Theory Logo, Banner, Tee, Cap, Button.

Theory Logo.


Theory Banner

Theory Tee


Theory Cap


Theory Button

all made by me; chiczira. actually, not 100% by me. haha~ special for theory community. :)

Yes Sir!

Cerita yang sedang hangat di Astro Aec. Dibintangi oleh Thomas & Jack (alamak, aku tak tahu la pulak nama penuh nya!) dan ramai lagi sebenarnya, tapi aku tak tahu nama diorang. ke udara pada pukul 7:30 malam (maghrib² banyak cerita best sih! =P) setiap sabtu. time ni ada momo love pulak, so aku tengok pagi esoknya pulak la. puas aku cari info pasal diorang tapi tak jumpa sih. maybe sebab diorang baru nak up kot. nanti lama² nanti memang hot la. hehe~ first time tgk iklan cerita nih aku memang da berkobar-kobar nak tengok tapi aku tak tau cerita ni start bila, pastu ada ari tu time aku boring² aku tgk tv pastu alih jap channel aec, tak sangka time tu cerita ni tgh on air. tapi masa aku tgk tu tgh malam. pastu bila sekolah je aku tanya la zureen tgk tak cerita Yes Sir!, tak sangka dia pon tengok gak. lala pon tengok gak pas aku tanya dia. hihi~ tapi siryes cakap ar cerita ni memang gila best, memang patut tonton pon. lagu² ost dia pon best gak. lala ada bagi link nak download tapi sayang komputer aku tak leh download lagu tu. hishhh, geram tol. tapi, takpe², lagu tu masih boleh dicari memandangkan aku da tau tajuk dia. haha.

Salam Aidiladha 1429H.


Salam Aidiladha kepada semua. Moga hari raya tahun ni bermakna kepada kita semua. :D

Myspace Tutorial: How to change ur myspace url (limited only).

hey myspacer! you know what? i found one new way how to change myspace url. but i want to remember u that it didn't work 100% maybe just 34%. because it only work for myspace who had did his/her url myspace.

first step, you must go to this link, http://messaging.myspace.com/index.cfm?fuseaction=mailsetup.createaccount

then you enter the blank form. (look at the pic.)


click Create My Email! and follow the next step and you are done.

now, you had got ur new myspace url. u never cant change it anymore because it just can used once time. so, pick ur new myspace url carefully and enjoy with it.

end of world .

Dajjal akan keluar apabila MasjidilAqsa tidak berazan selama 5 atau7 hari.

Nabi Isa tidak turun utuk berdakwah lagi selama 7 tahun!! dajjal ada 30. semuanya akan insaf sebelum mati.
dikatakan dajjal akan berkuasa selama 44 hari atau tahun.
jangan takut... dajjal tidak boleh masuk :
1.baitul maqdis
2.mekah dan
3.madinah.

Ya'juj dan makjuj tidak muncul lagi.
kaum yang telah dkepung dan diperangkap oleh raja zulqarnain dan kaumnya membina dinding tinggi yang diperbuat daripada besi dan tembaga.
haiwan yang aneh,​ ad-​dabah,​ tidak keluar lagi.
haiwan sepanjang 60 hasta ini membawa tongkat Nabi Musa dan cincin Nabi Sulaiman.
Matahari masih tidak terbit dari tempat terbenamnya bermakna pintu taubat masih terbuka.
Kekurangan gempa bumi & gunung berapi mengakibatkan tekanan pada bumi lalu mereka bencana terbesar di dunia.

laut akan kering dan menjadi gurun.

neraka jahannam akan terbuka pintunya.

Kiamat akan berlaku
apabila tiada orang menyebut nama ALLAH.
Sebarkan kepada orang lain terutamanya umat islam.
sesunguhnya kiamat adalah jari hantu dan
kelahiran Rasul Allah SAW adalah jari telunjuk.
​betapa dekatnya kiamat itu.

*p/s; copy & paste semata-mata.

Serombong dan "Kisah Lagu Aku & Dia".

