Tingkatan 4 2010.

Assalamualaikum w.b.t.
Sebulan sudah aku menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar tingkatan 4. Banyak suka duka yang dilalui oleh aku bersama rakan² yang lain. kini, tibalah masa... (eh, apa yang sedang berlaku nih?) untuk aku, menceritakan tentang kisah aku sepanjang sebulan menjadi seorang pelajar tingkatan 4 2010. Jeng-jeng-jeng~

.:.:.:.:.:..:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.


ini budak tingkatan 4 yeahh~ uweekk! :P

Orang cakap, tingkatan 4 adalah tingkatan yang menentukan masa depan kita 100%. Kalao kita tersilap pilih aliran, maka silaplah jawabnya. susah la nak patah balik. stay je la dengan kesilapan tersebut. tapi, kalao keliru nak pilih aliran, macam mana pulak nak buat? pergi la jumpa kaunselor tanya apa yang terbaik untuk kita. banyak² kan hadiri taklimat, ceramah atau motivasi yang berkaitan. paling penting jangan lupa berdoa dan solat istikharah moga² kita dapat jawapan yang terbaik untuk kita. eh, orang sekarang da tak sibuk la fikir aliran yang akan diambil, orang sekarang tengah sibuk fikir nak siapkan kerja sekolah yang bertimbun. haishh~


ok². sekarang cerita pasal aku pulak yea. aliran pilihan aku ialah perakaunan. actually, aliran asal pilihan aku pure sc but atas sebab² tertentu, aku terpaksa membatalkan niat tu. akaun ok ape. aku terbaca sesesuatu pasal perbezaan antara akaun dengan sc. katanya, sains peluang pekerjaannya luas seperti doktor, forensik, saintis and etc. *itu pun kalao orang yang berminat dengan kerja² sycho ni lah. kalao akaun pulak, bidang kerjanya ke arah perakaunan lah. sc susah score dan pembelajarannya dalam bahasa inggeris manakala akaun pun susah score jugak tapi belajar dalam bahasa melayu. kau anak mat saleh ke anak melayu? belajar dalam bahasa apa senang hah?! pastu², budak sc ni kena rajin membaca, menghafal, mengingat. *padan muka kau. :P budak akaun pulak, otak kiri kena cerdas pasal akaun ni memerlukan banyak pengiraan & kefahaman (cikgu aku cakap). uhhh, ok², dah faham! :D so, dengan hati yang berat, aku memilih perakaunan sebagai aliran ku. takpo loh, aku kan mahu jadi seorang usahawan (cita-cita yang diperbaharui.). hihihi~

Tahun 2010 jugak adalah tahun yang bermakna bagi aku kerana tahun ni aku akan menduduki Sijil Menengah Agama, SMA. Perancangan asal aku, aku mahu tukar sekolah pada tahun 2010 sebab tak mahu ambil sma sebab kena banyak menaghafal. *aku ni jenis malas menghafal. :P tapi, atas nasihat dan dorongan teman², aku memilih untuk mengambil sma. rugi tau kalau tak ambil sma, bukan calang² orang boleh ambil, orang² tertentu je (macam aku) yang dapat ambil. :P takde lah, gurau je. semua orang pun boleh ambil asal dia bersekolah agama. :) hahaha~ untuk sma, macam biasa lah, menghafal WAJIB. otak dan hati kena bersih selalu supaya hafalan kita kekal selama-lamanya. huhuhu~ pastu², hafal lah sebab kau nak menimba ilmu supaya kekal bukan semata-mata untuk periksa je. cikgu aku marah kalau kita belajar untuk periksa. ilmu tida boleh dicurah atas kertas perperiksaan begitu sahaja. ilmu perlu dibekal dan dikongsi untuk masa depan yang depan-depan.

Subjek SMA yang perlu aku score untuk memperolei 10A1 Pangkat 1 Agreget 6. fewitt~

Al-Quran
Nahu Saraf
Insyak Mutalaah
Balaghah
Mantiq
Feqah
Tafsir
Adab Nusus
Hadis
Tauhid

Al-Quran, Nahu dan Insyak wajib lulus dan kredit.
Balaghah, Mantiq dan Adab adalah subjek baru.

