Kita jumpa cuti 2 minggu nanti. peace! =)

Salam sejahtera semua. :)

aduhh, penat pulak rasanya blogging ni ya. semalam siapkan first award aku. mencabar juga ya menyiapkan award ni. heeh~ emm, ok la, sebenarnya aku tulis entri ni sebab aku ingat nak bawak diri dalam masa 2 minggu ni. bukan merajuk ke atau pape ke. tapi sebenarnya, aku nak berehat buat sementara waktu ni. tambah² pula sekarang adalah musim peperiksaan.

hemm, aku start exam last week. tau tak, mid year exam kali ni berlangsung selama 4 minggu (hampir sebulan tu!). termasuk subjek booth+akademik. *siapa tak reti sebut perkataan booth sila sebutkan seperti berikut: "bu-us" ok. ;)

ini lah jadual peperiksaan aku. mula² exam booth baru akademik.

Booth

13 Mei - TF & HD
14 Mei - TA & FQ
18 Mei - NS, BG & MN
19 Mei - AN & IN

Akademik

20 Mei - BM1 & BM2
21 Mei - BI1 & BI2
24 Mei - MM2, MM1, SEJ1 & PSI1
25 Mei - SEJ1 & PQS
26 Mei - PSI2 & SC1
27 Mei - SC2 & EA1
31 Mei - EA2
1 Jun - MT2, MT1 & BAT
3 Jun - PA1
4 Jun - PA2

Banyauk kan pak cik, mak cik, tuan puan, adik-beradik. ahhh, rasa nak lari je dari jawab pekse. tapi takpe, kuatkan semangat. i  examination. *sedang membuat pembohongan besar. haha! x)

ohh, btw, sebelum mengundurkan diri aku nak ajak teman semua jom main pac man kat google sempena PAC-MAN's 30th birthday. kalo tengok homepage google sekarang macam kat gambar bawah ni and kalo rajin atau takde benda nak buat tu sila-sila kan lah main pac-man kat image google tu. ngeh²~ ;)


Mentor 4


eh, aku suka lah kat ila protege joe & shaq protege mas idayu. mas idayu punya protege mesti menarik perhatian kan. contohnya macam black dan sekarang shaq pulak. tambah² lagi shaq tu orang klate. *apa kaitan dgn org kelantan pulak? haha~ alohh, org klate kan semangat kenegerian diorang kuat mesti la ramai supporter gitu. pandai je aku. takpe lah, ini just pendapat aku je kan. :P ila pun best jugak. :)

ok guys, time's up. saya dah nak pergi dah ni. insyaAllah kita jumpa masa cuti 2 minggu bulan jun nanti yop. masa tu saya dah abes pekse, boleh relax sikit oyehh. ok, selamat tinggal. assalamualaikum. pecae! :D

Award from cik Aesya.

Award from cik Aesya

ucapan: i got award from cik aesya. thanks ya sudi bagi saya. terharu daa. hehe~ ;)


1. suka melukis tak?
suka jugak. tapi saya tiada bakat melukis la. sedih. :'(

2. bosan bosan suka wat ape?
onlinee~ blogging! :D

3. kenapa siput babi jalan lambat? haha :DD
sebab dia spesis siput babi kot. :P

4. cute tak orang yang bagi award nih? hahaha just kidding :)
honestly, cute jugak. :)

First award from me! :D

Salam dan hello! :D

Hei gembira terujanya aku buat masa ni heh. hehe~ pada hari yang berbahagia ni aku dengan berbesar hatinya nak bagi award kat top 100 followers blog saya. (^_^)

first of all, belasan puluhan ratusan ribuan jutaan terima kasih coz sudi follow blog yang tak seberapa ni. aku tau blog aku takde la aktif mana. aku jarang post new entri, jarang berblogwalking (cuma sejak akhir² ni rajin sikit blogwalking). blog aku pun takdo la menarik mana, entah pape je, entri mangarut, design merepek dan banyak lagi lah kelemahan kat blog aku ni. >_<

tapi, itu semua tak menjadi masalah sebab aku memang suka blogging. blogging memenuhi masa lapang aku (sebenarnya terlebih memenuhi. :P). ok lah, tak nak buang masa, tak nak tulis banyak. kita teruskan upacara kita.

