No Play-play!

Salam & Hello.


Sekarang dah masuk bulan Julai. Alamak! Rasanya dah tiba masa untuk aku serious dan berhenti main-main. Tak lama lagi nak exam SMA. Rasa cuak dan takut, serious tak tipu memang aku takut, tapi persiapan takde lagi. i mean, tak mula lagi.

Masuk bulan Julai ni, aku perlu lebih berkorban. Korbankan semua masa aku demi menghadapi SMA yang sangat penting. Sekarang bukan masa untuk main-main lagi. Aku perlu lebih banyak STUDY.

Sudah tiba masanya untuk aku FULL TIME STUDY. kalau dulu boleh lah setakat nak PART TIME STUDY, sekarang no way! No play-play anymore. STUDY, STUDY! Go Zirah, study!

Wish me all the best, kawan. Saaya nak berjihad. Saya nak berjaya. Doakan saya, kita doa sama-sama. InsyaAllah. Amiinn. :)

8 comments:

  1. chayok2...he tapi exam SMA tu ape?

    ReplyDelete
  2. @-telordibasuh- - tq telor. :D umm, sma tu sijil mngah agma, biasanya exam ni ada kt skola2 agma. thn ni sy amik exam ni. :)

    ReplyDelete
  3. masa aku form 4 mcm ko, mmg rase MACAM honeymoon sebab baru abis PMR and SPM is not afor another at least a year.

    tapi time spm mmg mcm haram la

    so kesimpulannya always study smart

    ReplyDelete
  4. @ARC™ - itu lah, sbnrnya nak tak nak kita kena dah ready da time form 4, baru la spm nti tak kusut, tp pape pon bergantung lah kpd org yg pndai mbhagikan msa tu. taon ni pon x bleh rehat sgt sbb nak ambik pekse bersijil jgk. ngeh2~

    ReplyDelete