I wish I have my own laptop.

Salam & Hello.


Sekarang saya betul² berharap kalaulah saya ada laptop saya sendiri alangkah bestnyee~ Tapi saya tak mampu lagi lah nak beli laptop sendiri. Saya tak kerja lagi, belajar pun tak habis lagi. Duit pun parent tanggung camane la nak beli laptop, beli topup hp pun tak lepas. :P

Takpelah, saya guna je lah laptop yang ada sekarang walaupun kurang best. Laptop yang saya guna sekarang lebih kepada laptop kepunyaan keluarga atau ibu saya. Kalau saya ada laptop sendiri + internet sekali la, baru lah saya dapat sedikit privasi semasa online.


Agak-agak kalau nak dapat laptop sendiri mungkin lepas SPM atau masa dapat masuk U nanti (kalo masuk la. :P). Masa tu barulah kegunaan laptop lebih perlu berbanding waktu sekarang. Waktu sekarang ni nak laptop sebab nak online je dengan siapkan kerja sekolah yang melibatkan penggunaan komputer.

Kalau nak dapatkan laptop segera sekarang, mungkin saya kena masuk contest yang hadiahnya ialah sebuah laptop/notebook/netbook. Ada satu contest ni yang dianjurkan oleh DenaiHati.com. Contestnya ialah Hidup untuk Memberi. Cara untuk join contest ni boleh lah tengok di link ni: http://denaihati.com/dua-notebook-acer-aspire-one-untuk-dimenangi


Saya nak try join walaupun dah tau tak kan menangnya lah. Hadiah dia 2 buah notebook Acer Aspire Aspire One. Saya pernah review notebook ni, menarik jugak. :) Korang tak nak try ke menang sebuah notebook tuuu, caranya pun mudah jugak.

Siapa yang teringin jugak nak cuba nasib dapatkan notebook tu boleh click link di bawah:


Lagi satu contest yang menawarkan hadiah netbook ialah contest F&N Fun Hours. Nanti lah saya beli air F&N tu dan masuk contest ni. Hee~

Click link dibawah untuk mengetahui lebih lajut tentang contest F&N Fun Hours ni:


Ada lagi tak apa-apa contest yang menawarkan hadiap laptop dan se-spesies dengannya. Bagitau aku korang siapa yang tau. Aku teringin nak cuba nasib menangi hadiah laptop ni. Hee~ Kalau nak mintak parent beli tu memang lah boleh cuma aku rasa macam tak selesa nak guna duit diorang beli laptop untuk aku memandangkan keperluan laptop untuk pelajar sekolah macam aku ni kan tak penting sangat. Ohh, seriously, i really² wish i have my own laptop. (>_<) Psstt: Saya tahu contest “Hidup Untuk Memberi“ dari blog DenaiHati.com. :)

6 comments:

  1. hurm.. tak pa-tak pa..nanti dapat la tue.. hehee..harga laptop sekarang dah murah.paling koman pun seribu..kumpul la duit sehari rm3. hujung tahun cukup rm800. mitak mak rm200. mintak ayah rm200. siap..dalam beli laptop acer..hehe

    p/s: wah! pandai betul ak nasihat orang tp diri sendiri pun tak menabung..kuang3

    ReplyDelete
  2. saye pun nak laptop sendiriiii ! memandangkan umur kita same , memang laa parents x ksikk T_T

    ReplyDelete
  3. @Amirull Izzat - wahh, ni mesti amir prnah buat ni kan, mcm ad pngalaman je. hehe~ buat mcm tu bleh jgk tp rse mcm x berbaloi je kmpul duit smata2 nak bli laptop, lbih suke kalo smpan dlm tbung haji. tggu sy keje betul2 bru bleh dpt lptop sndiri. huhu, lama lagi menanti.. T___T

    ReplyDelete
  4. @Saybee - ohoo, umur kita sme yea. :)
    hmm, tu lah muda2 x bnyk guna komp utk tujuan kerja. jd sbb tu lah susah skit nk dpt lptop sndiri kan. kena tunggu lama-lama lagi.

    ReplyDelete
  5. zirah , InsyaAllah dpt . ape kate wat perjanjian nan mak ke .. ayah ke . kalo basuh pinggan dlm laptop ! haha . :D bernas xidea ? :D

    ReplyDelete
  6. @Azrul Arm - haha, yg tu bleh jgk kot tp keje kena la advance skit bru berbaloi dgn dpt laptop. :D

    ReplyDelete