Random Things to share. =)

Assalamualaikum & Hello.

Gambar yang saya tangkap di rumah ailong dan edit segedik mungkin. Sila jangan kata cantik, terima kasih. :P

Hari Jumaat kembali lagi, i like hari jumaat! (tiba je?). Ingatlah bahawa hari jumaat adalah hari kiamat tapi tak tahu lagi bila. Kita yang masih hidup kat dunia ni kenalah siap² sedia dari sekarang jangan tunggu sampai matahari terbit sebelah barat baru nak taubat (tazkirah jumaat. :]).

Btw, selepas habisnya cuti gong xi fa chai hari tu, blog zirahs memang tak terupdate langsung. Tak tau la kenapa. Why, why i've not updated my blog? Why, why? Chopp, design service feb2011 sila tunggu hujung bulan untuk zirahs siapkan banner korang. Semua banner korang otw untuk diupload yahh. Kalo boleh tunggu lepas zirahs habis UP1 iaitu selepas 25Feb2011 ok. <-- Apakah punye service aku buat nih~ (?_?)

***

Cover aurat, ouch berdosalah aku menayang gambar ini. grr!

13Feb2011 - Bukan reunion saya di Celi Chalet, Kg Kemensah tapi saya ikut je. Rugi la tak ikut nyah, tempat dia bapak lawa siyots. Tapi kan tak best sebab tak dapat mandi sungai betul², ini semua kes tak bawak baju extra. Arggeram, geram! :[ Tapi best sebab tempat dia best ada sungai yang sangat comel dan dapat kenal kawan baru, Qila (dia kata ada blog, aku suruh follow, tapiii... hehehee~). Lepastu, aku dapat naik boyan (buaian) besar punya, bawah dia ada sungai, tinggi, memang gempak la.


Banyak lagi pic² kitorang tangkap kat sana tapi zirahs malas nak citer beria sebab kalau nak citer beria kena buat entry khas gitu. heheek~ Akak zirahs ada post pasal ni, kalau terrajin silalah baca di blog cik anum. ngeh²~ Tapi apa yang zirahs nak sharing, kalau engkorang rasa² nak pergi bersantai rilekskan diri, boleh la pergi ke Celi Chalet di Kg. Kemensah, lalu jalan sebelah Zoo Negara. Tapi kalau nak pergi situ kena tempah dulu. Harga jangan tanya aii, no tepon opss mana hilang nih. hehee, layan~


***


14Feb2011 - Hari ni hari kekasih, eh takk, hari ni hari jadi kawan saya Pekjah. 12feb tu pulak hari jadi kawan saya, Hana. Pada hari kekasih yang sudah terang lagi bersuluh haram disambut oleh orang Islam tu, saya bagi mereka hadiah. Insya-Allah, hadiah diorang ni akan kekal dalam diri mereka selama-lamanya sekiranya mereka makan (kot?). Mula tu ingat nak bagi key-chain lah, ini lah, itu lah, then fikir, aku nak bagi something yang boleh kekal dalam diri diorang, mestilah makanan kan. Lepastu terpikir nak buat kek, erkk no money, no time, cancel. Lastly, i just gave them choc cadbury, diorang sharing sama². hehee~ :D

***

Salam Maulidur Rasul 1432.


15Februai2011 bersamaan dengan 12 Rabiul Awal 1432 Hijrah adalah hari kelahiran nabi muhammad sallallahu alaihi wasallam. Sentiasalah berselawat ke atas baginda bukti kecintaan kita kepada rasulullah Dan lagi satu, apabila terdengar nama baginda, nabi muhammad sallallahu alaihi wasallam, segeralah menjawab sallallahu alaihi wasallam. Jangan kedekut atau berat mulut sangat, ustazah & ustaz zirahs selalu berpesan begini. :)


***

My cute rainbow pencil case. [^_^]

Tahun baru, bekas pensil baru. Yeaa, zirahs ada bekas pensil baru yang sangat comel dan colourful rainbow. Aww, sayangnyee kat bekas pensil baru yang banyak zip ni. :D Zirahs beli pencil case ni dari kawan zirahs, Amalina Adnan. Mak dia yang buat sendiri bekas pensil ni semua. Kebetulan masa Amalina tunjuk bekas pensil banyak zip rainbow tu, zirahs terpikat and terus tempah. Tapi, ama suruh zirahs ambik yang ni je. Zirahs harap takde orang lah sama bekas pensil (rainbow) macam zirah. Zirahs tak suka la same² ni tau. huhuu~


Lepastu kan, zirahs ingat nak letak key-chain donut colourful kat bekas pensil ni, tapi cari² kat kedai tak jumpa maa. Akhirnya, beli je lah key-chain roti yang tak kurang comelnya kat kedai 5 ringgit kat Giant Batu Caves.