100 Followers Award for all my top 100 followers. Thanks for following me and supporting me. i you seriously. :) Terima lah award tak seberapa ni dari zirahazirah yang tulus-mulus. ngeh²~ :P


  1. http://shuthefake.blogspot.com/
  2. http://alialailaextrovertperson.blogspot.com/
  3. http://whenfingerstakeplace.blogspot.com/
  4. http://inibelogakutau.blogspot.com/
  5. http://shamft2010.blogspot.com/
  6. http://www.trahmegurl.blogspot.com/
  7. http://ceritaraksasa.blogspot.com/
  8. http://duniaku-kawanku.blogspot.com/
  9. syida amin
  10. http://memorianna.blogspot.com/
  11. http://basikaltuaseries.blogspot.com/
  12. http://nakashimakureno.blogspot.com/
  13. http://colourmaster.blogspot.com/
  14. http://sheypull.blogspot.com/
  15. http://cutsiewootsiehoneybunny.blogspot.com/
  16. http://taipanjiwaqilazafira.blogspot.com/ - qeizza
  17. http://asilahzafirah.blogspot.com/
  18. http://kay-kingdom.blogspot.com/
  19. http://luveyourself.blogspot.com/
  20. http://rasainirasaiera.blogspot.com/
  21. Adah
  22. http://syuesahaja.blogspot.com/
  23. http://littleemachii.blogspot.com/
  24. http://www.liyanaa.com/
  25. http://damiadramaticstory.blogspot.com/
  26. EnMivec
  27. http://iffahspaceillina.blogspot.com/
  28. http://www.afizuddin.co.cc/
  29. http://primadonna-biha.blogspot.com/
  30. http://fazyraa.blogspot.com/
  31. http://nabillapolkaaa.blogspot.com/
  32. http://lem0nlyiannef.blogspot.com/
  33. http://lilomines.blogspot.com/
  34. http://dieyna-afieyna.blogspot.com/
  35. ezza
  36. http://lyairah95.blogspot.com/
  37. http://nickirfan.blogspot.com/
  38. http://qisgudgurl.blogspot.com/
  39. http://miappleista.blogspot.com/
  40. http://daiabahrin.blogspot.com/
  41. http://fikapunyablog.blogspot.com/
  42. http://kukasih.blogspot.com/
  43. http://cintainsanbiasa.blogspot.com/
  44. http://shahiraibrahim.blogspot.com/
  45. http://benjaminsyukree.blogspot.com/
  46. http://ghahbudok93.blogspot.com/
  47. http://aitchforhunns.blogspot.com/
  48. http://qhairul-nizam.blogspot.com/
  49. http://nadihahaha.blogspot.com/
  50. http://gelimaat.blogspot.com/
  51. http://faz89afiq.blogspot.com/
  52. http://neomatrixzz.blogspot.com/
  53. http://kekdihatiku.blogspot.com/
  54. http://edbudakkechik.blogspot.com/
  55. http://samzha.blogspot.com/
  56. http://goodbadyooplifestyle.blogspot.com/
  57. pelangi
  58. http://kisah-amin.blogspot.com/
  59. http://dauntless-lady.blogspot.com/
  60. http://super-crazy-flossdot.blogspot.com/
  61. http://cangakbewak.blogspot.com/
  62. http://super-crazy-flossdot.blogspot.com/
  63. http://pelangihidupnurika.blogspot.com/
  64. http://emorajuliet.blogspot.com/
  65. Miss CrYingAnGeL
  66. http://dannyblackberet.blogspot.com/
  67. http://efasophienatalieforever.blogspot.com/
  68. http://kizgarden.blogspot.com/
  69. http://mentalitisikarat.blogspot.com/
  70. http://kitaitukami.blogspot.com/
  71. http://budakecil994.blogspot.com/
  72. mieraSASSY_whatever
  73. http://www.thenurulsyifa.blogspot.com/
  74. asyrafsiddiq
  75. http://ieyapunyacurahan.blogspot.com/
  76. http://ezatulhani.blogspot.com/
  77. http://syaheedasmujaheed.blogspot.com/
  78. http://secretofbihah.blogspot.com/
  79. http://akuismeuuudy.blogspot.com/
  80. http://norhanizahjusoh.blogspot.com/
  81. http://soulz-dhole.blogspot.com/
  82. http://xxpressiku.blogspot.com/
  83. zirahazirah
  84. mr.slide3010
  85. http://choceqa.blogspot.com/
  86. http://linana94.blogspot.com/
  87. aishah_lovalova
  88. http://www.mahjabinislam.blogspot.com/
  89. aQuIja
  90. sbrna
  91. Izyan Shahzan
  92. http://pizzaorange.blogspot.com/
  93. http://derina923.blogspot.com/
  94. aifaa
  95. http://girlvsb0y.blogspot.com/
  96. acc xxxx (Nur Zalikha old blog)
  97. R7EY_1kTh.T4ZFF0AIqryMPehJknFg-- (unknwon)
  98. saodah94
  99. http://lifeyema.blogspot.com/
  100. vemma-norhanizah (blog deleted)