Ohh, inilah dia, inilah dia realiti yang aku sedang tempuhi. aku perlu fokus untuk subjek sma dan spm. aku perlu banyak² berkorban masa untuk mencapai yang terbaik. untuk kali ni, aku mahu berusaha bersungguh-sungguh. tak nak hampakan ibubapa dan guru² lagi. sedih melihat mereka bertungkus-lumus mendidik kita untuk berjaya, tapi tuba yang dibalas kita. tak mahu pisang berbuah dua kali.

Ya Allah, berilah aku kejayaan diatas dunia dan di akhirat kelak. Amin.

Kawan-kawan, rakan-rakan, teman-teman, sahabat-sahabat, doakan saya berjaya ya. sama-sama kita berdoa agar kita semua berjaya. Zirah sebagai pelajar tingkatan 4 tahun 2010. ;D

Zirah dan impian baru. :)


fuhh~ hebat betul dugaan sekolah. yea, sekolah memang memenatkan dan boleh bikin org tension seh. tapi², semangat itu tetap ada berkobar-kobar dan api kekuatan tak pernah padam malah lebih hebat membara. :P impian baru tidak lelah berhenti muncul dalam hati dan angan-angan. ada saja yang terlintas di hati ni untuk mencapai sesuatu yang baru. antaranya ialah (cehh, macam buat karangan pulaks dah.) hahaha~

takde lah, atas tu intro je. al-maklum la, skang ni rasa macam tak biasa menulis blog. *cehh~ tapi, blog ni tetap melekat di hati sebab asyik teringat-ingat je ke blog walaupun masa cikgu mengajar. ish³~ tak elok betul, tak fokus, huh! ok, tak kisah la pasal tu. kisah lah pasal title di atas berkenaan dengan impian baru zirah. ooit? sape zirah? lerr, zirah pon tak kenal ka? zirah tu pemilik blog ni la, emm chiczira. haishh~ ada² je la. :P


mulai saat bila ek, aku da start guna nama zirah untuk nama commercial aku. nama chiczira tu pulak just sebagai sampingan je la. tapi tak bererti nama chiczira tak diguna pakai. siapa² pon tak boleh guna nama "chiczira". penat² tau aku cari dan pikir nama ni, baru lah dapat satu nama yang boleh pakai. tapi biasa la hati manusia, asyik tak puas hati je dengan setiap apa yang dia ada. maka, terjadilah sesuatu perubahan. itu cerita pasal nama. kiranya lepas ni, apa² yang aku hasilkan atau apa² je la kan, aku akan tag zirah, not chiczira. pastu pandai² la aku tambah belakang tu.

lagipon, aku imagine suatu hari nanti, if aku berjaya menjadi seorang usahawan terkenal dan memliliki company sendiri aku akan guna nama zirah(blabla) as nama syarikat aku. hahaha~ xD (besau cita² hang zirah.) oo yeah, selain tu aku mahu jadi seorg graphic designer or fashion designer atau apa² yang berkaitan dengan DESIGN la kan serta memiliki jenama sendiri. *fiweet~ then, aku akan jual la kemahiran or kepakaran aku tu dalam bentuk yang mudah dan berpatutan. atau jugak aku mahu jadi seorang architect yang boleh mereka bangunan yang menarik untuk kegunaan orang² yang memerlukan. aku juga mahu jadi seorang chef seperti martha stewart / chef wan dan mempunyai zirah own recipe yang diberi nama zirah's recipe. amacam, best tak? haha. nampak hard dan haloba betul impian baru aku ye. ohh.. tak lupa juga, angan² dan mimpi besar aku untuk menjadi one of oprah winfrey show special guest. wawawa~

dasyat². baik jangan bagi aku tulis lagi impian aku. kalao tak nanti keluar impian yang lebih besar dan berat. haha~ tak salah untuk memiliki impian yang besar, cuma proses untuk mencapai impian tersebut agak complicated, aku tak kata ia rumit, tapi ia penuh cabaran dan yes, aku sekarang dahagakan adventurous. aku mahu yang terbaik untuk masa depanku. aku, aku..... doakan aku berjaya! :D

cop³, sebelum entri ni melabuhkan tirai aku nak bagitahu sekarang aku minat gila dengan lagu Separuh Jiwaku Pergi. lagu ni tak menunjukkan apa² perasaan aku pon, cuma aku suka melodi dia. *akuzirah kan suka lagu sentimental. haha~



