Raya & Merdeka~

Hello Assalamualaikum.

Kalau tak kenal, dalam gambar ni adalah Chansung 2PM okieh~

Selamat hali laya aidilfitri semua... dan selamat menyambut hari merdeka yang ke-54 tahun pada tahun 2011 nih.. aku ingat kita merdeka dah 55 tahun <-- HAHA nampak sangat matematik aku lemah disitu. :P Lama benoor aku tak online rasanya. baru beberapa minggu/hari kot, tapi rasanya 'internet addiction' aku semakin hilang yeahaaaa~


Btw, aku ada buat grafik untuk merdeka & raya. Ingat nak combine je kan senang, tapi tak jadi ah. Aku ambik grafik untuk merdeka yang twitter status punya.. Letak je tulisan selamat hari merdeka kat tempat status tu sudeyy. pelikkah bunyinya?? wawawaaa~

Untuk grafik raya pulak, kah³ gelak dulu ehh, jadi & lawak tak aku edit pic chansung pakai baju melayu warna oren & songkok? kwang³! Aku tau la tak jadi, aku memang tak reti photo manipulation pon.. huahaha~ Lagi satu muka chansung dalam tu tak gaya dia pon. Aku pun tak sure aku hambek gambar dia time bila, mungkin time dia belum debut atau awal² debut dia ke, aku memang tak sure ah..

Tapi kannn, sebenarnya sebelum ni aku pernah mimpi/bayangkan Matt Damon pakai baju melayu oren, sekarang aku pulak edit gambar chansung pakai baju melayu oren. HAHA~ Pape lah kan, aku harap aku tak salah sebab edit gambar dan buat grafik macam tu. elehh source aku sikit je okeii, google je pun, huhu~

Sudah la tu, aku mau stop dulu. Sekian dulu, babai & salam~ =)

Epop Malay August 2011.

Hello Assalamualaikum.


Dapat juga update blog hari ni. Lame dah nak update ni tau, nak show off jap. HAHAHA! *tak baiknya niat* Zhira bet sape² yang minat kpop, 'tidak mesti tidak' tau/beli/baca majalah epop versi melayu kan.. Baru² ni muka+URL blog zhira masuk dalam majalah epop kat ruangan e-web. HEHEHEE~

Tak expect pun tau.. Memang lah zhira ada join ruangan tu, tapi tak pernah² pikir mereka akan show off muka zhira sekali dalam tu. Cam tak caye jee tapi zhira happy sangat sebab epop promote URL blog zhira sekali. HIK³~

Jira tu samedengan ZHIRA lah. Sila abaikanlah nama Jira tu~ Tak pikir banyak kali nak letak nama apa. :P

Btw, epop malay bulan ogos ni jugalah isu pertma yang zirah keep-keep. Sebabnya sebelum ni, zhira share ngan my chingu, Mekyah, beli epop. Baru je buat ni~ Mekyah suka kumpul epop dats why la zhira just sharing dengan dia jep.

Saranghae epop malay August 2011. Kamsahamnida for sampul duit raya 2PM~

But, kali ni zhira mintak kat Mekyah nak keep epop bulan ogos sebagai kenangan tapi Mekyah nak juga satu buat koleksi. Sooo, zhira belilah lagi satu, tak sia² pun sebab zhira dapat sampul duit raya SHINee. Zhira punya 2PM la of course. Kitorang exchange tau!

Dapat 2 sampul group, 2PM & SHINee. Mekyah punya epop masih rapi berbungkus dalam plastik. ^^

Chansung-ahhh, 2PM, Jihu@Hyun Joong saranghaeyooo~ ♥

Jom like epop malay fanpage@facebook:
http://www.facebook.com/epopmalay

Itu sajalah my story. Babai, salam~ [^_^]

Untuk baby ogos.

Hello Assalamualaikum.

Hari ni aku mau post pasal birthday. Birthday member(s) aku yang jatuh pada bulan ogos. Bukanlah niat nak over too much gedik sangat nak prepare surprise yang gempak untuk chingu aku masa birthday diorang. Just kalau boleh for this year aku nak kasi sesuatu yang lain dari yang lain untuk bday chingu(s) aku. Elehh, masa bday ibu atau family members lain takde pula aku beria ehhhhhh.. HAHAKS!

