Kerja Kursus Pendidikan Seni Visual 2611/3 (Part 2)

Hello Assalamualaikum.


Entri ni adalah kesinambungan dari entri Kerja Kursus Pendidikan Seni Visual 2611/3 (Part 1) baru² ini. Sila cuci mata dengan hasil kerja kursus seni saya yang sudah siap 99.9% woot woot~ ;P

Suckay betul rasa baru siap kot folio seni ni..lambat kan??? Orang lain tentunya sudah boleh tidur lena sebab mereka semua sudah siap wuu..wuu jelesnya! Sudahlah minggu depan pra-percubaan+puasa, agak 'pressure' saya sekarang pheww~


Selain cikgu & ibu, bestie cema (hanisyaima) banyak bantu buat keje ni sama². gomawo chingu~

Lala (lala halim) cakap untuk kajian warna; "sedei sangat kajian warna oak ek." HAHAHA~ campur hodoh kan, kan??

Ibu; ibu pun banyak bantu zhira siapkan keje seni ni. ibu tolong macam². kamsa-kamsahamnida omma~ =D

Finally, it was done! Thanks to all who had helped me a lot to finish this assignment. hehehe~

Saya siapkan tadi juga di kelas seni setiap sabtu *harapnya lepas ni tak perlu datang lagi. :P*. Ada lagi satu actually tapi takpe officially hantar this tuesday after examination.

Teringin nak citer pasal kelas tadi. Ada beberapa orang minta tolong saya dalam kerja seni mereka *macam saya pandai sangat cehh~* tapi saya agak upset sebenarnya bila mereka berkelakuan kurang sopan seperti cuit² saya dengan selamba. eh heloo i'm a girl, and u're a boy, mau buat dengan girl lain yang suka kamu buat macam tu boleh lah tapi not me okayy. Saya sangat menjaga batas dalam pergaulan lalaki & perempuan. *sangatlah jaga kan. :P*

Takdelah sebenarnya saya tak biasa kena cuit tiba² gitu *bapaklah skema kau zhira~!* sudahlah panggil saya dengan panggilan bukan nama saya tapi itu tak kisah sangat lah. kemudian apa lagi yee..oh ye, entah kenapa la saya takut benar nak tegur kawan sekelas seni saya tu, macam saya ada buat salah kat dia je kan. Takpelah nanti kalau saya ada benda nak cakap dengan dia, saya tegur la tapi kawan dia berani pulak saya tegur arghh. hahahaha~

Bodos siot kau zhira! Sudahlah aku takmau citer panjang² lagi, habis skema trauma ayat aku (ikut ayat Lynn).

Inilah hasil kad 3D aku yang hodos, beastly, nenek kebayan dan sebagainya. Papepun, yang penting SIAP. muahaha~ 

Sampai sini dulu okaiiiii, babaiiii & salam~ [>_<]

Saeng-il chukahamnida omma~

Hello Assalamualaikum.


Hari ni 28/07/2011 hari lahir omma! eh silap, ibu! Aku cadang mahu buat suprise cake untuk si ibu tapi malangnya aku kehilangan resepi kek coklat CT. Rupanya aku takde buat salinan resepi tu, ia cuma disimpan dalam inbox facebook aku yang sudah berdeactivated hampir 7 bulan! Tak mungkin lah aku on balik fb aku semata-mata untuk menyalin resepi tu.

Oleh itu, aku tak buat pape lah untuk hari lahir ibu tahun ni~ Family members lain pun aku takde buat something special for them all. Ahhh pe kena dengan aku ni?? Ingat mahu doing something really different pada tahun ini, apakah, apakah? Otoke~~~ [--"]


Mau buat macam mana lagi yea, tunggu lah tahun depan pula agaknya. Tapi papepun, Ibu selamat hari lahir, hapy besday, 생일 축하 해요 (saeng-il chukahamnida), عيد ميلاد سعيد (eid milad sa'eid).

Kalo boleh aku mahu bagi ibu hadiah best punya tapi tak tahu lah dapat capai ke tidak iaitu; keputusan yang baik dalam spm tahun ni. Insya-Allah aku akan berusaha. Aminn.