Separuh jiwaku pergi

Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Kau main hati
Dengan sadarmu
Kau tinggal aku

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

Benar ku mencintaimu

SHINee - Ring Ding Dong
yea.. tau la lagu ni da agak lama jugak. but still suka lagu and tarian diorang especially part ring ding dong and rocka². haha~ best-best. sape cakap tak best, aku potong rambut dia. hahaha~ x)



[Jonghyun] Baby
Negae banhae beorin naegae wae irae
Dureopdago mulleoseoji malgo
Geunyang naegae matgyeobwala eoddae
My lady

[Onew] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding (x2)
[Taemin] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding (x2)

[Key] Butterfly
Neoreul mannan chut sungan
Nooni beonjjeok meori ssak
Belli ding dong oolleosseo
[Onew] Nan malya meotjinnom chakhannom
Geureon nomeun anijiman
Nareumdaero gwaenchaneun bad boy

[Taemin] Neodo machi butterfly
Neomu yakhae ppajeosseo
Neomu soonhae ppajeosseo
Neol gyeotae dweoyagaesseo
[Jonghyun] Deoneun geokjeongma geokjeongma
Naman mideobomyeon dwaejana
Niga neomu mamae deuleo
Nochil su eopneun geol


*[All] Baby
Naega soomeul meomchool su oh crazy
Neomu yeppeo gyeondil su oh crazy
Neo animyeon pilyoeopda crazy
Na wae irae

So fantastic
So elastic

Fantastic (x4)
Elastic (x4)

[Onew] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding
([Taemin] _____ deullinda)

[Onew] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding
([Onew] Meorisokae oolinda)

[Taemin] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding
([Key] Nae gaseumae oolinda)

[Taemin] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding

[Jonghyun] I call you butterfly
Nali gamyeon galsurok
Mosi bakhyeo neoran geol
Haeyeonal su eopdaneun geol

[Key] Nareul seontaekhae (Dolikiji malgo)
Seontaekhae (Domanggaji malgo)
[Taemin] Negae ppajin baboin na
[Jonghyun] Nal chaekimjyeoya dwae

*(Repeat)

[Minho] Nan chakhadi chakhanjeunghugooni
Geollin neoreul ihae mot hagaetda
[Key] Neon gakkeumssik geureon gojung
Emijireul talpi italhaebwa gwaenchanda

[Onew] Break out ([Key] Hey! ) (x4)
Ring ding ding ding ding
Dong dong dong dong

[Jonghyun] Sashil nan bulanhae
Eoddeokhae nal boneunji
[Taemin] Eojjeomyeon eojjeomyeon
Naegae hogameul gatgo itneunji molla
[Onew] Etorok anjeolbujeol hal subbakae eopseo
[Jonghyun] Dolikil su eopneun geol

[Onew] Complicated girl
[Taemin] Jeoldae no lan daedaphaji ma
[Jonghyun] Na gwaenchaneun namjalan geol
[Taemin] Naega michyeobeolilji molla

[Key] Silly girl (Silly girl)
[Onew] You're my miracle (My miracle)
[Jonghyun] Neoman gajil su itdamyeon
Naegaen da pilyoeopneun geol

*(Repeat)

So fantastic
So elastic

Fantastic (x4)
Elastic (x4)

[Onew] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding
([Taemin] _____ deullinda)

[Onew] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding
([Onew] Meorisokae oolinda)

[Taemin] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding
([Key] Nae gaseumae oolinda)

[Taemin] Ring ding dong
Ring ding dong
Ring diggi dingdiggi
Ding ding ding

Listen to my heartbeat! ♥


Dup Dap! Dup Dap!
Can you feel my heartbeat.
the heart that you stepped all over and left
is still beating. and it’s beating for you
no matter how hard i try to forget
no matter how many new thing i meet

why do i keep thinking of only you when i turn around
i don’t want to do this anymore. i want to stop.
no matter how many times i try and try to stop myself
it’s no use. my heart is broken. why?

