School makes me smart!


budak sekolah (2009)

Title diatas aku suka sangat. wekk. :P aku ambik dari ayat razin yang dia tulis kat myspace. haha. :D~ whatever la. ignore kan title tu sebab sebahagian besar dari entri aku kali ni takde kaitan dengan title diatas. anyway, aku nak cerita pasal minggu pertama aku sekolah. tau tak ape mood aku pada minggu pertama sekolah? aku rasa excited, tak sabar nak belajar, tak ready sepenuhnya dan sedih. sedih sebab kebanyakan member aku pindah. kenapa diorang pindah? aku sedih sangat diorang pindah ecspecially mira and hidayah. aku rindu korang tau. huhu~ :'( tapi nak buat camane bukan atas aku untuk menghalangnya daripada berlaku. aku tetap kena terus stay di sekolah yang sama dan hadapi rintangan disana bersama kawan² seperjuangan yang lain. sungguh menyedihkan tapi tetap menggembirakan. tahun ni, aku betul² tak sabar nak belajar, walaupun dah tambah subjek baru yang aku tingtong melihatnya. haha. :) ohh yee, tahun ni aku ambik aliran akaun, actually aku nak pure sc (serious gile nih, tak main² lah.), tapi cikgu tak bagi coz syarat tak cukup. banyak lagi rakan² aku senasib dengan aku, diorang pon tak boleh buat apa² sebab bukan bidang kuasa diorang menentukan kelas. tapi boleh pindah kelas actulally. tapiii, kena bawak parents dulu kalao still³ nak tukar aliran pegi jumpa pengetua. huh~ malas la aku. :P

ok la, tiba² blank otak aku, tak tau nak tulis apa dah. emmm, lepas ni kan aku akan curi masa aku untuk mengupdate my blog kesayangan nih. hehe~ yelahh, sejak sekolah start ni, aku rasa sibuk dan letih sungguh, banyak masa aku yang tercicir, tak macam tahun² sebelumnya, aku punya banyak masa untuk membuang masa. haha. :D sekolah pon sekarang ni da tukar peraaturan, balik pon jadi lambat, kalau dulu balik pukul 2:10 minit sekarang ni balik pukul 2:40 pulak (solat zohor sekali kat sekolah.). huhu~

btw, sekarang pon aku tengah pikir nak delete ke tak nak myspace aku. kawan aku caLL me ct, sudah delete myspace dia. aku bukan nak ikut dia, tapi aku terpikir ape sebab dia delete. sebenarnya myspace dah banyak melalaikan aku dan membuang masa aku. 90% masa aku dibuang begitu saja tanpa ragu-ragu adalah kerana MYSPACE. kiranya myspace ni lebih banyak mendatangkan keburukan dari kebaikan. masalah aku pun berpunca dari situ. sifat² hasadengki, cemburu-memburu, perasan nak mampus, tak kenal diri sendiri semuanya ada dalam satu perkataan iaitu myspace (patut lah orang sekarang lebih memilih facebook berbanding myspace. myspace is getting bored dude!). betul tak? betul sebenarnya walaupun ada suara² kecil menafikan (suara siapa? entah, tom kot. wekk. :P). hahaha. :D

2 comments:

  1. ~~hurmmm mmg fb lg best dr ms...ho3..
    ~~dpt akaun???ok ... x pe mungkin rezki awk kt situ... yg penting spm wat elok2..sbb spm tntukn sgalanya... akaun pn leyh idop gak..chayok2..
    ~~ad praturn br?? hak3..nsb bek akk da lpas...lmbtnye blk..ksian yg nek bus...hu3..hrp anda smua brsbr hu3

    ReplyDelete
  2. haha, ye kut. act, sy kureng sikit dgn fb. ;)

    betul t, bile pk blk ade hikmah dsebalik dpt kls akaun, tp terkilan jgk x merasa blaja sc. huhuhu~ :(

    itu la psl, da mcm bdk skola biasa pula blk, yg blk naik bas tu lg kesian, kena tggu bas pkul 3 keats. nasib2. dugaan. ;)

    ReplyDelete