Kah1000! *Gelak dulu sebelum tulis.
Semalam kan aku dapat word baru iaitu "serombong". kalau tak silap aku la serombong ni yang ada kat kapal tu kan? entah camane la boleh terkeluar perkataan serombong nih. ni semua gara² inhaler aku tu kot. kebetulan semalam aku tidur pas balik sekolah, bangun je dari tido, tiba² aku selsema. geram betul la. memang seksa la semalam. teruk jugak selsema aku tapi skang da baik da.

nak legakan hidung aku yang tersumbat tu aku gunakan lah inhaler tu, tapi ditegur pulak oleh ibu sampai terkeluar word "serombong" nih. haii~ mula² ibu kata, apetah tapi ada la dia cakap inhaler tu macam serombong. second time dia cakap, awk patut beli 2 inhaler tu, baru la boleh belayar. pastu, kali ketiga pulak, aku dgr pagi tadi masa tgh syok tido. aku dgr ibu ckp, awk x pakai serombong awk ke, nanti kang lemas. ha1000! entah pape la, buat lawak je.


ohye, hari semalam, masa nak pegi sekolah aku dpt idea baru utk satu cerita. cerita dia pasal ada sorang guy ni baru lepas abes exam spm(aii, mentang² la skang tgh spm fever.). dia ni baru nak berjinak² dalam dunia coupling. tp sebelum tu dia tak penah kapel. kiranya dia ni dak yg straight dlm study dia. tp, ntah kenapa abes je exam dia tergedik-gedut nak couple. mungkin sbb dia banyak spentime ngan mber dia kot. al-maklum la, org da free kan. dia terjumpa la sorang girl ni dan mereka pon berkapel. nak dijadikan cerita, pompan ni jenis yang macam pakai buang dalam soal cinta. maksudnye pompan ni tak serius dlm percintaan, tp guy ni da sayang yang amat da kat pompan ni. tp sebelum tu, guy ni seorang yang addicated kat music tp tak pernah fikir akn menceburkan diri dlm bidang tu. dia pandai cipta lagu, then dia seorang yang agak perfex, seorang yang setia. lebih kurang mcm gitu la. tgh syok² bercinta ni, aweks dia ni wat hal pulak. awek dia menduakan cinta dia yang murni tu (alamak, siannye.). dia pon ape lagi, frust tertonggeng² la. mula la nak berjiwang tulis lagu la, nangis sorang² la, asyik termenung la dan macam² lagi la org yang putus cinta akn buat. sedar tak sedar, dia ada cipta lagu khas yang mengisahkan tentang dia dan ex-girlfriend nya. kononnya lagu tu best sgt la. tak dapat bayang betapa bestnya lagu tu kononnya (konon² nya la kan.). time dia dendangkan lagu tu depan member² dia, sumenye puji sedapp (kononnye laa.). ada sorang mber dia berkenan sgt dgn lagu ciptaan dia tu kan. mber dia ni pon rakam la senyap² lagu dia ni, pastu dia buat video klip cincai, pastu dia upload kat youtube (kononnye). tak sangka ramai gila yang minat lagu guy tu kat youtube. mber dia ni gedik la kan, ramai org view video dia dan komen kononnya lagu tu best sgt. kebetulan pulak, si guy ni tak pandai bab² komputer ni (bukan tak pandai la, tp kurang la, dia ada la jgk bukak youtube kadang², tp kononye skang dia jarang bukak.). haa, pastu², pastu ape ek? haa, pastu², guy ni sebnarnya dia rasa lain macam tau. dia rasa dia kerap kali dgr lagu ciptaan dia walaupun bukan dia yang nyanyi. dia bgtahu la mber dia, sume mber dia buat bodo je (dorang taknak layan sebenarnya!). entah mcmana, suatu hari kantoi pasal video lagu dia tu. dia pon ape lagi hangin la satu badan sebab mempublikkan lagu istimewa dia. dia pon pegi la jumpa mber dia tadi (nak pegi serang la ni), siap nak tumbuk² lagi nih sambil cakap; "sampai hati hang mer(nama mber dia tu amir la kononnye.) ambek lagu aku tak mintak kebenaran aku pon." amir cakap; "wei3, sabar la! sabar la! yang ko beria nak marah ni pehal?! ko tau tak lagu ko tu tgh top skang ni??? walaupun tak masuk radio, tp mmg tgh panas la lagu ko nih.". "eiii, peduli ape aku tghh top ke, panas ke, tp ko tetap sudah mencerobohi hak peribadi aku! lagu tu hak peribadi aku dan lagu tu special tentang aku dan dia. tiada siapa boleh sebarkannya pada umum!!", guy tu membidas. tp amir berjaya tenangkan guy tu. amir cakap, "kisah ko dan dia da lepas, ko patut jual lagu ko ni, boleh buat mata pencarian. nak kenang²kan sgt pompan senget tu pehal?" dan blablablabla lagi yang membuatkan hati guy tu tenang. tak disangka², disebabkan lagu tu mendapat sambutan hangat dikalangan manusia di muka bumi ini, ade sorang music producer berminat dengan lagu guy ni. dia pon jumpa la mber guy ni iaitu amir yang mnyebarkan lagu ini kepada umum. selepas berbincang dgn amir, amir pon berbincang dgn guy tu tadi. entah camane guy tu boleh jadi artis yang terkenal (hah, tibe je!) di tanah air dan mempunyai peminat yang mencurah-curah. (adoii, mcm da terpesong je cerita ni., tp xpe. teruskan²!) ex-gf guy tadi tersedar yang ex-bf dia dulu da jadi artis yang terkenal sebab sebuah lagu yang berkisar tentang cinta guy tu dgn sorang awek. dia pon perasan la kononnya awek dalam lagu tu dia (tp sbenarnye, mmg dia pon.). dia pon dgn gaya gediknya mencari jalan utk kembali bersama dgn guy tu atau ex-bf dia (haishhh, gedik tol!). disebabkan, guy tu sgt² menyayangi pompan tu tadi, dia pon kembali bersama dgn pompan tu. dia tak sedar pon pompan tu just nak tumpang populariti dia. tp, takpe, bagi dia tak kisah sebab pompan tu nyawa dia (uwekkk, nyawa kepala hotak dia laa!). dah lama² tiba dia ditawarkan sambung belajar entah kat mana tah, tp jauh la dr negara dan dia terpaksa tinggalkan segala-galanya di sini termasuk kerjaya dia sebagai artis segera dan awek senget dia, mber2 dia, parent dan semua la. disana bermula la kehidupan baru dia. pasal awek dia tadi, perasaan dia da berubah terhadp pompan tu sebab dia lebih fokus kepada future dia. dan pompan tu pulak teruskan hidup dgn bad habit dia tu. habis!