why do i keep doing such foolish things
i know in my head, but why is my heart rebelling
i’m holding on to you and can’t let go.
it still feels like you’re next to me.
i can’t believe in farewell.

no matter what i meet,
i can’t open up one part of my heart
and i keep your place empty
there’s no reason for you come back,
but why do i keep thinking that you might come back
why isn’t my heart listening

listen to my heartbeat
it’s beating for you
it’s waiting for you
it’s wishing for you

it still hurts thinking of you.
i think of you every time my heart beats
i have to forget. i have to forget in order to live
i have to erase it.

don’t i know that it’s over.
i don’t understand why i’m like this
it still hurts thinking of you.
i think of you every time my heart beats

my heart is beating faster and faster.

from 2PM - Heartbeat lyric. (it shows what im feel right now.)
P/S: i edited from original lyric.


What exactly im thinking of?
what is the thing that always mess up my mind?
................................
i dont want to talk about that.
its hurt me much..

but anyway, im still waiting for the answer of my ques.
maybe it was answered but i cant accept the answer because
it can make me HURT and HURT.
i hate to HURT.

but i always hurted and hurting.
Between of Hurt and Heart.
Both are same.
my heart was hurted.
it hurt my heart.

Take that.
sorry for my broken english. *whatheheck!

Tak kira nak update jugak :P

gambar hanya sekadar hiasan. :P

tak kira, tak kira, hari ni, malam ni, nak jugak update blog. *why? hehe, saje. nak cerita². :) cerita pasal sekolah teknik and cinta balqis.

semua sedia maklum, hari ni keputusan kemasukan ke sekolah mengengah teknik keluar. aku pun tak terkecuali menyemak keputusan tersebut. dan hasilnya, aku tak dapat (eleh kalo dapat pun, aku bukan pegi pun). wekk. :P



tadi, semua orang pon tau (tak semua kot.), cerita cinta balqis tamat hari ni. cerita yang aku anti coz ada memey. hehe. tapi, pedulikan si dia tu. tau tak, cerita tu boleh tahan la sedihnya. aku hampir menangis part hassan tu (agak sedih la bagi aku, tapi nasib baik tak nangis.. *wat malu jew. :P). aku suka ending dia; balqis kahwin ngan hassan. ini la cerita yang aku tabik spring sebab tekaan aku dan harapan aku akhirnya menjadi kenyataan dalam cerita tersebut. wahaha~ :D

k la, cukup sampai disini berita terbaru tentang aku yang ingin disampaikan. kita jumpa lagi di lain hari pada waktu dan masa yang sama di blog rasmi dan asli chiczira. Peace! ;)

Satu Perkataan; T E R K I L A N .

Ohh.. hemmm, aku terkilan. sungguh terkilan. sangat terkilan. masih terkilan. ya, aku terkilan. aku terkilan kerana aku masih terfikirkan tentang pilihan aku sekarang. ingatkan aku sudah pasrah dan ikhlas tentang itu, tapi hakikatnya aku masih memikirkannya dan masih berharap terhadapnya. aku, aku sungguh iri dan cemburu terhadap orang yang seakan-akan menunjuk bahawa dia one of  pure sc course student (act mereka tidak, aku yang beranggapan begitu.) *maaf. :(

aku tak percaya aku adalah budak akaun not science. tapi nak buat macam mana. nasib tidak menyebelahi aku. aku terfikir dan memikir; ini bukanlah jalan yang patut aku lalui, ini bukanlah jalan ke tempat yang ingin aku tujui. ini adalah jalan yang mungkin patut aku lalui dan tujui kerana mungkin ini lah yang tersurat dan ditakdirkan untuk aku. tapi hati aku masih terkilan. terkilan sebab aku tak dapat apa yang aku nak, apa yang aku impikan. tapi hati ku juga tertanya-tanya; apa betul jalan yang aku lalu ini? apa betul ini yang memang ditakdirkan untuk aku? nafsu ku membalas; ahh, layan je la. kau tak mungkin jadi seperti apa yang kau impikan. kau di dunia realiti, bukan fantasi yang kau cipta di dalam khayalan dan angan kau. ya betul! betul apa yang dikatakan tu. aku di dunia realiti. aku tak mungkin jadi seperti yang aku inginkan. tapi, aku masih boleh jadi seperti apa yang aku inginkan jika aku berusaha dan bersungguh untuk jadi orang dalam fantasi tersebut. yeahhhh~ pasti boleh!


walaubagaimanapun, hati ini tetap terkilan dan keliru.

.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.


huh! pedulikan perasaan terkilan ku itu.
mari bukak cerita baru. tadi aku baru lepas edit satu gambar. aku ambil dari ..........
hasilnya seperti diatas.
masih mentah dan yaa tak lawa. biasa la tu. hehe. pedulikan.
janji aku gembira dapat siap satu daripada 100+ gambar yang aku harus edit.
wee~ harapkan aku dapat mengedit semua gambar ye. hehe. ;)

i ♥ both minho.


hei semua orang, saya ada satu pengakuan untuk dibuat iaitu; sekarang saya sudah jatuh minat sama minho shinee atau nama manjanya mino. wee~


saya start minat dia masa saya tengok mv shinee - ring ding dong. dalam tu dia kelihatan sungguh comel. actually, saya tertarik sama rambut dia. rambut dia bagi saya; sangat² cantik! yeahh~

saya berterima kasih kat kawan saya, zureen kerana mengenalkan saya dengan K-pop. sebelum ni saya just minat drama² korea yang menyentuh dan menarik hati. kini saya semakin minat kearah dunia entertainment korea seperti boyband, girlband, variaty show yang kelakar, dan apa² jelah. hee~

secara kebetulan, inspirasi saya jugak turut meminati minho. actually, saya tak pasti adakah dia minat minho yang sama dengan saya? hemmm, tak tau la. tapi, ingin saya tegaskan disini, saya langsung tidak mengikut atau meniru dia meminati minho. saya meminati minho kerana reason(s) yang tersendiri. antaranya ialah, saya paling suka rambut minho yang ala-ala kerinting dan berwarna coklat tuh. bagi saya, rambut dia cantik dan cantik lah. bukan kerana wajahnya yang comel dan mempesonakan tu. sebelum tu, saya tak tahu pun orang yang berambut ala-ala kerinting dan berwarna coklat tuh ialah minho dalam mv ring ding dong tersebut. saya ingatkan minho adalah yang berambut pendek berwajah babyface tu. bila diberitahu oleh rakan² serta akak saya, baru lah saya tau, yang saya minat itu lah minho.

hemm, sebenarnya lagi sekali, sebelum² ni saya tak suka pon minho. tak tahu kenapa. yang saya suka ialah lee min ho. hehehe~ lee min ho a.k.a gu jun pyo dalam Boys over Flowers, itulah yang saya minat. kebetulan nama mereka berdua hampir sama; Choi Minho dan Lee Min Ho. menarik kan? kedua-dua pun saya suka. ohh, minho and min ho, i love both of you. muah³. ♥ ♥ ♥

School makes me smart!


budak sekolah (2009)

Title diatas aku suka sangat. wekk. :P aku ambik dari ayat razin yang dia tulis kat myspace. haha. :D~ whatever la. ignore kan title tu sebab sebahagian besar dari entri aku kali ni takde kaitan dengan title diatas. anyway, aku nak cerita pasal minggu pertama aku sekolah. tau tak ape mood aku pada minggu pertama sekolah? aku rasa excited, tak sabar nak belajar, tak ready sepenuhnya dan sedih. sedih sebab kebanyakan member aku pindah. kenapa diorang pindah? aku sedih sangat diorang pindah ecspecially mira and hidayah. aku rindu korang tau. huhu~ :'( tapi nak buat camane bukan atas aku untuk menghalangnya daripada berlaku. aku tetap kena terus stay di sekolah yang sama dan hadapi rintangan disana bersama kawan² seperjuangan yang lain. sungguh menyedihkan tapi tetap menggembirakan. tahun ni, aku betul² tak sabar nak belajar, walaupun dah tambah subjek baru yang aku tingtong melihatnya. haha. :) ohh yee, tahun ni aku ambik aliran akaun, actually aku nak pure sc (serious gile nih, tak main² lah.), tapi cikgu tak bagi coz syarat tak cukup. banyak lagi rakan² aku senasib dengan aku, diorang pon tak boleh buat apa² sebab bukan bidang kuasa diorang menentukan kelas. tapi boleh pindah kelas actulally. tapiii, kena bawak parents dulu kalao still³ nak tukar aliran pegi jumpa pengetua. huh~ malas la aku. :P

ok la, tiba² blank otak aku, tak tau nak tulis apa dah. emmm, lepas ni kan aku akan curi masa aku untuk mengupdate my blog kesayangan nih. hehe~ yelahh, sejak sekolah start ni, aku rasa sibuk dan letih sungguh, banyak masa aku yang tercicir, tak macam tahun² sebelumnya, aku punya banyak masa untuk membuang masa. haha. :D sekolah pon sekarang ni da tukar peraaturan, balik pon jadi lambat, kalau dulu balik pukul 2:10 minit sekarang ni balik pukul 2:40 pulak (solat zohor sekali kat sekolah.). huhu~

btw, sekarang pon aku tengah pikir nak delete ke tak nak myspace aku. kawan aku caLL me ct, sudah delete myspace dia. aku bukan nak ikut dia, tapi aku terpikir ape sebab dia delete. sebenarnya myspace dah banyak melalaikan aku dan membuang masa aku. 90% masa aku dibuang begitu saja tanpa ragu-ragu adalah kerana MYSPACE. kiranya myspace ni lebih banyak mendatangkan keburukan dari kebaikan. masalah aku pun berpunca dari situ. sifat² hasadengki, cemburu-memburu, perasan nak mampus, tak kenal diri sendiri semuanya ada dalam satu perkataan iaitu myspace (patut lah orang sekarang lebih memilih facebook berbanding myspace. myspace is getting bored dude!). betul tak? betul sebenarnya walaupun ada suara² kecil menafikan (suara siapa? entah, tom kot. wekk. :P). hahaha. :D

Dah mulee sekolah.. Sedih lah. :(


hari ahad yang menyampah tiba lagi. aku benci hari ahad sebab hari ahad buat aku rasa muram dan tak gembira. hari ahad buat aku rasa tak ceria dan sedih. aku rasa setiap hari ahad, semua orang seolah-olah meninggalkan aku keseorang walaupun bukan itu yang berlaku. since aku darjah 6 lagi, hari ahad sentiasa membuatkan aku tak sedap hati dan tak bermaya. (kenapa, kenapa & kenapa) adakah sebab aku terlalu mengikut perasaan atau emosi aku meloba-loba? aku rasa hari ahad membuatkan aku hilang semangat dan hilang mood. aku benci apa yang aku rasa sekarang! aku benci perasaan begini. bila rasa dan perasaan ini akan berakhir? (bila, bila & bila) adakah seseorang yang mempunyai perasaan seperti apa yang aku rasa sekarang? ada tak? ada tak? kalau ada tolong lah tampil ke depan untuk kita berkongsi rasa dan perasaan yang mengjengkelkan ni. untuk kita sama-sama mengubati duka lara ini bersama-sama sehingga ke akhirnya. kita sama-sama perangi perasaan yang hanya melunturkan semangat dan kekuatan kita. boleh ke macam tue? (boleh ke, boleh ke & boleh ke).


