Alahai Star King...

Hello Assalamualaikum.


Kadang-kadang aku ada masa nak post mende² camni. Aku baru tau kot pasal ni, tak kisahlah kamu mau cakap aku ketinggalan keretapi ke, duduk bawah tempurung ke apa, tapi aku betul² kesal+kecewa dengan mende yang dah terjadi ni.

Star King yang aku tengok tetiap hari isnin time waktu berbuka pose mase bulan ramadhan hari tu buat satu perkara seperti menghina org muslim. Sila tengok video dibawah untuk menjelaskan apa yang berlaku. Kalo ko orang jenis malas play video, kempunan la ko nak tau apa yang berlaku wekk. ;P


Tak patut kan diorang buat macam tu.. Papepun kita kena respect culture & religion orang lain. Yang tak bleh terimanya, dah lah ada bias mblaq aku dalam tu, si Joon pi fly dancing ape ntah. Pastu Lee teuk-sshii boleh plak dia gelakkan afghany woman yang wearing hijab. Tak lucu ponggg! Shorry yang pakai macam pak arab tetiba berkelakuan macam terrorist halakan senapang kat MC Ho dong. Wei, muslim bukan terrorist lah, jangan salah sangka dengan game israel-amerika. Grrr!

Tapi papepun, SBS sudah mintak maap dengan apa yang berlaku. Dan diorang sudah menghentikan episod rancangan tu dan sedang edit balik. Lebih kurang camtu lah. Si shorry pun sudah mintak maaf via twitter dia kata dia tak bermaksud nak buat macam tu. Ok lah, fine! Tapi rasa geram masih ada, dan rasa nak boikot show star king pun ada.

http://www.soompi.com/news/sbs-star-king-production-team-apologizes-for-misrepresent-muslim-on-latest-episode

Tengoklah, lepas ni aku taknak tengok star king lagi wekk. Baik tengok Strong Heart atau Running Man lagi bagoss. Takpe, aku pun nak jauhkan diri dari korea thing buat masa skang, study lagi baiklah!~ Yelah tu zekrah~~~ K lah, aku mahu stop dulu, nanti aku update lagi kalao aku hidup lagi campur aku rajin. muahaha~

Babai, salam~

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. @jangjang patchi yelah..papepun hal ni dah settle dah kan.. ooh eah, awk knl dia, eh sy post ni xpe ark? hehehehee~ :P *kalo tak bleh nanti delete la..tapi mana ada ckp bnde x elok psl sesape pun kan~~

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. lama dah tak tengok star king, running man, hero dll....asyik layan drama je....

    New Entry: Mood ber"CONTEST"

    ReplyDelete
  5. @jangjang patchi haah, btul jg tu.. mgkin dorg sensitif kot dgn bnde2 cmni sbb tu jd isu.. aik mcm mne nk bce? ngeh&sup2~

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete