Maktab, UPU & MARA.

Assalamualaikum & Hello.

*I've decided to edit previous post and re-write about 'maktab' at this post. :))*

Banyak result dah keluar sekarang, dah boleh check online antaranya maktab, upu & mara. To those yang nak check result maktab, upu or mara boleh click link dibawah:

Semak Panggilan Temuduga KPLSPM:
http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/temuduga/login.cfm
UPU/Poli Premier:
http://intake.utm.my/semakan/default.asp?menu=spm
MARA:
http://online05.mara.gov.my/spppiln/


Alhamdulillah, maktab. :') Ibu n abah sangat menggalakkan agar aku 'fight' untuk mendapatkan tempat di maktab. Inshaallah kalo ada rezeki, ameen. Yes, maktab will be my 1st choice. Member pun cakap aku sangat lucky coz dapat tawaran temuduga ni sebab bukan senang pompuan nak dapat, kalo lalaki lainlah kan, banyak peluang. -,-' Sekarang, aku kena prepare sebaik mungkin untuk interview 15 Mei ni. Ya Allah, kuatkan hati aku untuk menghadapi temuduga ni, aku berharap dapat tempat di maktab, ameen.


Check upu n ive got course grafix design. Course yang aku impikan tapi poli at johor, really jauh. Tak tau lah nak fikir n cakap apa. Ramai member dapat uia/uitm, bestnya kan. Tapi aku tetap bersyukur sebab dapat peluang ni cuma aku tak tau lah, mingled feeling. Graphic design is my dream actually.


Astaghfirullah al-azim, seriously I cant believe this. Still 'terkedu' coz boleh dapat this interview. Aku ingat lagi esei yang aku karang really sakai! I mean it like seriously. Tapi yang mara ni bukan biasiswa kalo tak silap aku, pinjaman macam tu la. Lagi satu, kalo tak silap aku dapat course perakaunan bukan animasi. Animasi s.korea melepas. Waktu interview nanti kena confident and paling penting kena praktis speaking skrg. Aku dah la lemah bab² speaking ni. Sangat berharap interview nanti akan berjalan dengan lancar. Ameen.

Maktab n MARA perlu diinterview dulu sebelum dipilih betul² untuk jalani program diorang. Ni 1st experience aku pergi temuduga, harap boleh pass interview tu dan dapat result yang baik. Ameen. Btw, minta maaf aku dah macam awkward nak tulis blog sebab dah jarang kan. Aku akan perbaiki cara penulisan aku ni di masa akan datang inshaallah. :)

Aku anggap ini sume rezeki & ujian dari Allah dan bukannya soal 'untungg laa' ke apa. Alhamdulillah, aku bersyukur sangat. Terima kasih Allah. :')

Sekian dulu, babai & salam~

6 comments: