1k fellow followers blog Hahazirah.

Salam & Hello.


Maaf, sudah lama ziraa tak update. Alasan biasa busy dengan keroje kerusus haishhh~ Ikutkan hati belambak benda yang ziraa nak update dalam blog ni tapi tangguhkan dulu takut entri nanti jadi tak sempurna la dan sebagainya blablabla.

Tapi², entri 1k followers memang tak dapat ditangguhkan sebab nanti basi la cerita ni. hehee~ Sebelum tu ziraa rasa ini masuk kali ke-3 ziraa asyik dok update citer pasal 'perkembangan blog' ni bukan 'perkembangan hati/fikiran' ziraa.

Almost 3 years ziraa blogging baru dapat mencapai 1k followers berbanding blogger lain tak sampai 3 bulan blogging dah dapat lebih 1000++ followers. *Oh, macam aku kisah?! huahaha~ Ziraa start blogging since 14/10/2009 iaitu tepat pada harijadi ziraa sendiri sehingga kini April 2011 dan insya-Allah akan terus blogging until we got married! *erkkkk?!!

Btw, nak say thanks kat korang semua yang sudi blog ntahpape ziraa ni. Rajin betoi korang ek. Haha~ Ziraa rasa terharu sangat dan sangat² menghargai korang semua yang menjadi follower blog Hahazirah ni tau. Terima kasih sejuta kali!


Sebelum stop, ziraa nak bagitahu cerita sedih tentang kepergian arwah faiz jamaludin yang telah kembali ke rahmatullah pada pagi isnin (18.04.2011) semasa arwah nak pergi sekolah. Betapa sedihnya kami semua atas kepergiannya yang terlalu awal tak sempat ambil SPM lagi dan mencapai cita-citanya untuk menjadi seorang mufti. :'( Sama-samalah kita sedekahkan al-fatiha buat arwah dan berdoa agar arwah ditempatkan dalam kalangan orang² yang beriman. Aminn.

Setiap yang hidup pasti akan kembali kepada-Nya. Kita di dunia ini masih tunggu giliran untuk kembali semula kepada-Nya. Oleh itu, janganlah sesekali lupa kepada-Nya kerana ajal dan maut itu di tangan Allah. Kita tak tau bila-bila masa saja kita boleh pergi. Sejujurnya, kepergian arwah faiz ni telah memberi aku kesan yang mendalam, rasanya bukan aku sorang je tapi semua yang mengenali dia. Semoga kita semua redha menerima ujian Allah ini.

Sekia dulu, salam~

Blog Hahazirah dalam Majalah Remaja 15 April 2011.

Assalamualaikum & Hello.

Tepat² hari ni 15 April 2011, sesuai sangat untuk zirahs update blog even zirahs pernah mention nak update blog lepas siap keje kursus PA & PSV, cehh, tak boleh pakai lah cakap kau zirahs. Hihi~ :)

Bulan April tahun ni baru sekali zirahs update yang pasal blog zirahs masuk Yezz! bulan April tu. Actually bukan tak nak update dah lepas tu cuma masa tak mengizinkan untuk zirahs hadap lama² depan laptop ni. *Syoorryy~


Baru² ni ada beberapa orang mention (butterflies Lovers & fittiariri) zirahs tentang blog zirahs menghiasi ruangan Blogspot Majalah Remaja 15 April, terus zirahs ajak ibu pergi beli majalah remaja semalam tengok kesahihan berita tersebut. Hee, tengok² guess what, memang betul blog zirahs salah satu yang terpapar dalam ruangan majalah berkenaan. :D


Kat sini, zirahs nak say thank you a lot to team Remaja and Kak Ju yang telah menyediakan ruangan Blogspot didalam majalah tersebut untuk memberi peluang kepada seluruh blogger Malaysia memperkenalkan blog mereka dalam majalah No.1 negara tu. Terima kasih banyak-banyak yang teramat sangat tau! Sayang Remaja ketat²~

Ok, sampai sini sajalah post update kedua untuk bulan April ni. Hee~ Tak sampai sebulan blog zirahs dalam Yezz! tiba² keluar dalam Remaja pulak. Bukan nak riakh ke apa tapi inilah dinamakan rezeki. Syukran², alhamdulillah. :)

Sekian dulu, salam~ [^___^]


Psstt: Yesterday birthday oppa Seo Do Young (14 April 1981), pelakon drama korea the Thorn Birds. He's 30 y.o already but his face look veryy sweet. Cairlah dengan dia, cerita Thorn Birds pun best, try lah tengok kat KBS hari Rabu & Khamis pukul 9 malam tau. :D
Pssttt: My lucky number, thanks for sape² yang telah viewing profile blog Hahazirah. ^^ It is my birthdate ya know!
Psstttt: Terima kasih kepada Nini untuk sweet entry ni. <-- *click and read tau. :D

Blog Hahazirah dalam majalah Yezz! April 2011.

Assalamualaikum & Hello. :D

Hari ni 1 April 2011 (27 Rabiul Akhir 1432), masa yang tepat untuk update blog! Zirah just wanna sharing something very wonderful about my blog. :) Ini kira sambungan untuk entri sebelum ni yang agak tergantung. hehee~ Keep read yaa guys. [^___^]


Kalau korang pembaca tegar majalah Yezz!, pasti korang sudah beli majalah Yezz! isu terbaru iaitu April 2011 kan. Then, sambil² korang baca majalah Yezz! tu jangan lupa selak muka surat 80 untuk melihat Blog Hahazirah versi dalam majalah punya tau. Hehee~


Untuk sesiapa yang masih belum beli majalah Yezz! tu, jom lah ramai² serbu kedai buku, dapatkan senaskhah untuk koleksi korang. Tak rugi tau baca this magazine sebab bagi zirahs, majalah Yezz! ni sangat² best and colourful. Yezz! banyak bantu zirahs tingkatkan my confidence and the best part is Yezz! adalah rujukan terbaik untuk korang yang cintakan fashion+style.



Veeeery excited bila dapat lihat blog sendiri terpampang dalam majalah kesayangan nih. FYI, zirahs dah bersama dengan Yezz! since edisi pengenalan lagi tau (coverstory Raja Farah). Masa tu harga dia just RM1, beli hanya untuk suka² lagipun majalah ni sangat sesuai untuk budak sekolah macam zirahs. :) Tak sangka pulak, since beli majalah Yezz! edisi pengenalan tu sampai sekarang terus melekat dengan majalah 'pelangi' ni.

Zirahs anggap ini adalah hadiah Yezz! buat zirahs as pembaca setia since dari awal penerbitannya lagi. :D Btw, zirahs nak ucapkan thanks a lot to team Yezz! especially bro Achiek yang sudi memilih blog zirahs untuk memenuhi ruangan Yourspace Yezz! edisi tentang attitude kali ni. Thanks sangat² tau!

Untuk tatapan pembaca Blog Hahazirah. Click gambar untuk besarkan.
*ceh bajet ada yang nak baca je! :P

Anyway, maybe ada yang wonder how blog zirahs boleh masuk magazine nih? Hehe, adalah.. Itu rahsia kami. Tapi kalau sesiapa mahu tahu lebih lanjut, kenalah dapatkan majalah Yezz! April 2011 ni. Mungkin kat dalam majalah tu ada sesuatu yang boleh menjawab persoalan korang. Hihi~

Ok dah, sampai sini dulu yea. Sekian, salam, byess~

Psstt: Kalah catur, but it's okayy. Nama pun firts time kan. :)
Pssstt: There is a lot of KES kena siapkan gara² tak masuk kelas 3 hari untuk match chess. 3 hari perlawanan catur meninggalkan kesan mendalam dan memori yang manis untuk dipahat sampai bila². :D
Pssssttt: Awww, cikgu 'abang' Aiman Syafiq b. Syamsul Bahrin kot namanya? Sangat comel! hihi~ [^___^]