.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.:.

kita ketepikan sebentar perasaan tak elok tu. kita mula bercerita pasal esok; hari sekolah yang mungkin ditunggu² oleh sesetengah orang atau mungkin disumpah² oleh sesetengah orang yang lain. bagi aku, hari esok memang tidak dinantikan oleh aku. mungkin kerana aku belum bersedia nak kembali ke sekolah, banyak persiapan dan peralatan yang tak lengkap (tapi tak kisah pon, aku guna yang tahun lepas je. :P). unutk adik² yang baru nak mula melangkah ke dunia persekolahan yang baru, mungkin mereka rasa exited sikit atau takut. untuk yang memang dah biasa tu, banyak perasaan bercampur-baur. terpulanglah atas setiap individu nak rasa apa. semuanya ditangan masing². *apa pulak yang aku mencarut ni? :P haha. ok, lupakan pasal tu. sebenarnya post aku kali ni mungkin yang terakhir bagi cuti² sekolah kali ni. maksudnya untuk post yang selepas ni, adalah post sempena bermulanya episod aku sebagai seorang pelajar yang sedang berjihad untuk mengumpulkan dan menyebarkan sebanyak mungkin ilmu yang disimpan. *ayat yotyet! :P jadi disini aku ingin memohon maaf kepada sesiapa sahaja dan kepada semua orang yang masih bergelar manusia andai kata ada sesuatu yang datang dari aku menyakitkan hati korang. aku mintak maaf la yek. aku harap lepas ni kita dapat tengok episod baru dan hapuskan episod lama. itu saja. tak lupa, kepada sesiapa yang berkenaan, Selamat Kembali ke Sekolah. tahun ni belajar rajin² sikit yek. *aku pon. haha. =)

*mungkin, mungkin dan mungkin. segalanya mungkin. :P

Cuaca hari ini sungguh cerah.


Assalamualaikum w.b.t.
Tak sangka ye hari ni da masuk tahun baru 2010. banyak lagi persiapan tuk tahun 2010 tak siap lagi. tapi biar je lah. kerja aku sepanjang tahun 2009 asyik main, main dan main. buat kerja bukan bersungguh pon. akhirnya diri sendiri yang terkena dan jadi mangsa. *padan muka kau zirah! wekk. :P haha, whatever. hari ni (kononnya bersempena 2010) aku sudah delete account friendster, buat blog untuk hanum (my sis) & delete my old blog. sepatutnya kerja delete-mengdelete buat hari semalam, tapi disebabkan aku tak tahu, tersilap, dan terkhayal (aku ingatkan hari jumaat 31disember, rupanya hari khamis. *terlajak satu hari. rugi sangat. :() aku pon buat la hari ni. huhuhu~



ohh, btw, dikesempatan ni, aku pon tak nak terlepas wish tahun baru untuk semua. plus, aku mahu mengucapkan salam maalhijrah yang aku tak sempat ucap dulu sebab asyik khayal je. haha. :) *mabuk ke ape! :P aku harap tahun 2010 ini dapat mengubah diri aku sepenuhnya untuk menjadi lebih baik. aku nak discover dunia ni dan belajar banyak benda yang aku tak berkesempatan nak belajar selama 15 tahun aku hidup ni. *insyaallah. :D

ohh, my frindster in memory. sign up date november 2007. sangat² jarang membukanya, akhirnya telah buat satu keputusan yang agak sukar dibuat iaitu menghapuskan accout fs buat selama-lamanya. maaf ya friendster, anda kehilangan seorang member. Goodby Friendster~ *i gonna mishuu and always remember you. :P


ini pulak cerita pasal blog lama aku, linknya: http://zirazero.blogspot.com, sebelum tu linknya adalah link blog aku sekarang, tapi dah tukar atas sebab² tertentu (tak payah citer la pasal tu). aku da delete sekali da lepas delete friendster tadi. sayang sungguh nak delete tapi takpo lah, aku da ade blog baru. *sayang lagi blog baru dari blog lama. :P hehehe~ dicipta pada Julai 2009, biarlah screenshot blog dibawah menjadi kenangan tanpa luput di ingatan ku. design terakhir ku di blog tersebut. sungguh hodoh dan meriah. whatever. Byebye too kepada my old blog.


1 jan 2010, hari yang mungkin diingati oleh hanum kerana pada hari ni la blog nya dicipta. hehehe. ;) selamat berblogging ya cik hanum. kepada sesiapa yang nak tengok blog anum ni, sila lah pergi ke link ini: . blog dia masih dalam pembikinan, so banyak lah benda tak cukup lagi. ngeh3~ *dijemput lah follow sekali kalau sudi (sempat promote!). :D