mintak maaf ya rakan², saya tak reti bagi award. ni kali pertama saya saja nak try bagi award kat orang sekali menyatakan rasa penghargaan yang teramat sangat nih. ^^

untuk my top 100 followers, insyaAllah saya akan follow and link anda. mana followers yang tak tersenarai tu mintak maaf mungkin anda tak tinggalkan link. jadi, tinggalkan lah link anda supaya saya dapat follow anda.

sebenarnya kan aku segan sikit la nak bagi award ni. nampak macam over. tapi, takpe lah, sekali-sekali. lain kali buat lagi. hehe~ anda² jangan ketawakan saya ya. sayu malu. ngeh²~ c(:

Hadiah buat Guru. :)

Salam sejahtera semua. :)


Ini entri khas buat guru² di seluruh dunia. mintak maaf semalam tak sempat post (sebenarnya memang nak post semalam tapi ada aral melintang lah. heh! :P).

Hari ni sekolah aku buat sambutan hari guru. aku rasa sekolah lain pun sama kan. seronok juga hari ni tapi serious penat sangat huh. asyik berdiri je, tengok cikgu semuanya enjoy belaka. *sejuk hati memandang tengok semua cikgu senyum je hari ni. (>_<)


Hadiah untuk semua guru yang mengajar ku tahun ni. :)

Oh yea, semalam dengan semangatnya aku menyediakan hadiah untuk semua cikgu yang mengajar aku tahun ni. tahun ni seramai 21 orang cikgu yang mengajar aku jadi sebanyak 21 buah hadiah lah yang aku sediakan. sebenarnya dah lama gila aku tinggalkan budaya memberi hadiah kat cikgu ni sewaktu hari guru. seingat aku paling lama aku bagi hadiah kat cikgu time hari guru masa aku darjah 5 or 6 (tak ingat sangat la, da lama gila. 4 tahun lebih tu.). jadi tahun ni aku cuba lah untuk menghidupkan kembali budaya memberi hadiah pada cikgu. *ambik sekali nak 'hidupkan' sampai semua sekali aku bagi yea. haha!

tak kisah la semua tu kan. yang penting aku bagi dengan ikhlas sepenuh hati. isi dalam tak penting yang penting keikhlasan tu right. disebabkan dah terlalu lama tak hidupkan budaya ni sampai aku lupa cara² nak sediakan dan bagi hadiah ni semua. heishh~ rupa²nya banyak jugak cabaran yang perlu ditempuhi untuk menyediakan semua ni yea. berapa kali aku tewas dengan api kemarahan aku sebab tension sangat buat last minute. tapi alhamdulillah akhirnya semuanya dah ready dan ok-ok je. :)

dan aku rasa masih belum terlambat kan untuk aku mengucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru secara langsung atau tidak langsung walaupun hanya mengajar kita 1 huruf 1 nombor sahaja, mereka tetap guru kita.


