Untuk korang yang dah lama tunggu..

Assalamualaikum & Hello.

Entri ni khas untuk mereka yang dah lama menunggu. Siapa mereka tu? Oh, mereka adalah orang yang sudah menempah header dari Design Service of the month Feb2011 by Hahazirah. Dah lama sangat kan benda ni tapi baru sekarang baru zirah siapkan?? Sila debushh zirah sekarang. Aowww~

Awak punya header dah siap lah! Dengar tak zirah jerit lembut ni?? :P

So, jomlah tengok header yang baru zirah siapkan. Masih fresh lagi nih tapi kan, ada satu benda yang zirah risau, takut kalau semua header yang zirah buat di saat-saat akhir ni dan tergopoh-gopoh akan direject oleh tuan punya header terbabit. Mintak-mintak lah benda macam ni takkan terjadi. Aminn~

1. Pijer - http://crappingrambling.blogspot.com


Kita mulakan dulu dengan orang first yang terjah entri zirah ni (<--link), iaitu cik pijer. Zirah panggil dia pijer sebab dia yang tulis pijer, harap pijer tak marah lah sebab kalau tak silap maksud pijer tu bukan picit jerawat ke.. opss², terlepas. xP

Header pijer ni zirah buat sepink yang boleh, taktau lah menepati kehendak pijer ke tak kan. Hope sangat² pijer suka dan tak suruh zirah buat lagi sekali ok. Zirah malas la daa. hee~ :P Lagipun zirah just guna gambar yang ada dari header pijer sekarang/sebelum ni, jadi tak nampak kelainan sangat lah kan. hmm~ Papepun, zirah tetap harap pijer berpuas hati dengan header yang sudah dihasilkan ini okeh. :)

2. Iman - http://bibbidibabbadiboo.blogspot.com/


Header yang zirah buat untuk iman terlalu yang amat simple. Iman kata nak ciri² header macam header zirah yang sekarang ni, tapi zirah tak reti sangat nak masukkan elemen² header blog zirah kepada header blog iman yang zirah buatkan. Rasanya macam warna-warni gitu kan, jadi ke iman? Zirah harap iman puas hati dengan header ni ok, dan tak suruh zirah buat again jugak. hee~

Btw, sedikit info/credit untuk header yang sudah dihasilkam. Gambar comel kat header iman tu, zirah google dan terjumpa kat website ni tau, http://yougotmegoingcrazyy.tumblr.com/post/1037161970/doodle. So, thanks to gambar tu yang telah menjadikan header iman nampak lebih meriah. Juga kredit untuk site tu ok, sori zirah tak mintak izin untuk used that picture but i think all picthas in da internet is public and can be use by whoever right, yeke ni.. [>__<"]

3. BudakFadhilah - http://www.nufaa.com/


Simple ke sarat agak-agaknye header kak fadhilah ni eh. Zirah no comment, how about kak fadhilah sendiri rasa ok ke x header tu? Ada apa-apa perlu dibaiki? Oooh, janganlah zirah tak sanggup buat balik dan juga harap k.fadhilah sangat berpuas hati dengan header tersebut tanpa suruh zirah buat again and again ok. hihih~ Jangan marah, but zirah rasa it's too late untuk buat balik header tu semua and as korang semua tau i don't have much time right now. hukhuks~

Kredit untuk gambar² yang digunakan dalam pembikinan hedaer kak fadhilah pula ialah di site ini, http://tumblrdoodler.tumblr.com/ serta site ini, http://drlill.com/2010/08/23/cute-doodle-blogs/. Without semua pictha yang digunakan ni pasti tidak berseri seperti header yang telah dihasilkan diatas. Oleh itu, big thanks to the picthas and of course to the website too. Di samping tu, kepada owner picta berkenaan if you read this, i hope you don't mind cause i used your pictha to create the header ok. :)

<a class="followMe" href="http://twitter.com/FadhilahMn"></a><div class="block-twitter"><div style="background: url('https://lh5.googleusercontent.com/-_2K5rnSIcNo/TYMjzybOuCI/AAAAAAAABhw/akMGdbTv6ag/s1600/budakfpunye.png') no-repeat; padding-left: px; margin-bottom: 0px; width:755px; height:300px; "><br /> <div id="twitter_div" style="width:160px; height:50px; font-size:11px; color: white; font-family:; padding-left: 160px; scrolling: yes; "><ul id="twitter_update_list"></ul></div> <script src="http://twitter.com/javascripts/blogger.js" type="text/javascript"></script> <script src="http://twitter.com/statuses/user_timeline/FadhilahMn.json?callback=twitterCallback2&amp;count=1" type="text/javascript"></script></div></div>

Kak fadhilah boleh guna code diatas untuk cara pemasangan header & twitter status tu. See, baik tak zirah tolong codingkan sekali header tu. hehe, no lah just kidding! xP Refer blog Meuz (<--click link) untuk letak header tu ok. :)

4. Dila Amer - http://www.tulisandlamer.blogspot.com/


<a class="followMe" href="http://twitter.com/farahadilamer"></a><div class="block-twitter"><div style="background: url('https://lh6.googleusercontent.com/-bGaeb9HnvAE/TYMJbrFgQmI/AAAAAAAABhc/UqRePsHGOcQ/s1600/dilaamerpunye.png') no-repeat; padding-left: px; margin-bottom: 0px; width:760px; height:350px; "><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /> <div id="twitter_div" style="width:190px; height:100px; font-size:12px; padding-left: 290px; "><ul id="twitter_update_list"></ul></div>
<script src="http://twitter.com/javascripts/blogger.js" type="text/javascript"></script> <script src="http://twitter.com/statuses/user_timeline/farahadilamer.json?callback=twitterCallback2&amp;count=1" type="text/javascript"></script></div></div>

Terkejut zirah bila k.dila hantar email suruh buat footer sekali, rasa macam takde dalam pakej tapi takpelah tak kisah pun, zirah buleh tolong buatkan. :P Untuk header kak dila ni boleh guna code diatas untuk meletakkan header tu. Sila refer blog Meuz juga untuk pasang header sekali dengan twitter status tu sekali, baru faham tau. ;) Choop, twitter bird tu google ok, dah.


Ini dia footer untuk blog kak Dila Amer. Macam tak berapa je tapi hope kak dila suka la okehh. Itu saja. :)

***

Gambar header kat atas hanya ilustrasi sahaja, yang sebenarnya zirah akan email URL header tu kat korang a.s.a.p ok. So, tunggu je la and jangan lupa check emasail nanti. Btw, actually zirah tak gheti ngat buat header yang ada twitter status sekali. Rasanya encik Meuz retilah kot (sorry asyik mention nama Meuz sebab itu sajalah satu² yang zirah tau reti buat header blog sekali dengan twitter status). Zirah setakat background twitter status tu boleh la jadi. Ini kira first try jugak lah and alhamdulillah menjadi. Yihuu~

Ada 2 header lagi yang patut zirah buat iaitu:


Tapi kan korang lambat confirm lah kat entri ni (<--click link), so zirah rasa teragak-agak nak buat. Korang serious ke nak suruh zirah buat header blog untuk korang ni? Bukan free tau, tapi berbayar sikit kira macam upah. Hmm, tapikan zirah rasa macam malas lah dah nak buat. Kalau korang betul² nak, boleh tunggu untuk next design service of the month tak? Mungkin paling awal bulan april ni kot tapi kalau serious nak kena buzz cepat² lah takut mana tau nanti terlepas ke.

"Takpe ke ni zirah tak buat untuk korang? Please answer me at section comment dibawah ok a.s.a.p. Zirah rasa tak sedap hati ni. huhuu~ Mintak maaf kat korang, Faiqah, Zamila Elyna serta Zafirah Azmy kerana zirah tak buat header untuk korang. I'm really sorry. Please accept my apologies ok guys."

Ok tu je lah apa yang mahu zirah sampaikan. Cukup sampai disini zirah mahu melabuhkan tirai untuk Design Service of the Month (Feb2011) yea. Salam~

Psstt: Ye aku tau aku tulis panjang², nak baca silakan, tak nak baca sudah. :P Tengok gambar sudah memadai. :)

Psssttt: Hari rabu baru ni, 16Mac2011 zirah pegi ujian statik untuk lesen moto vroom vroom. Guess what zirah dapat skor bape untuk ujian statik tu? 50/50 beb, rasa macam tak percaya but happy sangat and alhamdulillah i pass also got 100% correct. So happy maa~ :D

10 comments:

  1. Haha yaa Picit Jerawat Heeeeee Thanks bebehhhhhh ♥♥

    ReplyDelete
  2. @Pijer - aikk, suka plak dia. jgn marah sudah. hee~ :P welkams~ ohh, payment ekk, nanti2 lah tunggu zirah email pijer dulu k...

    ReplyDelete
  3. @storyfromme - trima ksih2, sy sgt menghargainya. :D

    ReplyDelete
  4. yes. yes. dah siap. thanksss. nanti tgk email.

    ReplyDelete
  5. wahhh ebstnye....sumpah best! hebat ah zirah....camne nak edit hebat cam zirah eh

    jeles

    zirah ade emel x? nak tanye sth pasal budak sekolah. ade isu musykil so nak dapatkan kepastian sikit

    tolong email admin@arcx13.com pls

    ReplyDelete
  6. @Fadhilah Mn - welcome n thnks back. :D gembiralah k.fdhilah suka dgn banner tu. ok, dah tgk email dn siap bls. ^^

    ReplyDelete
  7. @ARC™- hehe, mne ade best la, bese2 je. papepun, bnykkan 'berimaginasi' utk menghasilkan sesuatu design. ^^

    ade, kat sbelah contact me tu kalo arc perasan tp xpe lah zirah dah send email kat arc dah. apelah agknye yg arc nk tanye tu. curious lah. :)

    ReplyDelete
  8. wah,,akak..sy nak jugak..tulun buatkan??hehe

    ReplyDelete