hemmm, tak senonohnya cerita ni. aku rase la kan cerita yang aku tulis kat sini terpesong sikit dari apa yang aku bayangkan sebab ada la part² yang aku terpotong dan malas sambung balik. hehe! ok la, cukup sampai disini entri ku kali ni. kalo nak paham kan cerita senget kat atas tu, silakan. tapi, papepon, aku nak cakap, kali ni memang senget. dasar serombong! haha. xD

Urrmmm, contact button da siap.

assalamualaikum w.b.t. (tetiba baik pulak da). rasanya suda lama x bukak komp walaupun baru 4 hari kot tak bukak. haha. x kisah la, bukak x bukak, sebab aku tau aku pasti akn bukak punya kalau di izinkan Allah.

oh ya, berkenaan tajuk di atas yang agak (aku tak tau nak cakap ape..), aku mau beritau yang aku da siap buat contact button yang direquest oleh sahabat aku, sue. pertama sekali aku nak mohon maaf sebab aku lambat siap ini contact button dgn masa yang ditetapaka. bukan apa, sejak dua menjak ni aku banyak tugas yang harus diselesaikan. tambahan pula, banyak perkara tanpa aku duga telah berlaku. sooo, tak dapat la aku siapkannya dgn masa yang ditetapakan. mintak maap yep.


tapi, tapi takpe skang da siap dan cik sue da boleh ambik da. kat bawah ni hasil contact button yang aku buat. walaupun agak buruk (ya, aku tau hasil kerja aku selalu buruk dan hodoh..), contact button ni masih boleh digunakan. tulisan dia jelas kan dan warna dia pon agak colourful. (yeu la tuu.. :P)







ok macam biasa, sesiapa pon boleh guna contact button ni. kalo ada yang berminat just copy code tu then cari perkataan FRIENDIDHERE. letak friend id korang kat perkataan tu. faham kan? da biasa buat kan. hehe~ credit?! tak perlu lah. aku takde mood la nak main credit2 ni. so, korang selamat. haha. xD

*kepada sue, sory yap lambat buat. busyyy sgt (alasan!). hehe~ harap awk puas hati dgn contact button tak seberapa ni. heee~

wasallam.