Okie lah, babai dulu & salam~ [>___<]

Aku pun ada 'perasaan'..

Hello Assalamualaikum.

Hati berbunga-bunga


Ada sorang budak dalam kelas tu,
perbuatannya sangat melucukan. kelakuan dia macam kanak-kanak, sangat comel!
Aku dan chingu selalu bercerita tentang dirinya dan perhatikannya lepastu ketawa sebab apa yang dia buat sangat lucu.

Nampaknya sekarang aku dah start sukakanya...
sampaikan aku tak berani menatap wajahnya lagi. :P

Byes, salam~

Mianeyo Omma!

Hello Assalamualaikum.


Mianeyo omma...
Aku melakukan sesuatu yang omma akan ingat sampai bila-bila, mungkin sampai hembusan nafas terakhir, mungkin juga di akhirat kelak!
Dan aku pun akan mengingatinya sampai bila-bila juga, diharapkan aku mengalami amnesia atau alzheimer supaya aku dapat lupakan segala perkara buruk tentang diri aku.
Kalaulah aku ditakdirkan menjadi 'buruk' seperti ini, aku nak buat ape?
Aku tak tau nak buat ape..
Jadi selamanya aku tidak akan sempurna.

Mungkin, mungkin mungkin aku adalah 'orang yang memberi pengajaran', bukan 'orang yang mengambil iktibar daripada setiap apa yang berlaku'.

Aku tak minta perkara buruk, aku cuma fikirkan/bayangkannya sebab benda tu memang/mungkin/mustahil/akan berlaku. Nauzubillah, minta semua itu dijauhkan~

Semoga Allah sentiasa mengampuni semua dosa yang aku lakukan setiap detik. Amin~ Byes, salam. [-_-"]

1st Giveaway dari L0vely Craft Naida!!!!

Hello Assalamualaikum.


Byes, salam~

Contest Link Blog Saya Unik.

Hello Assalamuaikum.


http://hahazirah.blogspot.com
Link blog saya unik sebab hanya saya yang memiliki link blog seperti ni. Awak seperti ketawa HAHA apabila menyebut link URL blog saya ni. Lagipun link blog ni dah banyak berjasa kat blog ni.
Tag 3 chingu blogger: Lala Halim, Hanisyaima, Nadiera.

Byes & salam~ ><

Contest Blog Saya Superb Chomel.

Hello Assalamualaikum.


Tag 2 chingu blogger: Lala Halim, Hanisyaima.

Byes & salam~

Contest SHAWL | Shawl Cantik Untuk di Menangi!!

Hello Assalamualaikum.


Sebab nak shawl tak pernah beli shawl yang macam hadiah contest tu. Lagipun saye ni memang jenis tak pakai shawl pun, mana tau kalau termenang contest SHAWL ni saye tetibe jadi pemakai shawl tegar pulak ke lepas ni. HEHEHE~

Harap boleh jadi salah sorang pemenang lucky draw tapi kalo tak dapat redha je la. NGEHNGEH~ Oklah, sekian dulu. Byes & salam~

Mega Giveaway by Yana & Cik Putih

Hello Assalamualaikum.


Tag 3 chingu blogger: Lala Halim, Hanisyaima, Umie

Senarai Sponsor:

  1. Scarf Sweethoney
  2. Wirda Azurainie.  
  3. Droplet House
  4. Lens Mania
  5. Ayu-Raudhah Shawlstore
  6. Nora Nabella
  7. Applepinkbow
  8. Syafeika Edora
  9. pixel mania
  10. Wan Hazel 
  11. Momo Chan Collection 
  12. NHL Colloection
  13. Kei Seinchi
  14. Sya Razali 
  15. Aimi Craft 
  16. Habibi Hamid
  17. Shawl Az 
  18. Imann Abdul
  19. Aan Boutique
  20. KZ Nabihah Boutique
  21. Ciktiqz Adamaya
  22. Tri Fa
  23. Kittyshawls 

Itu saja kan. K, byes salam~ :)

Kerja Kursus Pendidikan Seni Visual 2611/3 (Part 1)

Hello Assalamualaikum.


