Dahulukan salam.

Assalamualaikum~

Baru² ni aku ada baca dalam satu majalah yang berkonsepkan islamik tetang salam ni. Salah satu benda yang ditulis dalam tu ialah mendahulukan salam daripada yang lain. Maksudnya macam ni, kita nak bagi salam dan ucap selamat pagi, jadi kita perlu cakap macam ni, "Assalamualaikum & Selamat Pagi". Beri salam dulu baru disudahi dengan ucapan yang lain. lebih kurang gitu lar~

Sebelum ni setiap post dalam blog..,aku biasa tulis, "Hello Assalamualaikum". Jadi aku harus tukarlah sekarang memandangkan aku dah tau~ Selain tu, haram membengkokkan badan atau sujud sebagai tanda penghormatan semasa memberi salam. Itu antara hukum dalam memberi salam. Aku sharing sikit³ apa yg aku tau. :)

Tapi, sebenarnya lama aku tak update blog. Peduli apa kan, kadang² rasa nak delete blog ni pun ada tapi rilex dulu mungkin ada sesuatu yang berguna pasal blog ni untuk digunakan pada masa depan. Who's know aite?! Sekarang sibuk dengan trial. ehh, tunggu markah trial masuk online, tak sabar mahu tengok walaupun result tak 'flying colour' pong..huhu~ T_T


Btw, 'hadiah' untuk mekyah sempena bday dia yang ke-17 pada 16/09/2011 baru² nih. Huhuu~ Grafik hyun joong kegemarannya. suke tak, suke tak? Huahahahaha~

Ok lah, mau stop dulu. Skarang ni sedang 'gila' tengok k-dramas. <Smile, Mom>, <Ojakgyo Family>, <Protect the Boss>, <Secret Garden> daebakkkk~~~ Ada masa nanti cerita pasal semua ni. Huaha!

Sekian dulu, salam~ Annyeong~~ ^^

2 comments:

  1. tahniah sebab menang untuk kategori saguhati pertandingan menghias laman web

    ReplyDelete