Manfaatkan formspring anda.


Salam sejahtera semua.

Baru tadi aku check formspring aku setelah berkurun-kurun aku tak login. huahua~ x) yang aku sebel dengn formspring aku ni bila ia tak mendapat sambutan hangat pun. aku ingat aku set up akaun formspring ni boleh la orang awam beramah mesra dengan aku. tanya apa² soalan dekat aku. tapi, ini aje lah yang aku dapat.


0 inbox. sedih woo~ :'(

kenapa takde orang tanya soklan kat formspring sayee? takde idea nak tanya apa ke atau memang takde pape nak tanya kat sayee? woowoo~ takpe lah. kalau macam tu biar lah saya deactive je la akaun formspring sayee. tak yah gedik gatal nak berformspring sangat kan. huuhuu~

tapiii, kalau boleh aku tak nak deactive kan formspring aku. entah la kenapa aku sayang kot kat formspring aku yang aku buat tanpa berfikir panjang dulu. jadi, aku telah mendapat satu idea untuk memeriahkan formspring aku.


Formspring ni tempat orang bertanyakan soalan atau say hi kat kita kan. apa kata kalau kita terbalikkan fungsi formspring ni. kita buat akaun formspring ni jadi macam survey kita la. kiranya orang boleh bagi feedback kat kita. Contohnya, macam aku dulu kat tempat big title tu aku letak "Just Ask". *gila simple punye. huahua~ tapi sekarang aku telah tukarkan title tu menjadi seperti soalan yang berkaitan dengan blog aku.


Selain soalan contoh diatas, boleh juga kalau kita nak buat apa² soalan pun tak kira la mengenai diri kita ke atau blog kita atau apa jua soalan yang kita tanya dan orang yang akan tolong jawabkan. lebih kurang macam tu la. tukar lah soalan anda selalu supaya anda dapat lebih banyak feedback. ;)

Untuk aku pula, soalan yang first akan ku tanya kepada umum ialah "Adakah blog saya menarik?". insyaAllah aku akan tukar soalan setiap minggu/bulan/2 minggu sekali ke, ikut aku lah. hee~

ehh, actually, formspring ni pun sebenarnya fungsi dia memang macam ni lah. aku tak perasan tadi. memang dia suruh kita masukkan question kita then orang akan jawab la soalan kita tadi tu.


Anyway, macam² cara kita boleh memanfaatkan formspring kita. cuma menggunakan sedikit akal yang bijaksana berserta pemikiran yang kreatif maka kita akan nampak manfaat lain yang boleh digunakan di formspring. ok lah, cukup sampai disini aku merapu soal formsring. *sebenarnya aku tak puas hati formspring aku 0 inbox. hehe~ (>_<)

No comments:

Post a Comment