1k fellow followers blog Hahazirah.

Salam & Hello.


Maaf, sudah lama ziraa tak update. Alasan biasa busy dengan keroje kerusus haishhh~ Ikutkan hati belambak benda yang ziraa nak update dalam blog ni tapi tangguhkan dulu takut entri nanti jadi tak sempurna la dan sebagainya blablabla.

Tapi², entri 1k followers memang tak dapat ditangguhkan sebab nanti basi la cerita ni. hehee~ Sebelum tu ziraa rasa ini masuk kali ke-3 ziraa asyik dok update citer pasal 'perkembangan blog' ni bukan 'perkembangan hati/fikiran' ziraa.

Almost 3 years ziraa blogging baru dapat mencapai 1k followers berbanding blogger lain tak sampai 3 bulan blogging dah dapat lebih 1000++ followers. *Oh, macam aku kisah?! huahaha~ Ziraa start blogging since 14/10/2009 iaitu tepat pada harijadi ziraa sendiri sehingga kini April 2011 dan insya-Allah akan terus blogging until we got married! *erkkkk?!!

Btw, nak say thanks kat korang semua yang sudi blog ntahpape ziraa ni. Rajin betoi korang ek. Haha~ Ziraa rasa terharu sangat dan sangat² menghargai korang semua yang menjadi follower blog Hahazirah ni tau. Terima kasih sejuta kali!


Sebelum stop, ziraa nak bagitahu cerita sedih tentang kepergian arwah faiz jamaludin yang telah kembali ke rahmatullah pada pagi isnin (18.04.2011) semasa arwah nak pergi sekolah. Betapa sedihnya kami semua atas kepergiannya yang terlalu awal tak sempat ambil SPM lagi dan mencapai cita-citanya untuk menjadi seorang mufti. :'( Sama-samalah kita sedekahkan al-fatiha buat arwah dan berdoa agar arwah ditempatkan dalam kalangan orang² yang beriman. Aminn.

Setiap yang hidup pasti akan kembali kepada-Nya. Kita di dunia ini masih tunggu giliran untuk kembali semula kepada-Nya. Oleh itu, janganlah sesekali lupa kepada-Nya kerana ajal dan maut itu di tangan Allah. Kita tak tau bila-bila masa saja kita boleh pergi. Sejujurnya, kepergian arwah faiz ni telah memberi aku kesan yang mendalam, rasanya bukan aku sorang je tapi semua yang mengenali dia. Semoga kita semua redha menerima ujian Allah ini.

Sekia dulu, salam~

23 comments:

  1. congrats to u...
    dasyat to...da 1k followers..

    anyway..harap bersabar gn apa yg berlaku...
    setiap yg hidop pasti akan pergi jua..

    ReplyDelete
  2. @Aunie Hanis TQ²~ hehee, xdelah dahsyat, bnyk pengorbnan yg dilakukan utk smpai ke thp ni, cehh. :P

    ya, kita prlu redha dgn stiap dugaan yg mnimpa. i'll be strong. thanks. :')

    ReplyDelete
  3. salam ziarah...
    kak kan, dapat tau blog aduk dari majalah yezz... nak tau entry tu??
    jom.. terjah blog kak ayu

    ReplyDelete
  4. salam..baru smpi sini jd x tahu apa kisah arwah sebelom ni..mgkin kwn zirah yer..takziah akak ucapkan..

    takpelah zirah follower berapa pon x kesah yg penting pembaca setia kan..tahniah sbb dah 1k lebih follower..^__^

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum...


    saya just blogwalking kat sini. baru tahu pasal blog ni..

    anyway kalau ada masa, silalah berkunjung ke blog saya.

    happy blogging :-)


    regards,
    BLADE EDGE

    ReplyDelete
  6. sebak bila baca pasal kawan tu.. Al fatihah...

    ReplyDelete
  7. tahniah dpt 1 k dah follower.akak pun br jek follow sini .dtg dr blog sis ayu,CR.

    Al-fatihah buat nya..moga dia tenang di sana

    ReplyDelete
  8. @Citarasa Rinduan salam~ ohh yeke.. hihii, thanks. later i'll terjah blog k.ayu k. :)

    ReplyDelete
  9. @Rina AVAIL a.k.a Cik Betty haah, kwn zira. msih terkesan dgn pemergian arwah. :'(

    btul tu, sy stuju. thanks ya kak. :)

    ReplyDelete
  10. @BLADE EDGE trima ksih, nti free dtg lg. hehee~ oh, nti sy free sy singgah blog kmu k.

    Happy Blogging too! :D

    ReplyDelete
  11. @Lydia Miza(Aidyl Azim) trima ksih sis ayu. nti ade mse sy singgah blog sis k. al-fatihah. amin.

    ReplyDelete
  12. hai.. blog zira cmel,rmai laa follower nye.. hik3.. congrat 2 u n trus kn b'blog..

    hmm,takziah.. smge roh nye d cucuri rhmt n zira,life must go on..

    ReplyDelete
  13. @Rihan hai rihan,
    eh xde lah mcm tu. bese2 je ok. hihi~ trima ksih ek. :)

    yap btul tu. amin.

    ReplyDelete