SPM 2011.

Assalamualaikum & Hello.


Agak lama aku tak update lepas umum pasal tarikh keluar result spm hari tu. Skarang result spm dah pun keluar, nak citer pasal result rasa macam dah 'basi' je citer tu ark. Hehee~ Tapi story of SPM 2011 tetap takkan lupa di-update. Dah jadi 'adat' turun-temurun update pasal pekse. Sebelum ni pasal PMR & SMA, kali ni opkos pasal SPM.

Waww, macam tak percaya zirah dah abes zaman persekolahan kot. Lepas ni takde dah bangun awal² pagi, bersiap untuk pergi sekolah & pening kepala coz keje sekolah tak siap. Sumenye tu dah jadi kenangan & sekarang perlu bukak chapter/episod/buku baru untuk menjalani kehidupan seharian. *apa yang aku merepeks nih?!*

Citer pasal kehidupan SPM, ini aku mau sharing memori & kenangan sepanjang aku sekolah kat TJ and bergelar budak form5. Nasib baik aku dapat jadi sunbae (senior) tahun lepas. HAHA~ Kalau stay at khairiah jangan haraplah nak jadi senior coz senior adalah untuk budak Form upper-6 yang berumur 19 tahun. huu~


Ingat lagi tahun lepas, aku 'gedik' gila letak kat blog konon target SPM aku 10A++, over kau zirah study malas tapi target punye la tinggi. Even tak dapat capai target tu tapi alhamdulillah aku masih mencapai keputusan yang baik. Seriously, honestly, actually setiap hari aku doa semoga Allah memberikan aku result yang cemerlang. Alhamdulillah berkat doa & usaha aku & semua orang, akhirnya aku dapat jugak result yang diimpikan. Thank you Allah. =)

The Making of... SPM 2011

Waktu SPM, aku amik aliran perakaunan coz tak dapet sc stream huhuhu TT. Masa form 4, aku amik aliran agama+perakaunan yang ada bahasa arab tu. Tapi, tahun lepas aku pindah skolah TJ so aku drop la subjek agama (Bahasa Arab, PQS & PSI *those yg skolah agama pasti tau subjek ni). Jadi subjek² yang aku amik adalah:


Maaflah 10A++ tu mungkin agak over. Walaupun tak dapat straight A's but my result still good enough. Alhamdulillah, berkat doa+usaha Allah makbulkan doa aku supaya dapat result yang cemerlang dlm SPM. =)

Rak buku SPM saye. Tapi bukunye hareem dibaca. Nway, buku ni dah banyak berjasa kepada sayep. ^^

Buku latihan, buku panjang, buku Pai & soalan exam SPM sepanjang tahun.

Buku Teks Seni yg juga jarang dibaca. Buat waste money je tapi aku sayang sangat buku ni, tak mau bagi kat org kalo bleh. Ada waktu pasti aku akan 'baca' jugak buku ni. Pasti! ^^

File kertas² SPM yang aku selalu bawak kat sekolah time SPM nak dekat.

Keje kursus akaun. Keje kursus ni banyak membantu untuk paper akaun SPM jadi buatlah betul² keje kursus ni kepada sesape yang amik subjek akaun tu eh.

Dalam kenangan~ Depan sekali tu adalah majalah sekolah TJ, tiut je. 

SPM 2011 Stuff. Sayang lah nak buang sume ni. Banyak kenangan. ~~*

Kalau nak skor SC, sila ikut target diatas. Ini dapat daripada cikgu sc saye, Cikgu Talhah. :)

Ini adalah Jadual waktu SPM 2011 & slip meja & slip angka giliran. Personal info terpaksa dicensor untuk tujuan keselamatan. :P

Soalan² SPM 2011. 

Atas ni sume lukisan seni yang dilukis waktu pekse. Kebanyakannya ibu yang bnyk tlg aku time subjek lukisan. Trimas & mianhae ibu. ><

Tak tau la boleh tunjuk ke tak lukisan ni tapi inilah lukisan yang aku lukis waktu subjek seni visual SPM 2011.

Result SPM o_O

Aigoo, like I said nak citer pasal result macam dah 'basi' kot. Takpe lah, just post here as kenangan~


Alhamdulillah, my result sangat² Zzang! Aku macam segan bila org tanya result aku. Tak jawab mengata, dah jawab kata berlagak la ape. Kenapa manusia selalu suka buruk²kan org eh. Aku anggap result aku ni adalah rezeki & ujian drpd Allah. Aku sangat² bersyukur dengan rezeki yang Allah beri.

Aku harap result aku tu dapat balas 'hutang' PMR & SMA aku yang lepas. 'Big exam' aku sebelum ni result sangat so-so just dapat √9 , sebab tu aku blur kan slip pekse aku. Hehe~ Harap result aku kali ni dapat hepi kan ibu bapa, sume cikgu² yang pernah ajar aku & sume org la. Harap jugak my result ni dapat mengubati luka² ibu bapa, cikgu² & sume orang yang pernah aku sakiti. Tapi, aku agak sedih la bila ada certain people mcm tak dapat terima result aku coz aku bukan pelajar cemerlang kat sekolah dulu (*eh, ada ke?). Tapi kalo takde takpe la, kalo ada aku mintak maaflah kalau sakitkan hati sesape. Sila maafkan aku~ xP

Almost 5 years aku tak pernah diinvite pegi anugerah penyampaian hadiah. Kali terakhir pegi coz I got UPSR 5A's. Now, selepas 5 tahun aku kembali menghadiri majlis ni. Cehceh~ ^^

Kenangan 5IK 2011

Banyak kenangan aku dengan 5IK 2011, skolah TJ and sepanjang tahun 2011. Tapi tak banyaklah aku share kat sini.

Bday kengkawan 5IK. Oh ye, aku tolong wat 'piring bday' untuk deco kelas.

Waktu pertandingan catur. *try spot me yang paling uglyduckling

Zirah & Tanoosha. =) We're happy at beach.

From left: Eyda, Zirah, Dayah, Nisah & Ezzaty. *aku yang uglyduckling

5IK 2011 yang sangat ceria & hapi sentiasa~

Wee, 2011 tahun yang penuh dengan memori indah. Ngeh³~ Akan merindui setiap detik² yang pernah tercipta. *mengarut lagi. Well btw, feel free to read my past post about PMR, SMA & now SPM. lepas ni takde dah kot. Hee, except kalo aku ter-ambil STPM pulak ke. Huhuhu~~

SPM 2011
SMA 2010
PMR 2009

Sekian dulu, salam & babai~ [^____^]

2 comments: