Krashhh!

Assalamualaikum & Hello.


Saya tak minat pun Archie tau, saje letak gambar dia mencomelkan suasana blog dengan muka comel Archie nih. HEHHEE~


Crush, the title song sang by popular baby face singer, Archie. Everyone definitely has their own crush. For me, maybe crush is something feeling that can be named unique. We had crush with 'si dia' but we don't wishes 'si dia' as our true love. Well yeah, it's just feeling.

Having a crush with him is like 'krashhh' sound effect?? I do like him (zuffy), he's my crush. In fact I had crushed with him twice! Ahh, please stop all this. I need to focus on my study. Crush is not mean anything but it just 'krashhh'.

Ada makna tau disebalik 'MyKarya' diatas nih. Zira ada hantar dekat ehem² untuk disiarkan tapi tak tau lah terpilih ke tidak kan. Just wait and see tapi kalau tak terpilih pun doesn't mind lah. Zira also can post it here and it had posted pun. NGEH³~

Sape² yang english cair tu just ingnore la my broken english language or nahu dia ke. Zira tau zira tak pandai nak ber'syair' ni. CEHH, sengal gitu. AHAKS~

Papepun, mende alah ni dituju untuk bukan someone tau tapi all-one HAHA wujud ke perkataan tu?. Biasalah bila kita had a crush kan, bukan sorang² tapi triple terus! For me, tak salah pun nak bercrush-crush ni tapi beragaklah. Jangan terlalu layan sangat perasaan tu takut nanti melarat ke obses pulak kot. HUHU~

Untuk budak tu yang pernah jadi my crush twice tuu, tak tau lah kenapa zira hemmm, minat awak kot?? EEE, geli puloks cakap macam tu. Tak minat lah cuma tertarik je. Dah lah, dah lah sengal betul perasaan ni. Orang nak pekse tau tahun ni, tak mau la layan perasaan² tak penting ni.

Lagi satu, zira ni agaknya jenis yang mudah cair dengan orang kot. Bila orang buat baik sikit, cair~ Bila orang buat 'sweet' sikit, cair~ Lebih kritikal dari ice tau, cepat cair! Tapi mereka (some boys) layan zira dengan baik tau, rasa terharu dan terhargai. :) Eishh, jangan cepat sangat percaya dengan laki! Karang, karang mulelah..

OK, OK. Tapi zira still nak cakap (bukan nama sebenar :P) amir baik tau, mamat pun, then tough boy tu, mereka semua macam 'badboy' tapi agak peramah jugak, bagus². :) Aku suka lelaki tak bajet market, baru supercool macam tu tau. HAHA!

Zuffy (pun bukan nama sebenar) pulak macam suka buat aku 'terperasan' tapi aku layan je. Aku tau dia suka sape, so what?. Just hope kami can be friend. Dah lah tu wei, ko ni suka perasan la, menyampah aii tau. HEE~

Sekian dulu, salam~

Psst:
Aku rasa nak buat trademark sebelum tutup entri tapi masih dalam pemikiran. Let's think, think, think..

12 comments:

  1. sgt senangkan nk ter crushh kat some1 tu..even kite tw dy tu bukanla kita nak jadikan cinta sejati.

    conthnye, saya ter crush dekat lee min ho. harapan lah nak jadi laki ak wey.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. @lisa min haha kalo crush dgn artis tu lain plak citernye. mcm sy minat giler dgn jay chou. hehee~

    ReplyDelete
  3. @Pembawa_Wacana haha sbb x reti bi la rojak kalo x hancuss bahasa org tu. hihi~ :P

    ReplyDelete
  4. aku pun byk crush.
    best... feeling dia best

    ReplyDelete
  5. Hai Kak Zirah... Nama sayer Atiqah dan saya dari Singapura.. Suke sgt baca blog awk.. Bleh ajar mcm maner nk buat banner link tk? Sayer suka sgt blog Kak Zirah.. thankies :)

    ReplyDelete
  6. hheeee , tiba2 teringt KRUSHER KFC kih3

    ReplyDelete
  7. @Aimi dan Pakcik Hashim yaa betul.. awk memahami perasaan sy..hahahaxD

    ReplyDelete
  8. @NUR ATIQAH hai atiqah..wahh terharunya ad pmbce mcm atiqah.. thanks sgt2 yea sbb sudi suka bce blog zirah.hihihi~buat banner link? mksdnye mcm mne? tlg terang secara detail..insya-Allah sy buat kalo sy tau dn ade mse k. =]

    ReplyDelete
  9. @Aimi dan Pakcik Hashim yeapp best! awk memahami perasaan sy. HAHA!

    ReplyDelete
  10. @NUR ATIQAH hai atiqah. terharunye atiqah sudi suka bce blog zira. HEHE~ thanksie yea~ banner link mcm mne mksd atiqah? bleh trg secara detail? insya-Allah sy akn buat kalo sy tau dn ada mse ok. ;)

    ReplyDelete