Isi dalam tak penting, yang penting ikhlassszz.

tiada hadiah yang lebih bermakana buatmu guru melainkan sebuah kejayaan yang guru harap²kan dari semua pelajarnya. insyaAllah, tahun ni aku akan berusaha untuk memperoleh kejayaan cemerlang dalam SMA (10A P1 A6) untuk ku persembahkan kepada guru-guru ku yang telah banyak korbankan apa yang mereka ada demi mengajar aku dan semua anak murid yang lain. aminn. :D

Alif Kadim - Bangun Semula

Wahh, alif dah ada single terbaru yang bertajuk Bangun Semula. aku baru tau lepas tengok diorang promo kat carpet@15. hehe~ lepas tu cepat²lah aku pegi kat blog and fb alif fc. then cari and dengar lah lagu dia. not bad lah, sedap juga. rindu pulak sama suara alif. hee~ (~_^)


Alif Kadim - Bangun Semula

Tersentak sejenak detakan jantung
Mendapat khabar kurang senang
Impianmu kecundang

Oh entah di mana salah silapnya
Sedangkan semua dah dicuba
Hati asyik memikir dunia sudah berakhir

Begitulah perasaannya kecewa dalam usaha
Manis dah hilang nikmatnya
Pahit yang jelas ketara

Tapi bila direnungkan
Makin kaya pengalaman
Memberikan kekuatan untuk bangun semula

Kadangkala kita pantas berlari
Mengejar apa di hadapan
Tersandung pula halangan

Biar luka hanyalah sementara
Tinggalkan parut tanda usaha
Jangan jadi alasan berhenti separuh jalan

Credits: Blog Af8 & Youtube

My first tag. Thanks eiqa. :)

saya dapat tag dari eiqa. sebenarnya saya tak pernah buat tag tapi kali ni saya nak try la. kalau ada salah dan silap sorry yea. saya budak baru belajar. :)

Bagi balik wasiat ni kat 7 bloggers yg paling active atau 7 paling tak active

saya bagi kat 7 orang yang sudi buat tag ni. :)

Bagi tau diorang ni yang diorang dapat wasiat dari orang kaya kg sepening lalat…

tak faham la apa yang anda cuba bagitahu? (?_?)

Cerita 3 perkara apa yg anda selalu buat sambil tgk tv

duduk, pandang tv, makan. :D

Bagitau 3 makanan pelik yg pernah anda makan

so far tak pernah lagi kot makan makanan pelik. tak sudi tak lalu. :P

Cuba bagitau berapa orang dah kawan anda kat FACEBOOK

ada lah sikit jeww.

macamane korang berjumpa spouse korang or pakwe or makwe…kat mana???

takde sebab nak jumpa kot. :P

okeh, siap la dah kan. *adoii, blurnyee akuu dengan mende ni. ehehe~ :P

Manfaatkan formspring anda.


Salam sejahtera semua.

Baru tadi aku check formspring aku setelah berkurun-kurun aku tak login. huahua~ x) yang aku sebel dengn formspring aku ni bila ia tak mendapat sambutan hangat pun. aku ingat aku set up akaun formspring ni boleh la orang awam beramah mesra dengan aku. tanya apa² soalan dekat aku. tapi, ini aje lah yang aku dapat.


0 inbox. sedih woo~ :'(

kenapa takde orang tanya soklan kat formspring sayee? takde idea nak tanya apa ke atau memang takde pape nak tanya kat sayee? woowoo~ takpe lah. kalau macam tu biar lah saya deactive je la akaun formspring sayee. tak yah gedik gatal nak berformspring sangat kan. huuhuu~

tapiii, kalau boleh aku tak nak deactive kan formspring aku. entah la kenapa aku sayang kot kat formspring aku yang aku buat tanpa berfikir panjang dulu. jadi, aku telah mendapat satu idea untuk memeriahkan formspring aku.


Formspring ni tempat orang bertanyakan soalan atau say hi kat kita kan. apa kata kalau kita terbalikkan fungsi formspring ni. kita buat akaun formspring ni jadi macam survey kita la. kiranya orang boleh bagi feedback kat kita. Contohnya, macam aku dulu kat tempat big title tu aku letak "Just Ask". *gila simple punye. huahua~ tapi sekarang aku telah tukarkan title tu menjadi seperti soalan yang berkaitan dengan blog aku.


