Cinta sekelip mata.

Assalamualaikum & Hello.

Aku pegi kuantan lagi minggu ni; sampai tak jadi study dgn mira (mianhae mira~). Baru 2 minggu lepas pegi, tapi pegi kali ni sebab abah ada kelas. Sambil tunggu abah, ibu kata nak pegi jalan kat mall tapi tak pegi pun. Nasib baik aku ikut tengok wayang dengan ina, piya, ipah n iyad. Aku jadi 'babysitter' dorang la, amanat dari makcik. hehe~


Mula tu ingat nak tengok Hantu Kapcai (padahal aku tak tau pun nak tengok movie apa), tapi malangnya citer tu 18+, ambik ko~ aku sendiri pun tak sampai 18tahun lagi (tinggal lagi 2 minggu lebih). So, ina cepat² kata tengok Hotel Transylvania la *terbelit lidah aku nak menyebut, banyak kali aku berlatih sebut* ;P Siryes best citer nih, aku tak tipu. Lawak sangat & sweet jugak. <3 Love story between dracula and human.

Movie start pukul 12:15 pm, kitorang kena tunggu hall bukak dulu, memang lambat lagi lah. So kitorang jalan² la, pegi toilet & beli popcorn. Time tu, aku 'terjumpa' dengan seorang guy ni, sorang² je, aku agak tertarik dengan dia. Bukan sebab apa, tapi dia dah menangkap pandangan mata aku. Dia pun tunggu sama² macam kitorang. Curious jugak dia tengok movie apa sebab dia sorang² je waktu tu.

Time bagi ticket, time masuk hall, ommai!! dia pun tengok movie Hotel Transylvania la tapi dia sorang² je. Curious sangat camne dia bleh terpikir nak tengok kartun eh, at least ajak awek or family or chingu(s) dia kan. huhuks~ Dah macam takdir, seat dia sebaris dengan kitorang eventho dia duduk tepi skali. Kiranya seat aku dengan dia jarak beberapa kerusi je. =] but,, tetiba iyad duk sebelah aku. cheese betul~

Selena Gomez is Mavis. =)

Kitorang memang cukup enjoy lah tengok movie tu, joke sangat². Btw, Selena Gomez jadi watak Mavis. Sambil tu popcorn habis kena makan tak sampai separuh jalan citer pun. Sedap sangat popcorn dia! Habis je movie tu tak tau kenapa aku macam nak lambat²kan keluar dari hall. Aku nampak dia tadi terus je keluar habis citer tu. Aku n budak² ni pun keluar hall tapi malangnya aku dah tak nampak lagi kelibat guy tu. Sampai situ je 'pertemuan' aku dengan dia. =[

Sampai sekarang aku masih curious tentang dia. Bagi aku, macam takdir je aku n dia tengok Hotel Transylvania same². Lagi satu aku tak sure dia tu melayu atau cina. Rupa cam chinese look je tapi firasat aku kuat mengatakan dia seorang lelaki melayu. Hehehe~ Kalau aku seorang yang 'daring', mesti aku cuba berborak dengan dia sebab dia sensorang. Tapi tak mungkin lah, illusion semata-mata. wahaha~

Mavis, Dracula & Jonathan.

Seronoknya kalau boleh jumpa true love macam Mavis & Jonathan. Tapi aku tak mau pikir lebih² sangat pasal ni sebab aku nak fokus belajar dalam masa setahun 1/2 nih. Yeap, aku harus lupakan perasaan cinta sekelip mata ni. Hari ni dah cukup enjoy dapat tengok movie 'bersama' unknown guy. Istilah bersama hanya aku yang paham. kikiki~

Sampai sini dulu post kali ni. Sekian dulu, wassalam. ~[#^__^#]~

Wajah baru blog 2012~

Salam & Hello.


Mansei~ hooray~~~! Blog sudah bertukar 'wajah' selepas setahun 1/2 lebih tak tukaq 'baju' blog ni. hihi~ Hajat nak re-design blog memang dah lama tapi malangnya takde idea best & sayang sangat nak edit design blog sebelum ni. Fyi, design blog aku yang sebelum ni dah banyak beri 'award' kat blog hahazirah.blogspot.com. tapi dah lama² orang pun bosan gak kan, mesti lah nak tgk new look pulak. =]

header/banner baru yang bertemakan oreo+INFINITE+colourful/rainbow~

Apa agaknya pendapat anda yang tengok wajah baru blog nih? *kalau rajin komen la, peace* Aku rasa theme blog ni agak keanak-anakan sikit (childish) & aku mestilah nak masukkan group kpop fav aku wat masa skarang ni iaitu INFINITE dalam header/banner blog ni. Aku nak masukkan DGNA sekali tapi aku takde idea dah. Lagipun, aku sangat puas hati dengan header blog skarang nih. =D


