Sparkle Cursor for Blogger

Masa dulu sparkle cursor sangat popular dikalangan blogger² sebab "kecantikannya". bila kita gerakkan cursor kelihatan seperti ada snow jatuh. macam tu la. untuk meletakkan sparkle cursor di blog anda, sila ikuti cara-cara dibawah. :)

Copy (Ctrl+C) code dibawah ini dan pastekan di Layout > Page Elements > Add a Gadget > HTML/JavaScript.

Anda boleh tukarkan warna sparkle cursor anda dan bilangan sparkle yang jatuh. Untuk menukar warna hanya ubahkan warna yang anda mahu di var colour="red"; dan tukarkan bilangan sparkle kepada nombor yang anda mahu di var sparkles=100;

Kemudian dah siap save and you are done. ok, selamat mencuba. :)


8 comments:

  1. owh bru ku tahu
    huhuhuhu

    thnks beb sharing

    ReplyDelete
  2. okeh, bagus la kalo tau. :) same2~ :D

    ReplyDelete
  3. sama2~ :) *tak tau "sama2" dalam bhsa jepun ape. hihi~

    ReplyDelete
  4. belajar tutorial dekat sini.
    senang sikit nak faham..
    tq akak :)

    ReplyDelete
  5. @AINA NADIA HAMID - tq, gmbira sy mndgrnya. tima ksh kmbali. :)

    ReplyDelete
  6. eh , tak boleh pun ? guna chrome boleh kan ? hm *hampaaa

    ReplyDelete
  7. @SHRA- yeap, guna google chrome pon boleh. sy tgk blog awk jadi je. :)

    ReplyDelete