2012



Hari ni semua tahu filem 2012 ditayangkan hari ni. siapa yang pergi tgk eh filem ni p.w. aku teringin jgk nak tgk filem ni sbb nampak cam best je kan. tp syg, kat temerloh ni mana ada p.w lah. haha. kesian. aku teringin nak tgk citer ni sebab dia berkisar tentang bencana dunia atau lebih serasi panggil kiamat kot. huhu. aku cari la sedikit sebanyak info pasal filem ni. dan ada la sedikit maklumat yang aku tau tentang cerita ni seperti sipnosis, pengarah n etc.

first time tgk trailer movie ni woww, aku excited giler tapi mana malaysia? haha. sempat lagi. dasyat btul la org ni buat movie pasal ni. tp bagus jgk sbb kalo tgk cerita ni mungkin (insyaallah) boleh kasi org insaf kot. tapi xpe la, papepon mari tgk sedikit review tentang ini movie 2012.


Sipnosis;

Filmed by Roland Emmerich

Never before has a date in history been so significant to so many cultures, so many religions, scientists, and governments. 2012 is an epic adventure about a global cataclysm that brings an end to the world and tells of the heroic struggle of the survivors. (faham sendiri la, malas translate. hehe. :P)

ok la, kalau nak tahu lagi pasal film ni pergi la kat sini banyak info pasal movie ni; http://2012-movie-trailer.blogspot.com/

kawan² terima kasih percayakan saya. ;D

entri kali ni kurang kena mengena dgn tajuk diatas. sebenarnye tadi aq baru je lepas siapkan gambar page kwn aq yang suruh aq edit page diorang dulu. org-org nya adalah eyema, farhie n ikha.

eyema

eyema punya page aq buat warna oren ala-ala hitam gitu. simple je dia punya. center je sume, letak banner. haa, siap la da.






untuk banner sebab nama dia eye-ma, aku masukkan unsur-unsur mata dalam tu. aq suka gila la banner ni sebab aku buat sendiri 100% tanpa menggunakan bantuan lain. hehe. ini memang kebanggaan aku la.

farhie

page farhie ni aq cari kat createblog je. kat situ kan banyak layout ms cun², dia cakap buat je la macamane janji NO PINK. haha. pastu aq cari la yang bawah ni, warna-warni, cantik kan. aq suke gila. pastu aq pandai² la modified balik code dia biar kasi lagi lawa, tp biasa je sebenarnye. hehe. kat bawah sekali tu aq letak cam banner la lebih kurang.






banner ni (banner ke ni? :P) aq bukannya buat sendiri tau. masa tgh search pic kat google aq igt nak ltk apa2 pic kat bawah sekali sebab nampak cam kosong je kan, aq jumpa la gambar pelik nih. pastu aq dapat idea utk buat ala-ala banner menggunakan pic yang pelik ni. aq just letak nama farhie n sedikit corak pelik. pastu jadila banner pelik sengal mcm yang kat atas ni. hehihu~

ikha

ikha punya page ni aq xde la dia punya preview sebab ikha da tukar da, tp aq still simpan lg background belakang dia. ikha punya page ni pon aq x create sendiri, aq just ambik layout dr createblog je then tukar sikit2. ikha nak page dia warna putih sume lebih kurang cam gitu la.



okeh, abes da sume. tu je la antara org yang percayakan aq mengdesign page dorang, even x lawa tp x kisah la, dorang pon x kisah. jd x payah la kisah. hohoho~ kepada eyema, farhie n ikha, trimas a lot coz korang percayakan aq edit profile ms korang. aq hargai sgt tau. hehe. ;D

cerita ceritu.

cerita satu.
sudah 2 hari tak bukak komputer skali la dgn blog. skarang aku bukak nak tulis2 dalam blog ni. mula2 nk bgtau td aku geram sgt tau sbb ada manusia mane tah yg pegi tiru ayat aku. aku xde la marah2 cuma a bit menyampah je la. pastu tadi aku hapy sgt sbb dapat borak2 dgn inspiration aku. haha. tp yg sorang tu sombong gila, tp aku x kisah pon. hoho~

cerita dua.
ari semalam kan, lawak gila la. dari mana aku nak mula cerita eh. ok, dr petang semalam la. petang semalam, aku pegi la armar enterprise kan nak ambik barang2 yang aku order. aku pegi dgn ibu, ipah gn iyad la. pastu, masa tgh tunggu org tu kira2 barang tu, tiba2 datang la entah siapa tah org macam nak kutip derma la gitu untuk apa dia ntah mungkin utk bantu org negara dia kot, nagara filipina. org tu boleh cakap malayu woo. pastu ada sorang guy tu dia nyanyi sambil main gitar lagu apa ntah dia nyanyi tp best la kot lagu dia. point aku kat sini, cuma nak bagitau, itu la kali pertama aku dgr live org nyanyi diiringi gitar. aku excited gila, tp ibu cakap x payah la beria sgt ntah sape2 je org tu. haha. whatever la.

cerita tiga.
malam tu pulak, aku pegi pulak klinik zul antar ipah sbb demam. ramai gila org masa tu. sambil tunggu orang ramai, ibu, aku, ipah, iyad pegi la dulu beli barang2 keperluan yang xde. tujuan sebenar nak beli sabun basuh kain je. masuk2 je dalam tu, terus org suruh cuba minyak wangi. aku buat muka pelik sebab tu la org tu x berani suruh aku pakai. tp ibu dpt pakai sebab org tu beria hulur2kan minyak wangi tu kat ibu. masa nak bayar tu pulak, tiba2 dompet ibu xde dalam bag. hah! camane ni?! aku dah cuak da sebab takut x lepas bayar. tp nasib baik la sebenarnya dompet tu tertinggal dalam kereta. haishhh, ape la. buat org cuak je.

cerita empat.
siap beli barang, aku hantar barang2 dalam kereta. lepastu terus pegi klinik zul balik takut turn terlepas. masa nak masuk dalam klinik tu tiba2 aku terjumpa seorang cikgu yang pernah jadi pengawas jaga budak pmr sekolah aku. aku bgtahu la ibu, rupa-rupanya ibu kenal cikgu tu sebab cikgu tu suami kepada kawan ibu. ek eleh, kenal rupanya. lepatu kitaorang cari sit, aku terpaksa duduk sebelah seorang pakcik sebab ipah la pegi duduk tempt yang aku nak duduk tu. ishhh.. aku tanya la ibu, turn kita da lepas ke, pastu ibu kata belum lagi sebab kita lepas pakcik yang mula2 kitaorang nampak masa nak daftar tadi. masa aku pandang pakcik tu tiba2 aku ternampak datin sekolah aku. lg sekali aku excited pastu aku bgtahu ibu ramai gila aku jumpa org yang aku knl hai ni. pastu ibu kata xyah pelik la. awk x nak tegur datin awk ke. awk duduk la baik2, da la ada datin sekolah awk tu. hehe. xpe je la. tp aku wat derk je. heee~

cerita lima.
lepas keluar je pakcik yang lepas turn ipah tu (sebenarnya suami kpd datin), ibu gn ipah pulak masuk. aku gn iyad tunggu kat luar. aku nak masuk jugak dalam bilik doktor, tp ibu x bg, bukan doktor x bagi. haha. aq pon tunggu2 la dkt luar dgn iyad sambil kunyah mentos chewingum yang aku mintak kat iyad. tgh sedap2 mengunyah tiba2 entah macamane ade gigi aku kecik je saiz dia tercabut plak. nasib baik kecik je. pastu aku ajak iyad teman aku pegi tandas. aku lalu depan datin tp aku buat macam bese je la.
keluar tandas, iyad ajak aku pegi kat luar sebab dia kata ibu da ada dalam kete. sebelum tu, aku menyakat dia kata doktor tak bagi ibu keluar dr bilik, tp iyad x percaya pon. aku gn iyad pon duduk la kat luar sebab aku mls msuk balik sebab ramai sgt org aku malu. hehe. aku gn iyad tunggu la ibu sampai ipah panggil kata ibu nak balik da.

cerita enam.
ibu ikut jalan depan masa balik. masa nak dah sampai rumah siap nak masuk pagar sekali, ibu nak undur kereta supaya senang nak keluar nanti. tp masa tgh undur kereta tu, tiba2 ada la satu dua motor lalu belakang kereta ibu. ibu geram la sebab budak tu menyibuk je ibu nak pusing kereta. pastu ibu kata; heishhh, da la ketiak masam, ketiak bulu panjang, sekolah x pandai. hahahahahahahah. lawak gila. terbaring2 aku gelak sebab lawak sangat. aku cakap la kat ibu, kenapa ibu kata budak tu macm tu padahal dia cuma lalu kat belakang kereta ibu je, tp ibu kata di camtu. ibu kata, biarla, budak tu bkn nye dgr pon. hahahahah. lawak btul la. x boleh lupe aku apa yang ibu cakap. kahkahakahkahahahakahak~ xD

cerita akhir.
tadi masa tadi baru je lepas tadi, tiba2 aku terdetik nak tulis pasal apa yang aku nak buat. macam2 la aku nak buat rupanya. tp xtau la boleh dan dapat buat ke tak. tapi aku harap sangat la yang aku dapat buat apa yang aku nak buat tu. eeee, geramnyeee x sabar da aku nak ubah lifestyle aku 100%. ok la, cukup sampai disini saja cerita ceritu aku ini. ehehe~

Hari ini hari Sabtu. :)

Hari ni kan, hari sabtu. so?
takde pape la dgn hari sabtu.
hari sabtu cuma hari yang boring.
biasanya hari sabtu aq akn pegi tusyen.
tp memandangkan tusyen da abes, duduk rumah je la.
tak buat pape pon ari ni.
just kemas rumah, online, snap pic edit n upload it.
haha. whatheboringday!

alang2 tu aq mau tunjuk la pic yang aq edit.
sudah lama aq impikan pic ni.
even buruk, tp ada org kisah? siapa kisah?
perlu ke kisah? x perlu, x perlu.

firts pic ni aq beri nama i dream of this. tp kenapa? sbb nya aq da lama impikan pic macam ni. warna ala2 black n white, muncung2 gitu then ada area berwarna. pernah aq buat pic mcm ni tp org nye bkn aq tp anum. tp pic tu jd milik aq. hohoho~

second pic ni plak name dia she is me sbb pic ni inspirasi dr org yg aq minat. pic ni agk habat sikit bg aq. dah la muke hudoh, gambar kamera buruk, edit x lawa. hasilnye pon agk suckay rite? tp takpe, aq x kisah sgt. bkn nye nak buat iklan tv pon cuma nak simpan jd koleksi pic aq jeh. haha~

Resepi; Makaroni Segera.

yeahh, akhirnye percubaan kedua aq membuahkan hasil. xde mslah lgsung time wat makaroni ni. maybe sbb ibu ade kot. tp ibu bkn tlg papepon. haha.
dan aq dgn baek atinye mau bg resepi makaroni segere ngekngok aq nie. haha.

bahan-bahan;
makaroni segera
sos spaghetti (aq gune kimball punyer)
bwg besar n putih.

cara membuatnye;
mule2 tumis bwg bsr n putih then masukkan dging dan sos spaghetti. smentara tu, rebus makaroni smapi lembut. bile makaroni da lembut, tuang sos td ke ats makaroni n gaul2 dye smpai dye rata n sebati(alaa, mcm gaul mi sedapp tu..). siap!

dan hasilnye;


New background com.

Nothing to write la. just nak post pasal backgroud ms aku yang baru aku buat. tak lawa pon just biasa² saja. takde mood masa buat thats why hasil dia K.O. hohoho~



Percubaan pertama; Makaroni Whatever.

percubaan pertama aq memasak makaroni. mmg enjoy abes. mse tumis bwg tu hangus! (mangko tol aq nih.) bnyk pinggan mangkuk digunakan. sos tumpah merate. tp nway tetap sedap. btul x tipu 1st makaroni aq mmg sdp walaupun aq mkn x abes akibat kekenyangan. haha.

ntah knape smlam tetibe mengidam nk mkn makaroni utk breakfast pg td. berie je aq suoh ibu antar aq pegi ks semalam semata-mata nk bli sos dye. tp yg ngeng nye aq pegi beli sos spaghetti. hahaha. tp xpe, boleh gune je. (ibu kate.) ganti je spaghetti tu dgn makaroni. mereka kn sejenis pasta yg sama.

dlm makaroni tu aq x ltk bnyk bhn pon. just ltk lada hijau, bwg n sedikit tomato beserta sos spaghetti tradisional. masam siot. yg masam tu la yg menyedapkannye. aha, x lupe jgk segumpal daging kisar yg dipotong tidak jd sama sekali. maka terhasil lah sepinggan makroni yg diberi nama makaroni whatever.