Sorry² and whatever. Kali ni aku dedicate khas untuk 3 orang chingu yang bday dorang jatuh pada bulan Ogos:
Lala (3 Ogos 1994)
Ct (5 Ogos 1994)
Cema (7 Ogos 1994)

Tahu apa aku bagi untuk bday dorang?? Hehee, sangat special okeh! *spesial lah sgt, tak pun sebenarnya!*

Lala Halim -3/8- & Hanisyaima -7/8-


Lala & Cema aku combine 'hadiah' mereka. Aku wish bday dorang dalam majalah Yezz! bulan 8 kat ruangan tempat wish bday. Happy sangat sebab wishes aku tuh disiarkan sebab kalau tak, aku kena sediakan sesuatu special yang lain untuk dorang plak. =)

Zirahfah tuh pemilik blog hahazirah.blogspot.com ni lah. Sila abaikan nama aku tu, aku tak pikir betul² nak tulis nama apa hari tu. HEHEE~ Tapi, yang Lala Halim & Hanisyaima tu betul tau.



Korang suke tak qilah & syaima? Harap sukakannya ya. Aku tak tau mau bagi apa lagi selain bday wishes dalam mag yezz! kesayangan aku nih. NGEH³~

CT -5/8-


Ct, silalah rasa cookies yang saya buat ni, saya try buat tapi macam tak sedap lah! Sempena bday Ct pada 5 ogos ni, aku kasi hadiah 'Choc Butter Cookies'. Diharapkannya Ct menyukainya dan maafkannya kalo rasanya agak kureeeng sikit. [#^_^#]

Maaaf, ada cookies yang rentung sikit. :P

Bagi aku sebenarnya rasanya sedap ape, boleh tahan! ;)

Btw, selain aku buat cookies ni dibantu oleh ibu, ipah & iyad si tukang rasa. Tengok jugalah the making of... 'Chocolate Butter Cookies'.


HAHAHA, itu sajalah aku mahu post. Berapa kali tangguh untuk post pasal ni tau, akhirnya jumpa tarikh yang betul. NGAHAHA~ K lah, babai dulu, salam~ ^^

Giveaway Lucky Blogger by ZhiraHeyo, LalaHalim & HaniSyaima.

Hello Assalamualaikum.

Ini adalah giveaway anjuran bersama 3 chingu blogger; ZhiraHeyo, LalaHalim & HaniSyaima. Aku decide untuk buat ga ni sebab aku ada hadiah mahu bagi lucky blogger yang masuk ga ni. Sebelum ni aku pernah buat Lucky Blogger Contest hujung tahun lepas. Oleh itu, tahun ni aku buat Giveaway Lucky Blogger pulak disertai 2 olang besties aku. Best sikit ada partner dalam ga. NGEHNGEH~

Bloggers, jom support & join reramai giveaway aku bersama members ni. Harap sangat giveaway ni mendapat sambutan hangat. Syarat mahu join senang saja, sila baca dibawah baik:


1. Wajib follow blog kitorang;


2. Buat satu entri tentang giveaway ni;

-Tajuk entri mestilah: Giveaway Lucky Blogger by ZhiraHeyo, LalaHalim & HaniSyaima
-Letak banner GA ni.
-Tag minima 3 orang atau lebih dan make sure diorang tahu tentang GA ni.

3. Submit link entri korang kat bawah.



Tarikh tutup contest: 25/12/2011

Lucky Blogger akan menerima hadiah misteri dari kami. Bilangan pemenang berdasarkan bilangan hadiah yang disediakan dari kami bertiga. So far, hadiah aku sedia ada 2. Members aku juga ada sediakan hadiah mereka. Masa contest berjalan masih lama, jadi kamu semua masih ada banyak masa untuk join ga ni. Take your time, slow-slow yaa~

Sekian dulu, babai & salam~