Selain soalan contoh diatas, boleh juga kalau kita nak buat apa² soalan pun tak kira la mengenai diri kita ke atau blog kita atau apa jua soalan yang kita tanya dan orang yang akan tolong jawabkan. lebih kurang macam tu la. tukar lah soalan anda selalu supaya anda dapat lebih banyak feedback. ;)

Untuk aku pula, soalan yang first akan ku tanya kepada umum ialah "Adakah blog saya menarik?". insyaAllah aku akan tukar soalan setiap minggu/bulan/2 minggu sekali ke, ikut aku lah. hee~

ehh, actually, formspring ni pun sebenarnya fungsi dia memang macam ni lah. aku tak perasan tadi. memang dia suruh kita masukkan question kita then orang akan jawab la soalan kita tadi tu.


Anyway, macam² cara kita boleh memanfaatkan formspring kita. cuma menggunakan sedikit akal yang bijaksana berserta pemikiran yang kreatif maka kita akan nampak manfaat lain yang boleh digunakan di formspring. ok lah, cukup sampai disini aku merapu soal formsring. *sebenarnya aku tak puas hati formspring aku 0 inbox. hehe~ (>_<)

Big Time Rush: you gotta love them! ♥


Seriously im starting in love with Big Time Rush now. haha! :D They're just perfect; have a nice voice, nice dance and of course good-looking yahh. And their song very² best lah.

Oh btw, kendall schmidt is mine wookei. i poke him first! haha! x)~ no lah, just kidding. i prefer Kendall Knight than others. hee~ (~_^)


Big Time Rush Song


Oh Oh Oh OHH
Oh Oh Oh OHH
Oh Oh Oh OHH

Make it count, play it straight
Don't look back, don't hesitate
When you go Big Time

what you are
what you feel
never quit and make it real,
when your all (big time!)

(Oh o Woah o)
Hey! (Ooh) Hey! (Ooh)
Listen to your heart now
Hey! (Ooh) Hey! (Ooh)
Dont cha feel the rush?
Hey! (Ooh) Hey! (Ooh)
Ready take your shot now
Oh, ohhh. (Hey)
Oh, OHH! (Oooh)

[Chorus]
Go and shake it up, what you gotta lose?
Go and make your luck with the life you choose.
If you want it all, lay it on the line.
It's the only life you got so you gotta live it Big Time

Oh, Oh, Oh, Ooooh
Oh, Oh, Oh, Ooooh

Step it up, get in gear, go for broke, make it clear, gotta go Big Time

(Ohh–Heeey)

Make it work, get it right, change the world overnight, (gotta dream Big Time. )

(Ohh-Ohh)

Hey! (Ooh) Hey! (Ooh)
Give it all you got now.
Hey! (Ooh) Hey! (Ooh)
Isn’t it a rush?!
Hey! (Ooh) Hey! (Ooh)
Finish what you start now.

Oh, Ohhh. (Hey)
Oh, OHH!. (Oooh)

[Chorus]
Go on shake it up, what you gotta lose?
Go and make your luck with the life you choose.
(life you choose)
If you want it all, lay it on the line.
It’s the only life you got, so you gotta live it Big Time!

Look around,
every light is shining now, its brighter somehow. (Woah)

Look around,
nothing's really as it seems, nothing but dreams.

You and I,are
Gonna make a brand new sound, like we own this town.
(We Own This Town)

We can fly,
now I've made it off the ground,never look down.
Welcome to the Big Time.

All the pretty people see you walkin' in the sunshine, welcome to the good times.

Life will never be the SAAAME!.

[Chorus]
Go on shake it up, what cha gotta lose?
Go and make the luck with the life you choose. (Oooh)
If you want it all, lay it on the line.
It’s the only life you got, so you gotta live it Big Time.

Oh, Oh, Oh, OHH,
Oh, Oh, Oh, OHH,

If you want it all, lay it on the line.
It’s the only life you got, so you gotta live it Big Time!!!

Click here to download this song :)

Lyrics by : mylyricarchive

Jom masak Murtabak Maggi

Salam sejahtera semua.

