Wajah baru blog 2012~

Salam & Hello.


Mansei~ hooray~~~! Blog sudah bertukar 'wajah' selepas setahun 1/2 lebih tak tukaq 'baju' blog ni. hihi~ Hajat nak re-design blog memang dah lama tapi malangnya takde idea best & sayang sangat nak edit design blog sebelum ni. Fyi, design blog aku yang sebelum ni dah banyak beri 'award' kat blog hahazirah.blogspot.com. tapi dah lama² orang pun bosan gak kan, mesti lah nak tgk new look pulak. =]

header/banner baru yang bertemakan oreo+INFINITE+colourful/rainbow~

Apa agaknya pendapat anda yang tengok wajah baru blog nih? *kalau rajin komen la, peace* Aku rasa theme blog ni agak keanak-anakan sikit (childish) & aku mestilah nak masukkan group kpop fav aku wat masa skarang ni iaitu INFINITE dalam header/banner blog ni. Aku nak masukkan DGNA sekali tapi aku takde idea dah. Lagipun, aku sangat puas hati dengan header blog skarang nih. =D


Kat bahagian atas entri ada section 'Blog in Magazine'. Aku bukan nak show off sangat dengan blog aku tapi seriously, honesty, blog aku memang takde keistimewaan pun macam blog-blog lain. Blog aku tak macam blog Irine, FL, Hanis Zalikha yang boleh tempek pic cun-melecun kat blog sebab guwa ni ugly duckling. Blog aku pun tak macam blog Lyssa, Biyha, Kemetot yang banyak tutorial pasal blog. Tutorial ciput ada lah, boo~

So, section tersebut sahajalah yang boleh menjadikan blog aku sedikit special walaupun tak special langsung pun sebenarnya. hahaks!~ Btw, kat pic/tulisan setiap magazine tu boleh click kalau nak baca post; rajin²kanlah click pendek citer. ;] Huhu~

piece from my old bg blog.

Aku dan rainbow memang tak bleh dipisahkan ek. Mesti nak masuk unsur rainbow lah punya dalam blog! Mula² aku ingat nak buat tema blog hitam+putih bab kata Lala; coz aku nak blog yang simple je tak perlu meriah sangat. Tapi tak boleh lah, memang tak boleh sebab aku tak dapat tinggalkan jiwa rainbow aku tuh. Hak³~ dasar keanak-anakan betoi! xP


Aku pun ada tambah sikit about me & list wishlist ku. Dan...., aku sudah revealed aku adalah student pre-university semekete. ogoshhh!! terkedut tak? haha, whatever~ *bajet orang curious pasal aku, boo* dalam banyak² wishlist tuh, satu je termakbul. Inshaallah, kalau ada rezeki bakal termakbul jua yang lelain tuh. Tapi part prince kononnya tu memang impossible lah. Guwa pun tak tau nak wat apa. hohoho~



Header baru tu aku ambik masa almost 2jam lebih nak siapkan. so tired! tapi hasilnya dae~bak (awesome). Nav bar colourful pun aku dah remove. Lagi satu aku sudah ubah tempat komen coz sebelum ni orang selalu salah komen post sebab link komen tu tak strategik so aku tukarkan kedudukan dia & rupa komen tu sekali biar orang nampak. Lepas ni jangan salah tempat komen lagi ok (n jangan lupa komen post nih skali okeh =P).

Design lama blog yang dah banyak berjasa. =')

Actually kan, aku memang sayang nak edit design blog aku sebelum ni sebab design blog yang dianggap kawaii tu, alhamdulillah bertambah rezeki blog nih. Dapat masuk magazine, menang peraduan hias blog & ada lah sikit² dapat review blog dari blogger lain. Alhamdulillah, serious memang tak buang masa langsung aku penat² blogging selama ni & orang tak boleh cakap aku blogging but ain't got nothing bcoz i've got alot of things. Alhamdulillah again. ='D

Itu sajalah untuk post kali ni. Mungkin waktu befday aku pulak aku akan update blog. Sekian dulu, wassalam. [^__^]

2 comments: