Gray Lenovo siap diformat. :)


suka, happy, excited gila sebab laptop ibu sudah siap diformat. lepas ni best sikit la guna komputer. semalam ibu ngan abah hantar laptop kat black. ohhh, aku nak sangat jumpa black tau sebab ibu kata black tu hensem. haha. tapi rupa-rupanya masa nak ambil balik komputer malam semalam, baru aku tau dia da ada dua anak. haha. banyak gila dia letak player dalam ni tapi tu yang best tu, sedap la aku tengok video nanti. pastu dia kata dia install balik adobe photoshop (vers cs jugak.). kamus pon dia masukkan, kiranya lepas ni aku tak payah la bukak google untuk check words, tapi tak bermakna google dilupakan. haks³. apa lagi yang menarik? hemm, tak de dah kot cuma komputer kini lebih kemas dan tak de penantian masa nak bukak My Computer, virus pon da kasi clean habis lepas tu dah dimasukkan antivirus jenama apa ntah (malas aku nak sebut). hehe. tapi², yang aku kurang puas, kata nak tukar windows 7 tapi tak pon, tapi takpe lah aku tak kisah pon sebenarnya. hihi. :)

11 comments:

  1. alaaaa apsal tak tukar window 7.... akak nak tau jugak window 7 ni ok ke tak.... apa apa pun awak takde shoutbox ke?

    ReplyDelete
  2. farenova; mmg nak tukar w7 pon, dah lama berhajat ni, hehe. tapi, bajet tak cukup la. hehe. ;) haah, buat sementara ni shoutbox sedang dikemaskini, nanti kalau da siap saya letak balik.

    ReplyDelete
  3. saye pengguna Windows 7 Ultimate OEM, Adobe Photoshop CS3...hehe...ade pape, sile la cntct...

    ReplyDelete
  4. ni link, tgk some snapshot of my lappy...enjoy!
    http://picasaweb.google.com/dannben/MyWindows7UltimateOEM#

    ReplyDelete
  5. Salam,and Hi!!!

    Kehadiran kiz kat sini adalah nak mempromote blog sendiri dan menjenguk sesama blog..

    Jadi kalau sudi tu datanglah jenguk2 kat blog kami di
    www.kizgarden.blogspot.com

    Da datang tu jangan lupa jadi follwers kiz juga ya..Dan klik2 nuffnang kami juga,t bagitau kiz and kiz akan balas balik klik2 tu OK..

    TERIMA KASIH

    ReplyDelete
  6. Salam,chiczira punya spec ape ek?Sebab windows 7 ni sebenarnya memerlukan spec yang agak tinggi contohnya at least 3gig ram,Hard disk space at least 160gig..Processor kena yang laju sikit..
    Kalu tak nanti windows tu akan jadi lembab bagaikan kura-kura membawa semua baju-bajunya diatas cengkerangnya sambil berjalan..XD

    ReplyDelete
  7. Mr Ben - oh yeke. best la ek. hehe. ok nanti sy tgk snapshot tu. :)

    KizZ - ok pasti², terima kasih sudi jenguk blog saya.
    ntah la sy tak tau la pulak. hehe. agak blur bab² ni tapi masih berminat.

    ReplyDelete
  8. whoa!~
    ak nampak photoshop tu..hahaha
    hem..ley r..pas ni install ps cs4..kn?
    hahaha

    ReplyDelete
  9. lala - haha, ps lame, tp takpe2.
    emm, da try install dah tp entah la, tak boleh r. tak tau ape masalahnye. huhuhu~

    ReplyDelete
  10. requirement utk win 7 ultimate,

    +/-10GB free space HDD

    +/-3GB RAM

    if possible, use Duo processor (Dual-core) such as, AMD Athlon 64x2, AMD Turion x2, Core2Duo n so on..

    n yg penting, BIOS msti support operating system platform 6.xx keatas such as Vista...

    ReplyDelete
  11. Mr Ben - ohh cam tu ke.. hemm, xde harapan la win7. hehe. kalao nak pon kena upgrade la kan. hehe~

    ReplyDelete