Kdrama 49 Days

Hello Assalamualaikum. :)


Yo-yoo ekceli takde mood nak tulis pasal kdrama ni tapi hajat nih dah lama ngat tertangguh so baik kita laksanakannya sebelum ia melatop hukhuk~ :P Kalao korang nak tau, kdrama 49 Days ni paling hangat sekarang *eleh, peminat kdrama mesti tau nih!* tapi citer ni sudah tamat ar cuma kat One HD belum tamat lagi, lambat lagi tamat kot sebab citer baru, City Hunter *pakwe BOF aku berlakon Junpyo/Lee Minho* start 4/7/2011 ni kalo tak silap. *aku dgn ibu tak sabar menunggu* :)


Citer 49 Days ni memula aku boolayan ja, ibu sorang yang tengok *sebab skang ibu suka layan One HD, yesh ada peneman tengok citer korea =D*. Itupun sebab ada sorang pelakon dia macam muka Raka Cinta Kirana, alaa tak ingat ke? Yang berlakon jadi Raka dalam citer Cinta Kirana yang HOT lettew. [T_T] Tak ingat meh aku nunjuk sikit gambar dia!

Gaye tak? gaye kan? Tak gaye sudah, malas kawan! ;P

Aku eksaited bila tengok muka Gang Minho macam Raka. Bukan minat pun Raka cuma mula² ibu suruh aku tengok muka Minho tu gaye sape la..puas aku pikir, ingat macam muke pelakon korea mana kan sebab baru² ni sume citer korea yang aku tengok takde plak muka gaye Minho nih sampailah aku terpikirkan pelakon sinetron, tu yang aku dapat detect muka dia macam Raka! *cehh, bangga sangat lettew dapat cari lagi sorang pelanduk berupa-rupa. :P

Aku tak tengok 49 days ni dari episod petama tapi aku tau la jalan citer camano bila tengok lelame. Kalo tengok dari eps first lagi best tapi aku memang dah menjadi kebiasaan lah skip eps yang tak beh (best). NGEHNEGH~


Serious ni wei citer ni memang the best, tiptop, best sangat jalan citer dia. Pelakonnya pun sume good-looking. Ada Jo Hyun Jae (jadi Han Gang) tau yang dalam citer One Mommy Three Daddy *tajuk sukeati* berlakon skali citer nih. Lepastu, bagi aku la kan, Yi-kyung (Lee Young Woo) macam muka kawan aku syida. Mula² rasa Yi-kyung tak comel, nyampas je tengok muka dia tapi kawan aku yang Syida tu comei jadi terus automatik rasa Yi-kyung ni cantik dan tersuka dia plak. :)

Banyak citer lak dia, sinopsis citer ni canne? Sape castingnye? OST weh bab link! HAHA! Yilex² bagi aku cer one by one yeaah.

Sinopsis:


Shin Ji Hyun was enjoying absolute bliss as she was about to marry her fiancé, Kang Min Ho, but her perfect life is shattered when she gets into a car accident that leaves her in a coma. She is given a second chance at life by a reaper, but it comes with a condition: she has to find three people outside of her family who would cry genuine tears for her. In order to do this, she borrows the body of Yi Kyung, a part-time employee at a convenience store for 49 days.

(Dipetik dari wiki kasi pendek, nak lebih tengok sini atau sini takpun pi tengok seniri ah citer tu kasi paham habes.)

Cast:


Lee Yo Won as Song Yi Kyung/Shin Ji Min
Nam Gyu Ri as Shin Ji Hyun
Jo Hyeon Jae as Han Kang
Bae Su-bin as Kang Min Ho
Jung Il Woo as Scheduler/Song Yi Soo
Seo Ji Hye as Shin In Jung

Extended Cast at here.

OST:

Disebabkan OST dia melampau banyak sampai aku tak daye nak copy dan susun jadi aku kasi link direct terus. Jangan risao link download disertakan sekali mediafire lagi tew taw!


Click here for full OST 49 Days

**49 Days Necklace!**


Dalam citer ni, air mata jadi trademark. Siap ada jual rantai yang dipakai Yi-kyung/Ji-hyun kat sini <-click. Aku rasa cam nak beli la tapi mesti mahal aww nanti lah cari kat kedai bese mane tau ada jumpa ark. HUKHUK~ Oh! My handsome Scheduler. =D



Ini dia scheduler/penjadual yang hensem! Scheduler ni agak menjadi perhatian jugak dalam citer ni *oloh sebab die hengsem plus smart gitues*. Citer pasal dia ni sedih gak, kite takkan sangka sebenarnya dia ni kekasih lama Yi-kyung yang mati waktu muda, umur 23 dan memilih untuk menjadi penjadual. Lagi satu scheduler ni lawak jugak kelakar tengok watak dia yang sempoi dan suka marah² camtu. HAHA~

Papepun, citer ni memang terbaekk! Cer try tengok citer ni at least kat mysoju konfem jatuh hati punya dengan jalan citer dia yang lain dari yang lain. Yaww, aku makin suka drama korea, kadang² selalu belajar perkataan yang diorang sebut. Aku nak belajar bahasa Korea la weh!


Watch 49 Days online at MySoju.com
http://www.mysoju.com/korean-drama/49-days

Ok lah tu saja aku nak share pasal kdrama 49 days feberet aku nih. :D Kredit kat bawah wokie. Sekian dulu, byes salam~ [^_^]

Thanksie and them:
49 Days Official website, asianmediawiki, koreandrama.org, OST 49 days

4 comments:

  1. hankang comel. :)
    Ending dia sedih gila. :(

    ReplyDelete
  2. Saya dah habis tengok drama ni . memang best sangat sangat . 11/10 . haha . Scheduler hensem lagi menambah keinginan nak tengok LOL perv . Selalu tengok drama ni nangis2 skali . Bila tengok post ni pun dah termenangis gak , ohh saya rindu 49 Days ! :'(

    ReplyDelete
  3. @Nurain Ali yeap, gang very macho and the scheduler (I-su) very handsome kan?. ^^ sy tau ending dia ji hyun mati last sekali kan tapi sy x tgk lg. i'm waiting at one hd.

    ReplyDelete
  4. @Nurul Aqilah crite ni antara best of the best kan. kdg2 sy tgk pun termenangis sekali. kalaulah air tu boleh sumbangkan utk ji hyun kan~

    ReplyDelete