Seperti yang dijanjikan, i'm back! :D

Salam sejahtera semua.

Seperti yang dijanjikan dalam dua minggu lepas (actually tak sampai 2 minggu lagi tapi almost lah kan.), aku kini kembali; kembali untuk keep on blogging dan meneruskan kehidupan sebagai seorang blogger. *dah start merepek-ing! :P

untuk sesi tirai 'pengembalian' aku nih, aku ingat nak cerita sikit pasal 2 minggu aku takde ni buat apa. yang pertama mesti lah 'sibuk study' untuk supaa exam yang baru je habis pagi tadi pukul 10:30 AM. cewahh~ exam yang berlangsung selama 4 minggu memang meninggalkan kesan trauma yang mendalam kat aku. maksudnya, lepas ni kena la ready awal² kalau dah tau nak exam tu. bila tak dapat jawab je mula la gelabah pastu redah dan redha je la. sengal betul!

oyehh~ kau tau, cuti ni aku ada kelas tambahan pulak dah. kalau ikut hati memang malas nak pergi tapi takpe aku kan nak exam tahun ni so kena berkorban sikit. aku memang tak sampai hati nak skip kelas jadi pergi je lah jawabnya. kalau sekejap tahan lagi, ini hari sabtu sampai rabu start pukul 8:30 AM habis 4:30 PM. super tak? memang letih habis la aku kali ni. 'lembut' dan 'ringan' tulang aku dibuatnya. haha~ :D

lupakan pasal exam dan kelas. aku bukan peduli sangat dengan mid year exam ni. buktinya, aku sanggup bangun awal pagi (kalau qiamullail takpe jugak) study segera. malam sebelum tu pulak syiokk tengok tv. petang pun sama. yelah, rancangan tv banyak yang menarik lorh. berbelah bagi nak tengok ke nak study. hua³~ xD

antara drama atau rancangan tv yang sedang hangat aku tonton sekarang ni ialah:

ER (emergency) - Hallmark, Mon-Fri, 5:00 PM


perghh, fulawehh! (tiba je kelua alif kadim. haha!) serious cakap siapa minat jadi doktor try la tengok cerita ni, memang best habis. aku yang tak teringin jadi doktor pun boleh minat cerita ni. yelah kan, biasanya org asyik cakap suka tengok CSI, see sekarang aku pulak suka tengok ER. hahaha~ apa yang menarik dengan cerita ni, kita boleh nampak suasana yang 'real' dalam hospital bahagian emergency lah (tak tau betul ke tak aku cakap ni). sebenarnya, ER yang aku tengok ni bukan latest season punya. yang ni ER season lama punya. tak sure season yang mana dan ke berapa. dah hallmark tayang season zaman aku baby, tengok aje lah. huhuhu~ dalam cerita ni aku paling suka watak Dr. Luka Kovač (barangkali aku tertarik sama his good-looking. :P) dan aku tak pasti sama ada Luka ada relationship tak dengan Abby. tapi aku rasa Dr. John Carter meminati Abby Lockhart. eihh, macam² lah. maaf, aku memang suka bayangkan kisah cinta doktor² ni. haha! x)~


Cinta dan Anugerah - TV9, Mon-Fri, 5:30 PM


tak sangka, sangkut jugak aku dengan sinetron ni yehh. haha. bukan apa cerita ni memang best sebenarnya. paling penting, hero-hero nya made in Malaysia. bangga sikit wei. haha. cerita yang dilakonkan oleh Ashraf Sinclair, Nabila Syakieb, Miller, Yasmine Wildblood dan ramai lagi la (sebut nama pelakon yang aku ingat je). mungkin tak ramai yang tau watak Avian yang dilakonkan oleh Miller sebenarnya berasal dari Malaysia. mana aku tau? haaa, adalah. rajin google la beb. kata minat, mesti la nak tau pasal oang yang diminati kan. Dan watak Aira yang kita nampak macam dah mature habis tu rupa-rupanya tahun ni baru 17 tahun ek. kalau kat Malaysia, bersedialah kau nak SPM. kuang³.

She Wolf - TV3, Mon-Thu, 3:00 PM


lorhh, hari tu da cakap aku dah start dah tengok cerita ni. makin best dan makin mencabar je jalan cerita dia. balik skolah, ngadap tv tunggu cerita ni. dah terlupa ke buku. haha~

Gossip Girl 3 - 8TV, Mon, 10:30 PM


Supaa! gossip girl come back. tapi aku tak suka waktu tayangan dia. macam malam sangat. hari isnin pulak tu. tak suka, tapi masih tengok. demi ed westwick lah kononnya. tuihhh! :P

Vampire Diaries - 8TV, Tue, 9:30 PM


Celita balu mali!! baru start this week hari selasa hari tu aku tak sengaja tengok ditemani ibu penggemar setia twilight saga, apa lagi tengok terus la. menarik jugak cerita ni persis twilight. nama pun 'vampire' right. kepada peminat twilight tengok la cerita ni, tak rugi apa pun. watak Stefan Salvatore tu muka dia hampir sama dengan edward cullen tau. tapi tak boleh lawan lah cullen. hahau~


lama² tengok stefan hensem pulak. hahaha~ :P

Big Time Rush - Nickelodeon, 5:00 PM


Fuhhh²! penantian berakhir. 31 May hari tu, akhirnya tayang jugak cerita ni. berjanggut aku tunggu nak sampai 31 May tu tau. haha~ dan sekarang, big time rush dah jadi favaourite aku dah. lepas ni setiap pukul 5 petang, 'Kendall Time'! hahahaa~ :D

okeyyy. cukup sampai sini dulu pasal rancangan televisyen. asyik tv, tv, tv ajee. mana mata tak 'power'. haha~ eh btw, baru aku tau today is Micky Yoochun birthday kan. zureen cakap, kalau zureen tak bagitau sampai bila² aku tak tau lorhh. haha~ sorry la, aku bab ingat birthday orang ni payah sikit. da berapa birthday dah aku miss. eh, birthday jay chou bila ek? alamak! ohh, kesian jay chou ku. aku tak peduli akan birthday nya. huhuhu~ anyway, Happy Birthday to Micky. You're getting old lah sekarang, 24 years old 2010. hehehe~ i always support you and hope you happy always yach :D

*ada sedikit penambahan. publish dulu. :)

2 comments:

  1. sy pun lyn d vampire diaries. nmpk cam x best p tggu je the next-next episodes. ner tahu getting better kan :)

    ReplyDelete
  2. layan jugak? bagus! ada geng. hehe~ cerita ni makin menarik dan menarik bila keluar watak yang baru. :)

    ReplyDelete