Dashboard Blogger baru!

Assalamualaikum & Hello.

Lama siot aku tak update blog. Bukan malas ke hape, tapi tak sempat. Nak kata busy tak pon. Boleh je online bebile mase.., cuma kalau nak update blog ni kena suasana yang tenang gitu (takde orang around lappy) baru ah sedap update blog. Time tu idea mencurah-curah lah kot sangat!~


Cakap pasal blogger, ceh dah tukar dashboard baru pun blog. Aku tau dah lama benda ni wujud cuma aku tak suka la design baru ni. Tak biasa gitu. Lagipun cam susah nak edit design blog je. Yelah, coding sume baru² ark. Kalo template XML boleh lah jugak aku main² coding dia, tapi template baru ni jangan harep!~

Banyak siot aku nak update pasal citer² berlaku kat sekeliling aku ni tapi tunggu right timing la. Sebab kena transfer gambar ke lappy, edit lagi then pikiaq nak tulih hape. Nanti la aku update. Betul ni, tak tipu. Ada story pasai cuti raya, cuti merdeka, ex-alang KMS, perentas dan macam² ah, tak terkira. HUHUKS~

Lagi satu, aku duk kat umah ni, aku try la nak mematangkan diri aku, belajar benda² yang aku tak pandai sebab inshaallah 2 tahun akan datang mungkin aku akan berjauhan dengan family. Mungkin la, kalo umo panjang & takde pape probs. And paling penting men'dewasa'kan diri aku. arghh, stress aku nak gemok like seriously!!

So the conclusion, sebab aku lamo tak update blog, blog pun dah tukar dashboard baru tanpa keizinanku (same with facebook), and blog aku semakin mess up. Cheese, aku takde mase nak re-design blog! Akan ku fikir design baru blog yang dae~~~bak!

Sekian dulu. Salam & babai~~ [!>___<]

8 comments:

  1. Wah! tahniah. makin famous la lepas ni. :]

    ReplyDelete
  2. sape kate takleh edit design blog? ade je 'edit html' kat bahagian template. html language takkan berubah, sama je.. tutorial html yg lama still bleh guna untuk blogger baru ni.. takde ape yg berubah sgt melainkan interface je.. org juz taktau mende alah nk edit tu letak kat mane.. biasekan lah diri tu, lama2 familiar la.. :)

    ReplyDelete
  3. @MéuzAngelo™ XXIII yeap2, dah jmpe lps bberapa hri gne dashboard bru nih. skrg sdh mula mengedit blog blik. nway, thanksie~ =D

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. inshaallah kalau ada masa boleh je saya buat tapi maaf sekarang saya betul² busy. sorry yea~

      Delete
  5. awak ambik tuto dekat mana ya ? boleh ajarkan ? sebab saya still tak jumpa tuto yg sesuai :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry, sy dah jarang blogging skrg.. so dah lama xtau update google yg latest.. tp bole google sume tuto psl blog ni.. hrap mbantu.. :))

      Delete