Bean Garden

Assalamualaikum & Hello.


Haip³ lovely readers! *cehh, bajet ada blog's reader jeh* XP Aku nak update pasal kerja nih. Yes, kerja :8D Kan aku pernah cakap aku skang kerja tapi bakal berhenti tak lama lagi ngehehee. Aku kerja kat Bean Garden *apa tu , apa tu* hah, adalah. Tempat jual waffle kat tunas manja. Yepp, ini je lah kerja yang aku mampu cari, itupun dengan bantuan rakan, hanisyaima.

Waffle Maker <3 i luv diz!

Actually, kitorang mintak keje ni sama² after dapat result SPM hari tu. But, aku ni yang sakai time tu tetiba tolak tawaran kerja nih dan lebih memilih untuk belajar buat baju kurung. Pastu, tetiba aku jadi depress+stress duk umah lama sangat ditambah dengan OWent case yang bikin aku tension habis. Aku pun decide nak cari kerja bagi melupakan masalah tu~ Try tanya hanisyaima tu tapi malang dia kata kerja tak available. Tapi² alhamdulillah tetiba plak kerja tu nak cari orang, aku apa lagi terjah terus tunas manja pada 15 April 2012 pastu kena kerja serta-merta waktu tu jugak, *culture shock* sikit aku waktu tu.


Lama-lama kerja dah jadi biasa, aku pun skang dah 'pro' buat waffle *ye-ye-e la tu~* Tapi, ada jugak benda aku tak boleh buat contoh buat air, buat ais krim no.4, no.5, no.6, buat pop corn, lagi banyak lagi la kot~~ Kerja kat sini dapat banyak kawan :D Dapat kenal kaksu, kak ngah, along, balqis, kak zainah, kak suhaila, ustaz muzammil, fuad *dah pindah tempat kerja skang* and sape lagi ntah ramai sangat la wei tak tersebut nama. ngehngeh~ chopp, along ngan kak ngah tu my boss okai. hihi~

Kalo nak cerita, macam-macam perkara berlaku kat tempat kerja ni. Sekarang, tunas manja dah tak semeriah dulu coz ramai dah pindah. Eventho aku tak lama kerja kat sini, tapi still dapat rasa kesuraman tunas manja sekarang. Pindah sebab TF baru bukak and tambah plak dgn budak lepas SPM ni nak sambung study, aku ngan hanisyaima pun termasuk sekali.

Boss tunas manja (bukan boss bean garden) pun dah takde skang, tinggal kuncu-kuncu dgn konco-konco boss je. Sunyi la boss tunas manja takde. Tapi, ada ustaz best jugak. And tak lupa ustaz kedai buku. muahahaha, suka usha dia, hengsem <3 memula segan nak cakap kat hanisyaima sbb takut hanisyaima ckp encik buku tu tak hengsem tapi nasib baik yeahh kami dua² suka tgk muka encik buku tu. cair je rasa, haha~ :D


Cutie Kaya Ball ^^

Ice-cream²~

Chocomex + Juice + Mineral Water. Promex Chocomex awesome!

theFlavour: Chocolate, Peanut, Butter, Kaya, Blueberry, Strawberry, Kiwi, Pineapple & Cappucino. Nyummy²~

KARAMel Popcorn ! <3 

Me + Sweetcorn . Wait, jagung campur susu tak dijual disini okaii~

Hanisyaima & the cutie Kaya Ball ^^

Kaksu + the making of Waffle =)

Stuff at kedai fuad, the button . *now kenangan*

* Little Star *

Our salary . Gaji pertama? not-so-pertama LOL XD

Ok lah, itu saja yang aku nak citer pasal kerja aku nih. Ada la dalam sebulan 1 minggu sempat aku kerja. Rasa menyesal pun ada tak kerja awal² coz kalau tak mesti dah dapat collect banyak duit and masa pun tak membazir duk terperap dalam rumah. Tapi, takpe lah~ Biarlah apa yang berlalu, terus berlalu. Aku ni kena terus jalan ke depan, perjalanan hidup masih jauh ooh~

Sekian dulu, salam & babai~ [^____^]

2 comments: