Battleship.

Assalamualaikum & Hello.


Guysss, dah lama nak post pasal awesome movie, Battleship ni tau. Now baru sempat update harap tak 'basi' lagi. ngehngeh~ Kalau tak silap aku tengok movie ni 2 minggu lepas with my frenz iaitu hana, zaza & mekyah. ^^ Thanks sangat kat diorang coz ajak aku hangout pi star mall, memang agak enjoy la that day. =D


Tau tak, just bcoz owent cases aku got sick and being stress, seriously! ;( Then, they guys ajak lah tengok movie anytime free. Aku pun apa lagi haruslah ikut, nak lupakan sekejap pasal the boys matter. At first, kitorang tak tau nak tengok citer apa, well aku ni bukan biasa tengok wayang. Hana la yang suggest tengok Battleship bcoz dia dah pernah tengok & kata this movie reaaally best!!

DaeGukNamAh, poor my boys :'(

So true.... Battleship really awesome movie. Tak rugi pun tengok okaii. Plan dengan mekyah lepas ni nak tengok citer Avengers pulak kot, not sure yet. Mekyah pun nak pindah tak lama lagi. Harap dapat hangout with her for the last time before dia pindah. :'( Sedih plak mengenangkan dia nak pindah. Aku dah la boleh tahan rapat dengan dia. really something.

Oklah, itu saja untuk sekarang. Sekian dulu, salam & babai~~

Matrikulasi & Tingkatan 6 2012

Assalamualaikum & Hello.

Nak dekat sebulan tak update blog tapi tak sampai lagi hee~ -,-
Bukan apa, bolehlah nak kata busy coz sekarang aku dah KERJA. kerja apa? haa, adalah! nanti aku buat post pasal kerja & also pasal movie Battleship. Now, aku nak citer pasal matrik & tingkatan 6 ni. Sebab result matrik & ting. 6 dah keluar hari ni, 25/04/2012 jadi ramailah bebudak SPM 2011 kecoh, dapat ke tak dapat.

Semak keputusan kat sini sementara masih sempat:-
Matrikulasi - http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/
Ting. 6 2012 - http://apps.moe.gov.my/sst6/cheF6_12/index.cfm


First, aku check matrik tengok dapat ke tak. Alhamdulillah dapat, course perakaunan (sebab aku mintak course ni) & kat selangor (coz i make selangor as 1st choice then baru pahang as 2nd choice). Ibu & abah cakap jauh lah, aku pun tak tau nak poie ke tak, tunggu result upu dululah baru decide. But, kalo masuk matrik kan course accountancy, aku dah la kurenng sikit, tapi peluang untuk sambung kat oversea CERAH, orang katalah. Tapi, bukan kat Korea Selatan (aku dah google). Kalau tak silap macam kat US or UK ke camtu lah. Keciwa sikit. {-,-}


Then, check Tingkatan 6 plak. Niat dihati memang kalo boleh nak dapat. Coz aku terpikir jugak nak amik STPM but takde rezeki nama tak tersenarai. It's okay la sebab aku pun kalo boleh jugak tak mau dah back-to-school. HUHU~ Orang cakap STPM paling diutamakan, then matrik, then baru diploma kan³?? *betulkan aku kalo aku tersilap* sebab tu terpikir nak amik STPM. dan mungkin peluang sambung oversea CERAH jugak kalo result tip top.

So, conclusionnya tunggu sikit lagi result upu, maktab & spa lepas tu baru decide nak masuk mana. Btw, aku rasa tak kot untuk masuk kolej swasta. Sebab mahal! Parent mana mampu, tak macam orang lain, parent kaya nak belajar mana² atau oversea terus pun moleh, sebab KAYA. xP

Oklah, aku nak chou daa~ Sekian dulu, salam & babai~ *bwing bwing* [>_<]