curi masa jap untuk update blog. Okie, eventho bday-ku sudah lepas berminggu yang lalu; tapi bebaru ni aku terima satu hadiah spesial from my chingu, cik Mirah Riot. Honestly, aku agak tersentuh gitu dengan hadiah yg dibaginya sebab sweet banget~

Card+cake=perfect bday present. =D

She gives me a handmade cake plus cute bday card. Walaupun kek yang cik mirah buat ni agak manis (well, she warned me early) tapi boleh tahan jugak rasanya. And, she wrote special card for me. Seriously, her card really touched my heart. I really appreciate her for giving me this gift & willing to befriended with me. To Mirah Riot, if u read this, nomu-nomu saranghae chingu!

Bday card ala-ala masterchef.

Btw, hari rabu kelmarin, 24 Oktober 2012; aku & mirah pergi rumah cikgu Kaste sambut birthday anak cikgu. Cikgu buat jamuan harijadi untuk anak beliau. Time nak balik, cikgu bagi cenderahati yang sangat kiut. Aku suka sangat bekas ni tau, dah lah ada gambar anak cikgu yang comel tu. Tak sempat pun pegang/peluk/cium anak cikgu sebab aku segan. HAHAHA~ =D

cenderamata bekas kiut dari bday party anak cikgu Kaste. ^^

Tak lupa jugak, aku dapat baju baru. lalala~ anum belikan untuk aku time dia pi Pulau Pangkor. Aku anggap ni bday gift from her lah kan. Aku memang banyak t-shirt macam ni tapi tak berpakai sebab sayang. HAHA~

Koleksi t-shirt baru dari Pulau Pangkor, thanks to cik anum unnie.

p/s: style penulisan aku sangat tak 'matang' kan. aku harap aku boleh ubah. lalala~

Sekian dulu, wassalam.

Happy birthday to myself & my blog~

Assalamualaikum & Hello.


Must-update-blog-today becoz today iz ma bday & ma blog's anniversary. woohoo~~

Alhamdulillah syukur kepada Allah sebab aku masih diberi kesempatan untuk menghirup oksigen pada hari jadi aku yang ke lapan belas nih. *skema gilo ayat* Well, tak lupa jugak pada 14 Oktober ni, genap 3 tahun usia blog http://hahazirah.blogspot.com, maknanya dah 3 tahun jgk la aku berblog. Lama tak? lama tak? Post pertama aku pada 14 Oktober 2009, walaupun bukan tarikh yang exactly aku mula blogging tapi aku dah decided setiap 14 Oktober akan jadi hari ulang tahun blog nih bersama befday aku sendiri. HO³~~

Ibu berkeras suruh buat kek coklat segera. okay²~

Abah belanja Pizza Hut~ =D

Hari ni jugak hampir² nak turun KL sebab aku ajak abah ngan ibu pi tengok Lee Hyun Woo kat Sungei Wang Plaza. Ridiculous gilo kan? Tapi pas abah 'pujuk' bebaik, aku redha., tak dapat jumpa kali ni mungkin next time kot *yolah tue~*. Tapi Lee Hyun Woo dtg Malaysia tepat² pada hari jadi aku, betul² dah cukup menghepikan aku. *takde kaitan langsung* wahaha~


Nway, trimas kepada yg wish bday aku today. nomu³ appreaciate it. =) Jujur cakap, aku tak pelik sangat org tak ingat / tak wish bday aku; tapi kalau ada org ingat/wish, aku betul² terharu & menghargainya. =')

Bday msg from abah, hana, ct & anum.

p/s: tunggu wish from Jae-min oppa. kalau dapat lo~ haha!

Sekian dulu, wassalam. [^_____^]

Contest Blog Siapa Yang Kawaii Tu?

Assalamualaikum & Hello.


Jom masuk contest blog anjuran kawaiidysha dan dollylicious ni. Lagipun lama dah tak join kontes² blog ni, saja lah nak try luck walaupun sedar diri blog tak lah kawaii langsung malah sangat keanak²an. Wahaha~

Tag korang untuk join contest ni sekali: Lala, Syaima, Zaza, Eyda & semua orang yang berminat nak join contest ni okie. ^^~

Sekian dulu, wassalam. ^____^

Panggilan temuduga Latihan Separa Perubatan SPA.

Assalamualaikum & Hello.

"Hengsem tak saye??"

Hari jumaat atau semalam aku dikejutkan dgn surat yg aku dapat nih. Cuba teka surat apa? hemmm, jawapannya surat panggilan temuduga SPA. Alhamdulillah, murah rezeki dpt panggilan iv ni coz seriously aku tak expect spa ni still panggil org utk interview bila anum cakap diorg dah nak stop ambik budak baru; kira batch 93 org last lah~

Surat panggilan temuduga. Maaf, personal detail terpaksa dihitamkan. Kata sulit & persendirian kan.

Tapi, prob(s)nya sekarang:-
  1. Hari iv dia couple days before aku exam STPM, real exam bukan fake exam ok.
  2. Aku agak berminat dengan pilihan ke-2 iaitu latihan penolong pegawai farmasi.
  3. Aku bukan budak pure science stream and personally aku kureng minat dgn bidang sains nih.
  4. Aku dah boleh adapt dengan form 6 skarang tapi tak cakap pun "I luv it!"~
  5. Aku terpaksa pilih LAGI SEKALI nak stay form 6 or pegi spa nih, contoh kalau aku pass interview dia nanti.
  6. I hate interview! Aku trauma dgn interview² nih coz sebelum nih aku pernah FAIL 2 IV!; IPG & MARA
  7. Terpaksa lepaskan 'dream' aku kalo aku masuk spa nih. Hue³~
  8. Belajar biology susah kan, SEJARAH pun SAME.


Arghh, mental breakdown! Ingatkan STPM satu²nya jalan future yang Allah tunjukkan untuk aku. Sekarang dapat peluang untuk ubah laluan future aku. Andai kata aku memilih jalan ke-2 nih, aku terpaksa re-plan balik future aku. tsk tsk~ Apa perlu aku buat?? Solat istikharah, mintak Allah tunjukkan jalan yang terbaik. *even selama ni aku tak pernah wat lagi solat istikharah, seriously.* huhuks~~

*~*~*~*~*~*

Sekarang terminat Park Tae Hwan, atlet renang Korea Selatan lepas tgk dia jadi guest dalam Running Man. N u know what, he really reminds me of someone I know, Jambu. Wajah dia, kulit yang cerah dan badan yang tough. Ommai, already miss him lah. Kalau dapat contact dgn dia lagi kan bagus. Hohoho~

such a cutie pie, Park Tae-hwan ♥

Sekian dulu, wassalam~