Master of Study


Master of study, new korean drama on kbs world. ahaha~ siryes wei cerita ni best. cerita pasal budak sekolah di sekolah yang K.O yang berusaha untuk masuk ke universiti (lebih kurang macam tu la sinopsisnya). :P tak nak cakap banyak la, aku sarankan kepada budak sekolah kau²orang tengok la cerita ni baik untuk pelajaran korang (ehh, yeke?). tau kenapa? sebab ini cerita pasal pelajar yang belajar bersungguh² demi mencapai impian masing². entah apa la yang aku merepek ni yea. kalau ye pon gila sangat dengan citer ni jangan la sampai mencari alasan kenapa orang patut tengok cerita ni. ahaha~ :D


Master of Study jugak dikenali sebagai God of Study atau Lord of Study yang sudah pon ditayangkan di Korea 4 Jan lalu. tapi kat Malaysia, cerita ni baru mula minggu lepas (masih fresh lagi ni siot). haha~ di penghujug cerita ni, biasanya dia akan bagi tips untuk study la gitu (bagus tak? bagus tak?). :P lagi, pelakon citer ni sume kiut-miut tau. aku paling suka chandu yang muka keanak²an gila ohh. haha~


aku cari sikit² la profile pasal pelakon citer ni, kebanyakan diorang umur sebaya aku je (lebih tepat tua setahun dari aku). ahaks~ muda lagi kan, sebab tu la muka comel² baby² belaka. hahahau~ and², zureen kata kan; peguam (Kang Suk Ho) yang muka serious tu sebenarnya seorang yang lawak dalam kehidupan sebenar (wahh~). comel la cerita ni (geram aku dibuatnya) tak sabau nak tengok cutie chandu. muahaha~ cerita pasal ost, aku tengok penyanyi² ost master of study ni semuanya gempak² contohnya; T-max, Ft Triple, F(x), Beast and banyak lagi la (semuanya zureen suka ni. haha~). kalau nak tengok dan download ost² Master of study ni, sila scroll ke bawah yek. aku dah sediakan link untuk download sekali (bukan aku sediakan, Free Korean Music Download dan 168movies yang bagi link download. aku pinjam je. hahau~) kepada yang nak tengok gambar little cutie miutie chandu dan pelakon² yang lain, sila scroll ke bawah sikit. hahaha~ :D

Sinopsis:


Seorang peguam, Kang Suk Ho ialah peguam biasa yang ingin mendidik pelajar dari sekolah kurang pintar. Beliau berjanji untuk memasukkan lima orang pelajar terpilih ke kolej yang berprestij. Oleh itu, bermulalah perjuangan lima orang pelajar tersebut dan peguam itu untuk mencapai impian mereka. :)

Cast:

Yoo Seung Ho as Hwang Baek Hyun


Go Ah Sung as Gil Pul Ip


Lee Hyun Woo as Hong Chan Doo


Park Ji Yeon as Na Hyun Jung


Lee Chan Ho as Oh Bong Goo


Kim Soo Ro as Kang Suk Ho
Bae Doo Na as Han Soo Jung
Oh Yoon Ah as Jang Ma Ri

Other cast:
Byun Hee Bong as Cha Ki Bong
Lee Byung Joon (이병준) as Anthony Yang
Im Ji Eun as Lee Eun Yoo
Go Ju Yun as Lee Ye Ji
Shim Hyung Tak as Jang Young Shik
Park Chil Yong as Ha Sang Kil
Lee Dal Hyung as Park _ Nam
Im Sung Min as Bae Young Sook
Kim Young Ok as Lee Boon Yi
Bang Eun Hee as Han Ae Shim
Kim Ha Kyoon as Oh Dal Shik
Park Chul Ho as Hong Choong Shik
Koo Hye Ryung (구혜령) as Hwang Geum Joo
Kang Yi Seul as Kim Jung Hee
Park Hwi Soon (박휘순) as Sa Do Chul
Hong Il Kwon

Ost:


Ost 1

01 – T-Max – 한번쯤은
02 – 4Minute – Dreams Come True
03 – Jiyeon (T-ara) – 또르르
04 – Ernest – Because I`m Weary
05 – Sunmin – Dreamer
06 – Island City – 별이 빛나는 날
07 – 우리라는 이름의 추억 (서정테마) (Harmonica 하림)
08 – Sunset Of Trumpet (inst.)
09 – The Final Mission (inst.)

Download full album Ost 1

Ost 2

01. 날개를 펴고 - 루나
02. 모르시죠 - FT트리플(FT.triple)
03. Friends - 시크릿(Secret)
04. 그래도 좋은 사람 - 김신아
05. 달려 - 어니스트(Ernest)
06. Ready Go - 비스트(Beast)
07. Fly - 스위밍 피쉬(Swimmin` Fish)

Full Album

Megaupload [OST 01]
Megaupload [OST 02]

Sources: Sinopsis, Cast & Pictures, Ost Part 1 & 2, Ost Part 1. Thanks a lot. :D

12 comments:

  1. citer ni best!! mesti tgk. :)))

    ReplyDelete
  2. salam..heyhey,,thanks utk ost crita master of study uh,,been searching for it everywhere yet can't find it..
    :):)

    ReplyDelete
  3. @jigy_ghah - yup², thats right! :D


    @jkseel - ohh, welcome. :)

    ReplyDelete
  4. citer ni sangat best. ada ulangan ari ahad smpai 3 episode x silap saye citer itu ulg kt kbs world [astro]

    ReplyDelete
  5. @Qama - yup2 betul tu ada ulgn hari ahad kt kbs but cuma 2 edpisod je. btw, citer ni super best. hehe~

    ReplyDelete
  6. @zatiey da voom - umm, kalo x silap dlm 16 eps. minat citer ni jgk? hehe~

    ReplyDelete
  7. all boys in master of study sweet and hensem

    ReplyDelete
  8. yeas, exactly. especially chan doo of course. haha. :D

    ReplyDelete
  9. me too. love chan doo. haha~ :D

    ReplyDelete