Thank You (Korean Drama)

Assalamualaikum & Hello.


Korang² siapa tengok cerita Thank You kat TV3 pukul 3 petang lepas balik sekolah setiap hari isnin hingga khamis? Hehee, inilah yang zirah selalu tanya kat kawan² zirah sebab zirah nak tau siapa lagi minat cerita ni selain zirah. Tak sangka la pulak rupanya hampir semua kawan zirah tengok cerita ni dan kata cerita ni best+comel+sweet! :D

Zirah start tengok thank you dari first episode tapi masa mula² tengok tu rasa tak best je. Zirah berenti tengok kejap lepastu ada satu episod tu zirah tertengok balik masa dia tayang part Youngshin dengan Gisuh, zirah rasa sweeet sangat tiba² time tu rasa cerita ni best pulak. Zirah cakap la kat akak zirah, tengok² akak zirah pun tersangkut dengan cerita ni. hihihii~


Zirah memang minat tahap apa entah dengan cerita korea satu ni. Macam zirah minat cerita Style dulu, macam ni la zirah minat cerita Thank You, tapi thank you lebih sikit la. Zirah siap cari semua OST dia dan download semua sekali, then zirah cari info pasal cerita ni sampai casting dia pun zirah cari, Jang Hyuk. Haha, rasa macam dah jadi penagih cerita Thank you pulak. :P Zirah ada sediakan link untuk download OST Thank You if korang berminat lah dengan ost dia yang sweet² tu.


Dan tau tak apa lagi best, bila zirah terperasan sorang member sekolah zirah muka dia persis muka Gisuh (Jang Hyuk). Eee, tak suka lah muka diorang sama, dah la zirah minat dekat Dr. Min, apsal muka diorang sama... eee, tak suka, tak suka. Macam mana zirah boleh terperasan nihh. hishh~ ;(

-Thank You (Korean Drama)-


Sinopsis (dari pandangan Hahazirah):

Thank You mengisahkan seorang doktor (Min Gisuh) yang ditinggalkan oleh teman wanitanya (Dr. Cha Ji Min) kerana menghidap kanser pankreas. Sebelum pergi, teman wanitanya menyuruh dia menyampaikan hajat terakhir teman wanitanya itu, iaitu berjumpa dengan seorang ibu tunggal (Youngshin) bersama anak perempuannya (Bom) yang menghidapi AIDS akibat kesilapan teman wanita Dr. Min apabila memindahkan darah pesakit AIDS kepada Lee Bom semasa Bom mengalami kemalangan. Selepas tu macam-macam lah berlaku. Kalau korang nak tau tengok sendiri yeah, zirah nak cerita panjang sangat maa~ [>_<]

Pelakon² Thank You:


Another Cast:

Jang Hyuk as Min Gisuh
Gong Hyo Jin as Lee Youngshin
Seo Shin Ae as Lee Bom
Shin Sung Rok as Choi Sukhyun
Kim Sung Eun as Suh Eun Hee
Shin Goo as Mr. Lee
Choi Kang Hee as Cha Ji Min
and more...


OST Thank You (Mediafire):

01. Go Mab Seub Ni Da (Opening Title)
02. Go Mab Seub Ni Da - Hun
03. Sarang Hae Yo - Hun
04. Recorder Theme
05. Baram Boo Neun Nal
06. Heun Juk
07. Nuh Reul Geu Rin Hwe Sang
08. Ah Peun Aarang
09. Accordion Theme
10. Seul Peun Gi Uk
11. Poo Reun Do Eh Ah Chim
12. Hee Saeng
13. Chun Sa
14. Jak Byul
15. Kiseo Theme
16. Shi Gan Ee Heu Reu Myun
17. Yak Sok
18. Go Mab Seub Ni Da (Ending Title)

Haa, silakan² kalau korang nak download. Zirah dah besar hati tolong carikan link download semua. Tak tau nak credit kat siapa untuk link download OST semua ni sebab zirah jumpa pun kat tengah jalan (Google). hehehee~ Anyway, thanks a lot to those who upload the OST Thank You. Big thanks to you yeah. :D

Tengoklah, betapa zirah minat-sangat-akan cerita ni zirah sanggup mencari segalanya tentang Thank You ni tau. Itulah zirah, sekali minat akan sesuatu tu memang betul² minat lah. Ok lah, sampai sini dulu cerita tentang Thank You ni. Segala berkaitan Thank You zirah dah share kat sini, OST dia, picta² wallpaper, and last but not least pelakon² dia yang comel. heee~

Credits: OST, OST, OST, Cast, Thank You, Wallpaper.

17 comments:

  1. spm ni xsempat tengok cite thank you.. TT_TT

    ei SPm tahun ni pun sempat tengok? alahai lucky nye..haha ^^

    ReplyDelete
  2. aku suka tengok cite ni .tak tawu laa nape .so sweeet kot .budak tu ada aids kan .kekadang nak leleh pun ada .tahan je laa .hahaaahaha

    ReplyDelete
  3. hero tu xbpe ensem la.. hihi.. *memandai je komplen.. :P

    ReplyDelete
  4. saya pon suke gak tengok citer nieyh.
    kalau dah tengok mmg tak kelip mata dah..lee bom tuh comel jeh..suke dgn die.tp kan,dsbbkn slalu ade hal kat sekolah,jd dah jrg tengok t__t

    ReplyDelete
  5. @Megat Teraweh Arifin - sy ni mmg kaki tv. x kire la spm ke x spm, ttp akn cri care utk tgk apa2 crite yg sy suke. hahaha~ :D

    ReplyDelete
  6. @adieyb - haah, crite ni dia ade daya tarikan yg tersendiri. mmg sweet citer ni. alah, dah bnyk kali sebak tgk citer ni, thn air mata kluar. kang kalo nangis dpn tv kag nmpk over plak, jd cover. heheee~ :P

    ReplyDelete
  7. haih takde kelas tambahan or apejelah ke masa sekolah.. ai best sekolah Hahazirah ni.. hoho

    ReplyDelete
  8. haih takde kelas tambahan or apejelah ke masa sekolah.. ai best sekolah Hahazirah ni.. hoho

    ReplyDelete
  9. @AiDa AzRyN - ehhee, hengsomee ape. slh stu citer ni best sbb hero dia la, nmpk angkuh tp cool dn sweet. ^^

    ReplyDelete
  10. @nurul ain - yeah, kite geng suke citer thank you! :D waktu tayangan dia x bpe sesuai utk bdk2 skolah mcm kite ni nk tgk kan. rse mcm nk suruh tv3 ubah waktu tayangan dia. hehehee~

    ReplyDelete
  11. @Megat Teraweh Arifin - buat mse ni mmg xde lg. tp tgk lah lps CNY nti mesti berlambak aktiviti ptg cikgu buat.

    ReplyDelete
  12. haha .a'ahh .kene cover sikit .takut terover .heheeee

    ReplyDelete