Tasbih Cinta.

Tasbih Cinta

Well, hari ni di tv3, slot sinetron Tasbih Cinta telah ditayangkan. Tabik spring toing² utk cerita ni sebab cerita ni memang mantap dan best. Dibintangi oleh Laudya Chintya Bella, Andrew Andika & Bayu Kusuma Negara. Cerita ni mengisahkan Bell, anak kepada peniaga yang kaya raya telah mengalami kemalangan tetapi terselamat. Dia kemudiannya dijumpai oleh penjual sate dan menjadi anak angkat kepada penjual sate itu. Semasa meningkat dewasa, bella bertungkus-lumus mencari duit untuk pembiayaan rawatan adiknya yang sakit tenat. Bella bertemu dengan Rafi secara tidak sengaja dan Rafi mempergunakan Bella untuk mengenakan abangnya Jojo, yang dianggap selalu menyusahkan hidupnya.



Komen aku tentang Tasbih Cinta.
Well, cerita ni masih baru ditayangkan kat Malaysia, so tak tau la jalan cerita dia macamana kan. tapi tengok trailer pon da tau cerita ni best. Btw, watak² dalam cerita ni kan mengingatkan aku kepada satu drama taiwan popular, Why why Love. Watak seorang gadis miskin, adik-beradik yang kaya dan hensem. abangnya seorang yang mementingkan displin diri dan serius dalam kerja manakala adiknya seorang yang suka main² dan langsung tak berminat dengan bisnes bapak diorang. Lebih kurang je kan tapi² setiap cerita ada kelainan tersendiri sebab tu ada peminat yang tersendiri. ;)

Trailer Tasbih Cinta





Menyesal - Ressa Herlambang (OST Tasbih Cinta)



Semula ku tak yakin.
Kau lakukan ini padaku.
Meski di hati merasa.
Kau berubah saat kau mengenal dia.

Reff:

Bila cinta tak lagi untukku.
Bila hati tak lagi padaku.
Mengapa harus dia yang merebut dirimu.

Bila aku tak baik untukmu.
Dan bila dia bahagia dirimu.
Aku kan pergi meski hati tak akan rela.

* :

Terkadang ku menyesal.
Mengapa ku kenalkan dia padamu.

Repeat Reff » 2x
Repeat *


Click here to download Ressa Herlambang - Menyesal mp3

Full Credit to MD Entertainment, Mediafire, Youtube and all. thankyou :)

No comments:

Post a Comment