Bean Garden

Assalamualaikum & Hello.


Haip³ lovely readers! *cehh, bajet ada blog's reader jeh* XP Aku nak update pasal kerja nih. Yes, kerja :8D Kan aku pernah cakap aku skang kerja tapi bakal berhenti tak lama lagi ngehehee. Aku kerja kat Bean Garden *apa tu , apa tu* hah, adalah. Tempat jual waffle kat tunas manja. Yepp, ini je lah kerja yang aku mampu cari, itupun dengan bantuan rakan, hanisyaima.

Waffle Maker <3 i luv diz!

Actually, kitorang mintak keje ni sama² after dapat result SPM hari tu. But, aku ni yang sakai time tu tetiba tolak tawaran kerja nih dan lebih memilih untuk belajar buat baju kurung. Pastu, tetiba aku jadi depress+stress duk umah lama sangat ditambah dengan OWent case yang bikin aku tension habis. Aku pun decide nak cari kerja bagi melupakan masalah tu~ Try tanya hanisyaima tu tapi malang dia kata kerja tak available. Tapi² alhamdulillah tetiba plak kerja tu nak cari orang, aku apa lagi terjah terus tunas manja pada 15 April 2012 pastu kena kerja serta-merta waktu tu jugak, *culture shock* sikit aku waktu tu.


Lama-lama kerja dah jadi biasa, aku pun skang dah 'pro' buat waffle *ye-ye-e la tu~* Tapi, ada jugak benda aku tak boleh buat contoh buat air, buat ais krim no.4, no.5, no.6, buat pop corn, lagi banyak lagi la kot~~ Kerja kat sini dapat banyak kawan :D Dapat kenal kaksu, kak ngah, along, balqis, kak zainah, kak suhaila, ustaz muzammil, fuad *dah pindah tempat kerja skang* and sape lagi ntah ramai sangat la wei tak tersebut nama. ngehngeh~ chopp, along ngan kak ngah tu my boss okai. hihi~

Kalo nak cerita, macam-macam perkara berlaku kat tempat kerja ni. Sekarang, tunas manja dah tak semeriah dulu coz ramai dah pindah. Eventho aku tak lama kerja kat sini, tapi still dapat rasa kesuraman tunas manja sekarang. Pindah sebab TF baru bukak and tambah plak dgn budak lepas SPM ni nak sambung study, aku ngan hanisyaima pun termasuk sekali.

Boss tunas manja (bukan boss bean garden) pun dah takde skang, tinggal kuncu-kuncu dgn konco-konco boss je. Sunyi la boss tunas manja takde. Tapi, ada ustaz best jugak. And tak lupa ustaz kedai buku. muahahaha, suka usha dia, hengsem <3 memula segan nak cakap kat hanisyaima sbb takut hanisyaima ckp encik buku tu tak hengsem tapi nasib baik yeahh kami dua² suka tgk muka encik buku tu. cair je rasa, haha~ :D


Cutie Kaya Ball ^^

Ice-cream²~

Chocomex + Juice + Mineral Water. Promex Chocomex awesome!

theFlavour: Chocolate, Peanut, Butter, Kaya, Blueberry, Strawberry, Kiwi, Pineapple & Cappucino. Nyummy²~

KARAMel Popcorn ! <3 

Me + Sweetcorn . Wait, jagung campur susu tak dijual disini okaii~

Hanisyaima & the cutie Kaya Ball ^^

Kaksu + the making of Waffle =)

Stuff at kedai fuad, the button . *now kenangan*

* Little Star *

Our salary . Gaji pertama? not-so-pertama LOL XD

Ok lah, itu saja yang aku nak citer pasal kerja aku nih. Ada la dalam sebulan 1 minggu sempat aku kerja. Rasa menyesal pun ada tak kerja awal² coz kalau tak mesti dah dapat collect banyak duit and masa pun tak membazir duk terperap dalam rumah. Tapi, takpe lah~ Biarlah apa yang berlalu, terus berlalu. Aku ni kena terus jalan ke depan, perjalanan hidup masih jauh ooh~

Sekian dulu, salam & babai~ [^____^]

Maktab, UPU & MARA.

Assalamualaikum & Hello.

*I've decided to edit previous post and re-write about 'maktab' at this post. :))*

Banyak result dah keluar sekarang, dah boleh check online antaranya maktab, upu & mara. To those yang nak check result maktab, upu or mara boleh click link dibawah:

Semak Panggilan Temuduga KPLSPM:
http://apps.moe.gov.my/kplspm/kplspmjun2012/temuduga/login.cfm
UPU/Poli Premier:
http://intake.utm.my/semakan/default.asp?menu=spm
MARA:
http://online05.mara.gov.my/spppiln/


Alhamdulillah, maktab. :') Ibu n abah sangat menggalakkan agar aku 'fight' untuk mendapatkan tempat di maktab. Inshaallah kalo ada rezeki, ameen. Yes, maktab will be my 1st choice. Member pun cakap aku sangat lucky coz dapat tawaran temuduga ni sebab bukan senang pompuan nak dapat, kalo lalaki lainlah kan, banyak peluang. -,-' Sekarang, aku kena prepare sebaik mungkin untuk interview 15 Mei ni. Ya Allah, kuatkan hati aku untuk menghadapi temuduga ni, aku berharap dapat tempat di maktab, ameen.


Check upu n ive got course grafix design. Course yang aku impikan tapi poli at johor, really jauh. Tak tau lah nak fikir n cakap apa. Ramai member dapat uia/uitm, bestnya kan. Tapi aku tetap bersyukur sebab dapat peluang ni cuma aku tak tau lah, mingled feeling. Graphic design is my dream actually.


Astaghfirullah al-azim, seriously I cant believe this. Still 'terkedu' coz boleh dapat this interview. Aku ingat lagi esei yang aku karang really sakai! I mean it like seriously. Tapi yang mara ni bukan biasiswa kalo tak silap aku, pinjaman macam tu la. Lagi satu, kalo tak silap aku dapat course perakaunan bukan animasi. Animasi s.korea melepas. Waktu interview nanti kena confident and paling penting kena praktis speaking skrg. Aku dah la lemah bab² speaking ni. Sangat berharap interview nanti akan berjalan dengan lancar. Ameen.

Maktab n MARA perlu diinterview dulu sebelum dipilih betul² untuk jalani program diorang. Ni 1st experience aku pergi temuduga, harap boleh pass interview tu dan dapat result yang baik. Ameen. Btw, minta maaf aku dah macam awkward nak tulis blog sebab dah jarang kan. Aku akan perbaiki cara penulisan aku ni di masa akan datang inshaallah. :)

Aku anggap ini sume rezeki & ujian dari Allah dan bukannya soal 'untungg laa' ke apa. Alhamdulillah, aku bersyukur sangat. Terima kasih Allah. :')

Sekian dulu, babai & salam~