knape mesti makaroni whatever??
sbb nye aq rse makaroni tu agk ntah pape. x lyk diberi nama yg bagus. (terasa makaroni ;(). haha, xde la. makaroni ni diberi nama makaroni whatever kerane ia bkn lah dibuat oleh seorg yg profesional. lg, ia mengunakan bhn2 yg simple2 je. dan lagi, ia adalah makaroni segera. sbb tu la nama dye 'makaroni whatever'.

hemm, cukuplah sampai disini cerita pasal percubaan pertama aq; makaroni whatever. di bawah berikut terdapat beberape keping gmbar makaroni whatever. cuci2 lah mata anda tu ye. resepi? hemm, x pyh la. search kt mr.google je la resepi makaroni. lg sdp dn lg mantap. dan yg pastinye dijamin dibuat oleh org yg profesional. hahaks~

i adore him~ ♥ haha! ;D



Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu

Andaikan kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Ku ingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Ku ingin dirimu turut merasa
Rasa rindu 'tuk menatap matamu


so sweet. lagu aril, menatap matamu. aq mmg da terpikat dgn lagu ni. lgu ni nyanyian aril tp bkn sbb aril nyanyi aq minat lgu ni, tp sbb ade sorang guy kt utube yg nyanyi. suara dye merdu sgt (bg aq la). tp aril nyanyi best jgk. alaa, bese la artis nyanyi best la kan. name pon artis nyanyi. tp guy ni nyanyi bg aq laen cket. suara dye mmg umphhh la. kalao org dgr suara dye msty terpikat punye. bkn sbb muke dye or style dye. tp sbb suara dye. hahahaha~

yg aq tau la kn, dye ni seorg shuffler. duk jb rsenye (eh memandai je aq ni). ummm, gmba dye? no way! malu aq. haha.

ari tu la punye psl. anum mnt sgt lagu ni. pas2 dye cri lagu ni kt utube. tibe2 trjumpe dak ni nyanyi. mule2, kteorg gelak sbb dye nyanyi lawak. brape kli replay entah. lme2 anum ckp, sdp gak sore bdk ni. sdp dr suara aril lg. haahh la, mmg sdp. start dr ari tu trus mnt dye. walaupun xtau papepon psl dye. tp suara dye ttp melekat dihatiku. huahauhuahuahua~ x)

♪ Mari Berdansa~ ♫

Haaa, sape perasan?!
sejak kebelakangan ni kan banyak je cerita pasal tari-menari kuar kat tv kan (sbnarnye ade la dua tiga, sje je ckp bnyk. hehe!).
contohnye mcm tari tirana(tv3), sehati berdansa n so you think you can dance.


dlm bnyk2 program tv ni,
aq plg sukeee tari tirana.
aq xtau la camane citer ni boleh menambat hati aq, tp aq mmg suke la citer ni.
mule2 aq tgk citer ni coz ade shahz jaszle (ohh, aq mmg mnt dye).
1st episod tgk aq rse x best langsung, ntah pape je.
da la ade wan sharmila (mse dulu aq x mnt dye coz aq rse dye annoying pas tgk dye blakon dlm citer kisah kaisara, tergedik2 gitu. tp skang aq da suke da dye coz dye ni mmg meriahh. hehehe~).
dlm citer ni kn, aq suke part time tirana gado2 gn neo. diorang nmpk sweet la. ohhh..sukenyeee~
hahaha, aq xtau la cmne last dye, tp so far aq x pnah miss lg citer ni, cume mggu lepas aq 'terpaksa' tgglkan' la sbb ade exam penting. hohoho~


citer laen lak, sehati berdansa.
aq xpnah pon tgk sehati berdansa, tp aq slalu la gak tgk iklan dye kt tv. teringin nk tgk tp slalu lupe n mls nk tgk. hahaha. yg best sehati berdansa ni, pasangan yg bertanding sumenye top2. mmg rugi la kot kalo x tgk. tp xpe, nty la aq cube cri mse tuk tgk. heee~



so you think you can dance. entah xtau plak psl citer ni. dgr mber citer je diorang tgk audition so you think you can dance yg amerika punye la. aq x tgk pon. x minat kot. hehe. kalo yg malaysia punye ade la aq usha cket2. huhuhu~