Tengok bekas pensil zirahs sekarang. Zirahs rasa comelll sangat bekas pensil ni. ^^ Semangat zirahs nak sekolah tau. Hahak, boleh pulak gitu dia. :P


Itu sajalah random thing(s) yang zirahs nak share. Oh yaa, next week (21-25feb2011), zirahs exam. So, that's mean design service feb2011 tu kena tunggu sampai zirah abes exam yea. And, actually zirahs ada good news(s) nak share nih, tapi kena tunggu dulu lah, kena confirm betul 'benda' tu baru zirahs boleh nak shout kuat² kat blog ni. *wink²~

Sekian dulu, salam~

Psstt: I'm crushed! No way with my own classmate, not handsome boy and thrice! Sometimes with a young teacher arggg~ Perghh zirahs, you are so expert, can I write about this in my blog. Eee, gelilah rase. hahaxD

7 comments:

  1. banyak benau nak cite tp aku nak cite pasal tang sungai tu ja

    seb bek ko cover aurat kalo x aku cilok gmba masok segmen tudung hanyalah kain hahahahha

    weh comel la blog. ade can masuk segmen anugerah comel februari nih

    ReplyDelete
  2. @ARC™- eleh, cover la sgt. ak rse x sempurna mne penutupannya tp boleh la kot, xkn org nk tenung pic ak tu lme2. hahaxD jgnlah sampai jd bhn entri kat blog arc sudah, x rela aii. :P

    hehe, sy sgt tertunggu2 anugerah itu tp malangnya sy tau sy x layak. :P

    anyway, trimas~ :D

    ReplyDelete
  3. gambar yang first tu apa??? (nak kena baling kasut betul OE nie pergi tanya pula)

    bestnya dapat mandi sungai... sejuknya air sungai... kalau air terjun pun best jugak...

    14 Feb... birthday kawan zirah sama dengan birthday adik OE lah... hehehe... menarik menarik...

    salam maulidurRasul (walaupun dah lepas)

    memang cantiklah kamu punya pensil case.. OE mahu satu bolehkah????

    key chain berbentuk rotikah itu?? (ingat makanan je OE nie tau)

    last but not least.. good luck untuk exem zirah.... jawab betul2 tau... (n_n)

    ReplyDelete
  4. gambar yang first tu apa??? (nak kena baling kasut betul OE nie pergi tanya pula)

    bestnya dapat mandi sungai... sejuknya air sungai... kalau air terjun pun best jugak...

    14 Feb... birthday kawan zirah sama dengan birthday adik OE lah... hehehe... menarik menarik...

    salam maulidurRasul (walaupun dah lepas)

    memang cantiklah kamu punya pensil case.. OE mahu satu bolehkah????

    key chain berbentuk rotikah itu?? (ingat makanan je OE nie tau)

    last but not least.. good luck untuk exem zirah.... jawab betul2 tau... (n_n)

    ReplyDelete
  5. @Orkid Edyliyne @ OrkEd - kalau perhati btul2 gmbr tu bentuk love yg btu tu, ke tak nmpk mcm heart? hehee~ :P

    haah, ini air sungai dan ada juga air terjun mini buatan. :)

    haa, kalau gitu selamat hari jadi kpd adik OE. adik OE umur bpe skrg ek? ;)

    kalo nk kena tempah kat kwn zirah. nk btul2 ke ni? ngeh2~

    mmg roti pun. :) trima kasih2. :D

    *pnjg btul komen OE ek. hehee~ nway, thank you, thank you. [^_^]

    ReplyDelete
  6. tu la...aku pon xde keje nak tenung lama2 :D

    ReplyDelete
  7. @ARC™ - bagus2, jgn buat perkara tu. hahaks~

    ReplyDelete