Setelah menyelongkar blog aku dan tiba² tejumpa entri resipi makaroni segera. cehh, rupa-rupanya ada satu je resipi dalam blog aku? :P dulu plan ingat nak letak pelbagai resipi dalam blog ni tapi disebabkan aku cakna tak cakna sampai sekarang entri berkaitan resipi serta tips & tricks tak dimasukkan. huhu~

tapi takpe, hari ni aku tekad nak share lagi satu resepi yang diberi nama murtabak maggi. actually dah lama dah resipi ni dibuat. masa bulan puasa tahun lepas tak silap aku. resepi dia pun aku ingat² lupa je. nak bagi ingat kembali aku cari balik dan share kat sini resipi tersebut. :)

kali ni jom kita masak murtabak maggi. paling simple dan senang kalau setakat nak alas perut kan. bahan² dan cara² membuatnya pun tak hard mana. janji ada bahan utama; maggi dan telur pun sudah memadai.


Murtabak Maggi

Bahan-bahan:

1 paket mee maggi perencah kari
2 biji telur
1 biji bawang besar yang dihiris
1 biji lada besar hijau & merah yang dipotong dadu
Daun sup dan daun bawang secukupnya

Cara membuatnya:

1. Mula-mula rebus mee maggie sehingga lembut.
2. Sementara itu, kacau 2 biji telur bersama bawang besar, lada besar dan daun sup serta daun bawang.
3. Masukkan sekali bersama perencah kari mee Maggie dan kacau lagi.
4. Kemudian masukkan pula mee Maggie yang sudah direbus tadi.
5. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan gorengkan murtabak sehingga masak.

Hasilnya anda boleh lihat seperti gambar dibawah. sepatutnya ia nampak lebih baik tapi yelahh i am not a good photographer kan. hehehe~ ^^

Saya dapat lagi. thank you, terharu. :D


First of all, diucapkan ribuan terima kasih buat hani fareza. terima kasih lagi sekali ya bagi saya beautiful blogger award. actually, dulu saya pernah dapat award ni from sis Nurika Jianie. dan hari ni (tadi baru check) saya dapat lagi. hee~ Terima kasih, serious terharu beb. :)

midyear mood

Salam sejahtera semua.


Sekarang aku berada di zon midyear kerana dengar cerita exam start next week, 13 Mei. ayoyo~ cepatnya masa berlalu, tengok sekarang dah nak exam dah. cuak jugak tapi orang cakap kalau kita dah get ready semua buat apa nak takut kan.

ok, perasaan takut tu hilang la sikit, tapi satu yang aku bengkek dengan exam ni; meniru. rasa² kelas aku tahun ni dah tak kan buat punya kerja toyol ni kan. korang semua kan cerdik-pandai, baik pulak tu. tak kan korang nak kotorkan jiwa korang dengan melakukan kerja meniru semasa peperiksaan ni. :P

aku ni cakap orang, entah² aku pun sama je. hehh! -__- eh, tak lah! aku dah lama dan dah nekad-tekad nak tinggalkan kerja kotor lagi takde usaha yang sejati ni. kalau aku jugak terjebak dengan tiru-meniru ni maknanya aku sama je lah dengan orang yang buat kerja ni dan aku tak layak berbahas tentang perkara ni.

aku mintak maaf jika ada yang terasa dengan statement sampah aku ni. aku tau, pasti dan yakin ramai yang buat kerja ni tapi fikir lah kenapa perlu meniru untuk mendapat keputusan yang bagus dalam peperiksaan? kenapa tak sedia sepenuhnya sebelum menghadapi peperiksaan. adoii, pikir sendiri lah. malas nak serabutkan kepala otak.

Khas buat penoyol tegar. Hayatilah kata-kata dari Walter B.Pitkin.

Gagal dalam kemulian lebih baik dari menang dalam kehinaan

apa yang kau dapat dari kata-kata diatas? fikir-fikir kan lah sendiri menggunakan akal kreatif lagi bijaksana kau tuu. :]

i want WhiteCrocs !!


waduhh, terliurnya tengok kasut ni. da lama mengidam. saya nak kasut crocs putih yang macam ni, pattern lain pon takpe. diterima. :)

ibu, bila nak belikan kasut ni untuk orang? kasut orang dah uzur la, kena beli kasut baru pulak sekarang. :P

pleasee², i really³ want this shoe. could you please get one for me? *kempunan kasut. (-.-)

Sparkle Cursor for Blogger

Masa dulu sparkle cursor sangat popular dikalangan blogger² sebab "kecantikannya". bila kita gerakkan cursor kelihatan seperti ada snow jatuh. macam tu la. untuk meletakkan sparkle cursor di blog anda, sila ikuti cara-cara dibawah. :)

Copy (Ctrl+C) code dibawah ini dan pastekan di Layout > Page Elements > Add a Gadget > HTML/JavaScript.