*p/s; aq rse entri aq kli ni mcm bnyk word 'tapi' kan?  btol ke? ntah la. hahaha~

Tecktonik dance cam best jee.

pnah dgr x tecktonik dance?!
aq pon pnah dgr sbb mber aq cikyam bgtau.
dye kate skang tecktonik dance bru nk up.
dlu kan org sibuk shuffle, skang tecktonik plak.
even teckto ni da lame wujud, kalo x clap aq la,
tp teckto ni kureng glamer cket kt mlaysia (bg aq la). sbb nye x pnah hayat aq dgr psl dance ni. pas cikyam bgtau, bru la aq tau. pas2 aq usha la teckto ni dlm youtube, smart la gak tarian ni. dye bnyk gune tgn gitu, kalo shuffle kn gune kaki. aq ada la jgk amek beberape vid teckto (sbnarnye 2 je, mls amek bnyak2 coz yg lain tu kureng sesuai lo~). ringan2 kan la tgn tu click play kt vid bwh ni eh. hehe!



aq suke vid ni. SMART!


koleksi tecktonik dance yg terbaik.

Finally, i found it!

Setelah berkurun lamenya aku cari lagu nih (takde la lama sangat, ada la dalam 2 minggu kot. hehe~), baru jumpa sekarang. aku tersuka lagu ni bila aku terdengar banyak kali kat radio. aku try cari lagu ni kat internet guna lirik dia yang aku hafal sikit², tapi haram jumpa. pastu aku tanya member; tau tak lagu inggeris yang famous kat radio tu, tapi aku tak tau sape penyanyi dia and tajuk lagu dia. kawan aku cakap tak tau. haduiii.

pastu, ada satu hari tu, time pekse,
terdetik hati aku nak tanya cikyam; member aku yang agak² pro bab lagu² nih.

zirah : wei, sape tau lagu yang tengah famous kat radio, lagu dia ada macam lagu love story sikit². dia tak bagi tau pulak penyanyi ngan tajuk lagu tu. haishh~ lagu tu ada dalam iklan TM.

cikyam : iklan TM yang mana? yang orang kertas tu ke?

zirah : ha'ah², yang orang kertas comel² tu la. suka iklan tu. comel je.

cikyam : kalau lagu tu, tajuk dia tak tau, tapi penyanyi dia bunkface.

zirah : laaa, bunkface ke? tak minat la lagu tu. da agak da bunkface yang nyanyi lagu tu coz lagu tu style macam bunkface je. tapi tak kan la lagu dia best sangat. ingat kan lagu tu artis antarabangsa yang nyanyi. huhu.

cikyam : haaa, betul la. ikut kata hati awak yang mula² tu. hahah.

hemmm, bila tau bunkface nyanyi terus aku kureng minat lagu ni. sebab nya aku agak kureng minat loh ngan bunkface. hehe. fans² bunkface, jangan marah ye. adat lah tu kalau ada orang yang kureng suka dengan sesetengah artis nih. huhu. tapi takpe la. sukar untuk aku akui, lagu bunkface through my window ni mmg best plus gempak habis. hohoho~

oh ye, komen aku tentang lagu ni; lagu memang da best, bese la lagu bunkface memang best, tapi bagi aku la kan ada sesetengah part tu lagu dia cam lagu love story sikit. yeke? hemm, papajala janji lagu ni best.

nah dengar la lagu ni, aku cari dalam youtube sekali ngan lirik lagi. enjoy la ek. :)



Through My Window by Bunkface

Don’t want much, I just want everything
Thought that I could, do almost anything
One step in front of the other
Thought that I could do it alone

In the blink of an eye, it’s just another day
Telling me why, I’ll find another way
Got this feeling, got me reeling
I can almost start believing

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me
Me and you
And we are not alone
Different view
We are together now
Through my window, I can see
Our wildest dreams could be so real

I see a spark, it starts a fire
Is this the one worth waiting for?
Thought that I could do it without you
Can’t exist like this anymore

Now there’s me and you
And we are not alone
You and me
We are together now
Through my window, I can see there’s
More than you and more than me

Now there’s me and you, you and me
We are not alone and we are together
Through my window I can see
Our wildest dreams could be so real