Keje seni aku baru siap separuh. Ehhh tak, separuh suku kot, ke 40 minit je? Entah, entah, entah.. Tapi yang pastinya ia perlu disiapkan sebelum seminggu akhir bulan 7.

Aku pilih tugasan 5 tajuk kad ucapan 3D.

Gambar & lukisan flora & fauna.

Tema alam sekitar tapi ucapan tahniah? Whatever ah, janji siap!


Kad 3D yang dihasilkan bersama ibu. So sweet gitu~ =)



Banyak lagi tak siap nih, olahan tak buat lagi, kajian, reka letak, persembahan sumenye tak 'bergheh' lagi. Nanti nak guna rama-rama dan bunga lawa² sebagai motif. Yang lain-lain akan bersambung part 2, cewahh~

Byes, salam~ *Doakan aku dapat A seni, pekse sebelum ni asyik dapat above 50 je, teruk betul seni aku, tak berseni langsung aku ni hahaks~*

GiveAway: One Klik One Present by Lyssasecret

Hello Assalamualaikum. :)

1st GA by Lyssasecret sempena mencapai 10k+ followers blog,


Tag 4 chingu blogger:
  1. Lala Halim
  2. Hanisyaima
  3. Nad Cydot
  4. Nabiyha

Harap kali ni ada 'ong' untuk moenang walaupun Mr. Ong dah bersara. [T_T] Joinlah semua, k byes salam~ ^^

Saya nak GA dari Korea & Bandung!

Hello Assalamualaikum.

Beb, Giveaway dari Korea?? What, Korea?? Again, Korea??
Biaq betiq! Korea tu kot! Saya nak, saya nak, sangat²lah nak! :D


Korang pun nak?? Jom ramai² join giveaway ni. Click link kat atas tu & baca syarat-syaratnya. Peace! ^^

Sebelum tu tag kawan² blogger untuk join sama GA ni. Pastinya tag kawan yang 'gila korea' macam saya ni. *eh, takdelah gila sangat.* HAHA!


Whoah, banyak pulops! Ini semua aku ambik dari follow list & juga member² aku nih. So, korang jemputlah join yehh.

Byes, salam~ ^^

Contest Blog Saya Comel.

Hello Assalamualaikum.


Mood join contest kembali. Kali ni join contest blog saya comel *lah sangat*. Tau contest ni dari blog kak Amar yang doodle diary tu. Harapan untuk menang memang takde lah kan sebab contestant dia sumenye superb² belaka, nak² lagi kak amar punye blog memang comel yang teramat sangat. Tapi takpe lah, kita berserah je lah mana tau ada rezeki tiba² menang pulak ke kot kan. Hihik~ :P

Tag 4 orang:
Lala Halim
Hanisyaima
Lalola <-tak wujud
Hanani <-pun tak wujud :P

Ok lah tu je, byes & salam. =)

Imam Muda musim ke-2 (2011)

Hello Assalamualaikum.


Hari ni final Imam Muda. Tak sabar jap nak tengok. Kejap je lagi dia start pukul 9 kang. Still count the time sambil² duk online kejap. Aku asyik on9 senyap² skang ni, pastinya benda pertama sekali aku pegi kalo on9 blog ni. Sebenarnye nak download lagu korea, Break down dengan Hands Up kan, tapi itu lah sokmo lupe eiii.

Oii, Showdown 2011 finale rabu next week kot. Sumenye nak finale skang ni yes, yes. Kurang full sikit jadual TV aku, HAHA! Tadi sekolah Hari Pelaporan, dapat report card, tapi report card macam ape entah?? Tak boleh percaya, sej P1 aku tulis tak hadir padahal aku still simpan ok kertas pekse tu. Malas nak beria kan, nasib P1, kalo yang petengahan tahun punya ni memang aku protes la kan.

Whatever ah, sambung tengok Imam Muda, kita tengok siapa yang jadi juara Imam Muda untuk musim ke-2 ni ok. Aku rasa macam Acan *gelaran comel untuk imam muda Hassan*, tapi Nazrul ada chance juga. :)

Sekian dulu, salam~ ^^