3 bulan yang boleh membunuh.

Salam & Hello.

Stress! Stress! Stress! Mana tak stress wei, tengok yea jadual aku direct Ogos-Oktober. Selagi tak habis SMA, selagi tu lah rasa macam tegang je. uh-uh~

  • Ujian Syawai 24 Ogos ni. tak lama da.. aku tak habis hafal dan lancar lagi. so, straight 2 minggu dari skearang kena bersedia habis. lancarkan! lancarkan! huhu~
  • Tiba-tiba pulak dapat kerja kursus Prinsip Akaun. eihh, bagusnya. time orang tengah kelam-kabut macam ni, dia nak bekerja kursus pulak. Dah la tempoh sekejap, 2 bulan je beb! then, payah pulak nak buat. aku bukannya paham sangat akaun tu.
  • Ingat itu je ada tapi tak tambah lagi dengan subjek lain. lagi 9 subjek tu beb macam mana?? aku tak hafal lagi. jangan aku jadi ngapegirl sudahlah. adoii².
  •  Subjek SPM balik. Addmath hancuss, yang lain pulak 2x5. aku takut tak sempat nak cover tajuk form4 ni je. tau tak kat kelas aku tak habis lagi sukatan tau. bagus tak bagus. huuhh!
  • Kenapa ni??? Aku rasa macam nak mengalah la.. tapi Allah tak suka orang yang cepat berputus asa. aku dah sampai tahap ni da, tak kan baru nak patah balik kot. Ya Allah, tolonglah kembalikan semula semangatku. 
 Untuk Tugasan Projek Prinsip Perakaunan Kertas 3 tu, siapa yang pandai buat boleh la sharing² apa yang korang dah buat. Insya-Allah, aku pun akan kongsi apa yang aku tau kat sini. Btw, kat bawah ni ialah soalan kerja kursus tu.

[kerja kursus prinsip perakaunan #1]

[kerja kursus prinsip perakaunan #2]

[kerja kursus prinsip perakaunan #3]

Aku ada cari sikit info panduan nak buat tugasan ni. Korang boleh klik kat 2 Link bawah ni. Siapa yang ada info tambahan sikit pasal tugasan PA ni, boleh la sharing sama-sama yea. Btw, aku pilih Perniagaan Kedai Perabot. How about you all? hehe~ (^_^)

link 1, link 2

thanks untuk blog sifu2b kerana menyediakan maklumat yang cukup bermanfaat. :)

2 comments:

  1. ha ni baru form 4 tau. nnt dah naik level sampai uni, baru tahu yg sekolah ni senang je. btw, good luck ((:

    ReplyDelete
  2. yeap2. sekolah pon da rasa letih gila apelagi U nanti kan. huhu~ sabar je la. thanks. :D

    ReplyDelete