Kat bahagian atas entri ada section 'Blog in Magazine'. Aku bukan nak show off sangat dengan blog aku tapi seriously, honesty, blog aku memang takde keistimewaan pun macam blog-blog lain. Blog aku tak macam blog Irine, FL, Hanis Zalikha yang boleh tempek pic cun-melecun kat blog sebab guwa ni ugly duckling. Blog aku pun tak macam blog Lyssa, Biyha, Kemetot yang banyak tutorial pasal blog. Tutorial ciput ada lah, boo~

So, section tersebut sahajalah yang boleh menjadikan blog aku sedikit special walaupun tak special langsung pun sebenarnya. hahaks!~ Btw, kat pic/tulisan setiap magazine tu boleh click kalau nak baca post; rajin²kanlah click pendek citer. ;] Huhu~

piece from my old bg blog.

Aku dan rainbow memang tak bleh dipisahkan ek. Mesti nak masuk unsur rainbow lah punya dalam blog! Mula² aku ingat nak buat tema blog hitam+putih bab kata Lala; coz aku nak blog yang simple je tak perlu meriah sangat. Tapi tak boleh lah, memang tak boleh sebab aku tak dapat tinggalkan jiwa rainbow aku tuh. Hak³~ dasar keanak-anakan betoi! xP


Aku pun ada tambah sikit about me & list wishlist ku. Dan...., aku sudah revealed aku adalah student pre-university semekete. ogoshhh!! terkedut tak? haha, whatever~ *bajet orang curious pasal aku, boo* dalam banyak² wishlist tuh, satu je termakbul. Inshaallah, kalau ada rezeki bakal termakbul jua yang lelain tuh. Tapi part prince kononnya tu memang impossible lah. Guwa pun tak tau nak wat apa. hohoho~



Header baru tu aku ambik masa almost 2jam lebih nak siapkan. so tired! tapi hasilnya dae~bak (awesome). Nav bar colourful pun aku dah remove. Lagi satu aku sudah ubah tempat komen coz sebelum ni orang selalu salah komen post sebab link komen tu tak strategik so aku tukarkan kedudukan dia & rupa komen tu sekali biar orang nampak. Lepas ni jangan salah tempat komen lagi ok (n jangan lupa komen post nih skali okeh =P).

Design lama blog yang dah banyak berjasa. =')

Actually kan, aku memang sayang nak edit design blog aku sebelum ni sebab design blog yang dianggap kawaii tu, alhamdulillah bertambah rezeki blog nih. Dapat masuk magazine, menang peraduan hias blog & ada lah sikit² dapat review blog dari blogger lain. Alhamdulillah, serious memang tak buang masa langsung aku penat² blogging selama ni & orang tak boleh cakap aku blogging but ain't got nothing bcoz i've got alot of things. Alhamdulillah again. ='D

Itu sajalah untuk post kali ni. Mungkin waktu befday aku pulak aku akan update blog. Sekian dulu, wassalam. [^__^]

Dashboard Blogger baru!

Assalamualaikum & Hello.

Lama siot aku tak update blog. Bukan malas ke hape, tapi tak sempat. Nak kata busy tak pon. Boleh je online bebile mase.., cuma kalau nak update blog ni kena suasana yang tenang gitu (takde orang around lappy) baru ah sedap update blog. Time tu idea mencurah-curah lah kot sangat!~


Cakap pasal blogger, ceh dah tukar dashboard baru pun blog. Aku tau dah lama benda ni wujud cuma aku tak suka la design baru ni. Tak biasa gitu. Lagipun cam susah nak edit design blog je. Yelah, coding sume baru² ark. Kalo template XML boleh lah jugak aku main² coding dia, tapi template baru ni jangan harep!~

Banyak siot aku nak update pasal citer² berlaku kat sekeliling aku ni tapi tunggu right timing la. Sebab kena transfer gambar ke lappy, edit lagi then pikiaq nak tulih hape. Nanti la aku update. Betul ni, tak tipu. Ada story pasai cuti raya, cuti merdeka, ex-alang KMS, perentas dan macam² ah, tak terkira. HUHUKS~

Lagi satu, aku duk kat umah ni, aku try la nak mematangkan diri aku, belajar benda² yang aku tak pandai sebab inshaallah 2 tahun akan datang mungkin aku akan berjauhan dengan family. Mungkin la, kalo umo panjang & takde pape probs. And paling penting men'dewasa'kan diri aku. arghh, stress aku nak gemok like seriously!!

So the conclusion, sebab aku lamo tak update blog, blog pun dah tukar dashboard baru tanpa keizinanku (same with facebook), and blog aku semakin mess up. Cheese, aku takde mase nak re-design blog! Akan ku fikir design baru blog yang dae~~~bak!

Sekian dulu. Salam & babai~~ [!>___<]