Coloured Snow Effect for your cute blog. ^_^

Aii, siap mengayat blogger (tengok title) sekali ea. haha~ takde lah, saje² nak menceriakan hati² yang sedang bersedih ni. hee~ baru² ni aku ada belajar tutorial snow effect untuk blog. ambik masa 2 minggu jugak la nak cari dan belajar tutorial ni. kalau cari kat google, susah nak jumpa tuto ni. semuanya kedekut just bagi code js yang dia buat sendiri. ok, takpe², tak kisah sebab skang aku pun nak share jugak coloured snow effect ni dengan semua. :)

Coloured snow effect ni adalah salji/salju/snow efek yang seakan-akan snow sedang jatuh. *mintak maaf, aku tak reti nak terangkan. preview pun takda. kalau nak tau macam mana benda ni berfungsi try la. kalau tak minat buleh padam la. takde hal punye ok.

Pilih mana² coloured snow effect di bawah, copy (Ctrl+c) the code and paste di Layout > Edit HTML > selepas ]]></b:skin> sebelum </head>

atau

boleh juga paste di Layout > Page Elements > Add a Gadget > HTML/JavaScript .

White Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/whitesnoweffect.js'/>

Black Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/blacksnoweffect.js'/>

Gray Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/graysnoweffect.js'/>

Red Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/redsnoweffect.js'/>

Pink Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/pinksnoweffect.js'/>

Hotpink Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/hotpinksnoweffect.js'/>

Purple Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/purplesnoweffect.js'/>

Blue Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/bluesnoweffect.js'/>

Green Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/greensnoweffect.js'/>

Yellow Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/yellowsnoweffect.js'/>

Orange Snow Effect

<script src='http://hahazirah.googlecode.com/files/orangesnoweffect.js'/>

Ehh, warna kat atas ni je ke ada? warna lain takde? haa, kalau korang nak coloured snow effect pilihan warna korang sendiri just bagi code warna yang korang nak tu then aku akan buat satu untuk korang. contoh colour code: FF6666 untuk warna ni. ok, itu saja. terima kasih dan jangan malu² untuk mencuba. bagi sentuhan keindahan salji sikit dekat blog korang tu time musim² panas ni. haha~

14 comments:

  1. zirahazirah, thanks.. tp cmna nk c0py eh? "-.-... urm2.. stu lg, nma nk srupa lah.haha . nice bl0g! :D

    ReplyDelete
  2. terima kasih kembali. nak copy tekan CTRL dan C. klik kanan sudah disable. oo, boleh jadi kembar nama la ni. hee~ :D

    ReplyDelete
  3. oo, snow ni x banyak yea? umm, kalo nak banyakkan mungkin kena tukar bilangan snow yang jatuh tu kot. hmmm~

    ReplyDelete
  4. Akak, en akak cakap kalo nak bnyakkan snow tu kna tukar bilangan dia en? But mcm mana nak tukar?

    ReplyDelete
  5. @iloveyou :) - cmane nk tukar, almk cmne nk ckp ek.. kena download file dia almk2 x reti la nk trgkan cmne.. iloveyou :) guna je la code yg ada eh. hee~ sorry2, mntk ampun ya~

    ReplyDelete
  6. Oh hahha okay. But Nana dah buat tadi, tak mnjadi pun. Dia just kuar satu snow je. Hahhaha. Mcm mane ye? Nak sangat guna snow ni. Heeee

    ReplyDelete
  7. @iloveyou :) kluar cuma stu snow?? mksudnya?? hmmm~ x phm la..

    ReplyDelete
  8. Oh okay tkpe lah. Nanti Nana try lagi k! ;)

    ReplyDelete
  9. shre tutor nie , keyh :) sye credit name awk :) thanks !

    ReplyDelete