Anda boleh tukarkan warna sparkle cursor anda dan bilangan sparkle yang jatuh. Untuk menukar warna hanya ubahkan warna yang anda mahu di var colour="red"; dan tukarkan bilangan sparkle kepada nombor yang anda mahu di var sparkles=100;

Kemudian dah siap save and you are done. ok, selamat mencuba. :)


Mulai Mei ni...

Salam semua.

Hari ni adalah first entri aku untuk bulan Mei. sebelum tu, Selamat Hari Pekerja kepada semua yang bergelar pekerja. seronok ya dapat cuti?. kuang³~ :)


Mulai bulan Mei ni aku ingin buat sedikit perubahan besar (kata sikit tapi besar??) ke atas hidup aku. Sudah lama merancang ni cuma tak berkesempatan nak buat je. huuu²~

Antara perkara yang ingin dan akan aku lakukan mulai mei ini adalah:

1. Menjadi pemakai spec sepenuh masa
Aku memang seorang pemakai spec. tapi aku pakai kat rumah je. kat sekolah aku pakai time belajar je. jadi hidup aku memang susah waktu kat sekolah. tak dapat cam dan nampak dengan jelas di sekeliling kawasan sekolah. tapi ada kebaikan jugak kot tak berapa jelas nampak ni. contohnya, aku tak dapat curi pandang jejaka macho di sekolah ku (ada ke masalahnya?? haha!). kalau nak pandang mereka pun takde point, muka tak jelas dan aku memang tak hiraukan semua tu. huahua~ tapi, boleh ke aku start pakai spec ke sekolah mulai bulan Mei ni? rasa takut dan sedikit segan la. well, orang da biasa dengan muka aku without spec. nanti kalau aku pakai nanti mesti rasa janggal kan. anyway, doakan la aku supaya dapat pakai spec ni dengan rasa yang besar hati. hua³~ x)~

2. Waktu makan yang konsisten
Ini dia. aku memang antara salah seorang yang tidak mengamalkan diet dengan betul. *maluu~ tapi, aku nak berubah la ni. lepas ni aku nak makan ikut masa. waktu pagi sarapan, balik sekolah makan tengahari, minum petang dan makan malam. takde la dah kot makan ikut suka masa kita jee. pastu, starting from bulan ni jugak aku nak berhenti makan maggi (mee sodap sekali la dan adik-beradik, sepupu-papat mereka), minum air masak banyak³, dan makan kismis banyak² jugak (nak sma tahun ni, banyak menhafal). >_<

3. Kerja dulu, baru rehat.
Haaa, ambik kau. kerja dulu, baru rehat tau. maksudnya ni lepas ni takde dah kerja² terbengkalai. aku nak siapkan semua kerja² aku yang tak lengkap dan cuba untuk menghabiskan sesuatu kerja tu dulu sebelum duduk goyang kaki. dan lepas ni takde dah siapakan kerja last minute. letih la wat kerja last minute. beban berganda berkuasa lagi huh.

4. Mengubah keterampilan diri
Dalam banyak², ini la benda yang paling aku nak buat. cuba mengubah (touch up la tu) sedikit imej aku. bukan lah aku nak buat plastic surgery (kepala hatok kau!) tapi kan aku nak pakai spec kan, lagi aku kan da bosar sekarang, mesti lah ada benda kena ubah sikit². contohnya beli baju baru, aaa pastu haa tak tau dah. haha~ xD

5. Most Study, Less Online.
Mesti ada orang anggap aku menipu. nak kurangkan online konon. *haktuihh! blah la kau zirah. hahaxD Sungguh arr wei. lepas ni aku memang nak less online. kiranya lepas ni aku online weekend je la. pastu mesti pagi punye, internet laju waktu pagi. ok, get it?.

itu saja mulai mei ni. rasa macam ada banyak lagi tapi ini aje yang aku terpikir. huahua~ takpe la. nanti kalau ada lagi aku sambung lagi wookei. Sekian, wassalam. :)