Cartoon untuk Lala. :)

Assalamualaikum & Hello.

Woahh, pagi-pagi lagi aku dah bukak lappy terus bukak photoshop dan memulai sesi 'menconteng'. Ok, macam ni ceritanya, beberapa hari yang lepas, aku dan Lala telah berchatting di facebook dimana fb aku tu telah hancus buat masa sekarang. Dalam perbualan kitorang tu, aku mintak tolong Lala, Lala mintak tolong aku. Tau la kan apa yang aku mintak tolong kat Lala, aku dah post kat entri lepas. Tengok sini!

Yang Lala mintak tolong aku pulak ialah dia mintak tolong aku buat satu logo untuk dia yang macam aku punya gambar muka pompuan pakai tudung senget warna pink tengah tersenyum-senyum macam kerang busuk. Aku ni takut tak sempat buat bila sekolah dah bukak, jadi pagi² ni aku pun semangat lah buat. Tapi, tau-tau la kan hasilnya macam mana. Memang sangat tak lawa lah sebab aku ni memang fail bab² melukis walaupun ia salah satu minat aku.


Haaa, inilah dia cartoon yang aku lukis untuk Lala. Aku rasa Lala mintak lukis muka je kot, tapi aku kononnya rajin lukis entire body sekali. *gedik. :P

The Making of Lala Cartoon (Credits)

Software yang digunakan: Photoshop + Photoscape
Dimension: 380x460
Format: Portable Network Graphics
Colour theme: Ala-ala merah gitu.
Muka & Badan: Brushes photoshop
Spectacle: Google Images
Font: Kevinandamanda Font

Wookeh, itu dia detail disebalik Lala Cartoon. Kepada Lala, aku mintak maap la kalo aku buat terlalu ugly. Aku mana pandai langsung bab² lukis ni. Kalau lukis guna pensil pun tak lawa, apa lagi guna mouse komputer plak kan. Ngeh³~ "Eh yang ko nak muka tu je kan, ko pandai² lah crop. Aku buat format png tu, jadi time ko nak save, always save as .png ok." Lagi sekali mintak sorry sebab aku buat betul² tak lawa. Huhuu~ Mungkin tak menepati kehendak citarasa ko. :P

Sekian dulu, trimas dan salam. [^_^]

12 comments:

  1. waahhhh cutenyer cartoon aku nih :) hahaha thnx~~~ sgt chumil :) XDXDXD aku amik :) nty kalo aku ader mase aku wat entry spesal untuk ko :)

    ReplyDelete
  2. @fezaL Mohd ok sikit je kot. hehee~ tenkiyou. :D

    ReplyDelete
  3. @Lala Halim - hehe, ak gmbira ko suke, tp ak still rse ak buat x lawau. huhuu~ ehh, takpe lah pasal entri tu, ak x ksah pun. kite kan sme2 bz skang, x smpat nk update blog slalu kan. :)

    ReplyDelete