Matrikulasi & Tingkatan 6 2012

Assalamualaikum & Hello.

Nak dekat sebulan tak update blog tapi tak sampai lagi hee~ -,-
Bukan apa, bolehlah nak kata busy coz sekarang aku dah KERJA. kerja apa? haa, adalah! nanti aku buat post pasal kerja & also pasal movie Battleship. Now, aku nak citer pasal matrik & tingkatan 6 ni. Sebab result matrik & ting. 6 dah keluar hari ni, 25/04/2012 jadi ramailah bebudak SPM 2011 kecoh, dapat ke tak dapat.

Semak keputusan kat sini sementara masih sempat:-
Matrikulasi - http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/
Ting. 6 2012 - http://apps.moe.gov.my/sst6/cheF6_12/index.cfm


First, aku check matrik tengok dapat ke tak. Alhamdulillah dapat, course perakaunan (sebab aku mintak course ni) & kat selangor (coz i make selangor as 1st choice then baru pahang as 2nd choice). Ibu & abah cakap jauh lah, aku pun tak tau nak poie ke tak, tunggu result upu dululah baru decide. But, kalo masuk matrik kan course accountancy, aku dah la kurenng sikit, tapi peluang untuk sambung kat oversea CERAH, orang katalah. Tapi, bukan kat Korea Selatan (aku dah google). Kalau tak silap macam kat US or UK ke camtu lah. Keciwa sikit. {-,-}


Then, check Tingkatan 6 plak. Niat dihati memang kalo boleh nak dapat. Coz aku terpikir jugak nak amik STPM but takde rezeki nama tak tersenarai. It's okay la sebab aku pun kalo boleh jugak tak mau dah back-to-school. HUHU~ Orang cakap STPM paling diutamakan, then matrik, then baru diploma kan³?? *betulkan aku kalo aku tersilap* sebab tu terpikir nak amik STPM. dan mungkin peluang sambung oversea CERAH jugak kalo result tip top.

So, conclusionnya tunggu sikit lagi result upu, maktab & spa lepas tu baru decide nak masuk mana. Btw, aku rasa tak kot untuk masuk kolej swasta. Sebab mahal! Parent mana mampu, tak macam orang lain, parent kaya nak belajar mana² atau oversea terus pun moleh, sebab KAYA. xP

Oklah, aku nak chou daa~ Sekian dulu, salam & babai~ *bwing bwing* [>_<]

6 comments:

  1. Bukan ke biasanya offer salah satu. Either f6/matrik. Why not merayu ke form 6?

    ReplyDelete
  2. Bukan ke biasanya offer salah satu. Either f6/matrik. Why not merayu ke form 6?

    ReplyDelete
  3. Bukan ke biasanya offer salah satu. Either f6/matrik. Why not merayu ke form 6?

    ReplyDelete
  4. @Unknown yeap2, thats y i got matrix kot.

    ReplyDelete
  5. Bukan la.. Dia akn tgk asasi dlu then matrik pstu bru diploma n form6

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yea. asasi tu dpends on uni kan. kot

      Delete