Exam is over! Clap ur hands, shake ur head and say alhamdulillah.

alhamdulillah~
akhirnya exam untuk tahun ni da abes da.
tak perlu la nak pusing², pening² pikir pasal exam.

skang ni da boleh relax sikit, tapi sekejap je la.
nanti kena sambung balik study.
lagipon, aku ingat cuti panjang ni nak catch up balik
subjek lepas yang aku banyak tinggal kan. hehe~

tak kisah la, janji ujian tahun ni da berakhir.
banyak gila benda aku nak buat dalam fikiran aku ni.
nak list satu² malas la.

cuma nak bagitau yang aku happy gila coz exam is over.
no more stress, no more tension. keh3~

Momo Love~



momo love!
siryes aku cakap,
cerita ni memang cute.
tak tau nak cakap camane lagi,
cerita ni memang sweet habis.

tengok la pelakon² dia pon,
da rasa semangat gila nak tengok cerita nih.
walaupun aku kureng suka pelakon pompan tu,
tapi nak wat camane?
da cerita ni best, layan je laa~

da la jiro fahrenheit tu berlakon!
aku memang minat dia since tengok dia dalam cerita hanazakarino kimitachihae.
tapi takde la over fanatik sangat.
cuma minat gitu² je la.
lagipon, muka dia ada macam akeem, bayu and dak kelas aku (nama dirahsiakan!) sikit.
tak sangka aku buat pengakuan yang aku tak sanggup cakap ni eh. hahaha~

ckp³, macam mana jalan cerita ni? sape pelakon² nye? haa, ni dia,
sedikit review pasal Momo Love ni;

Sipnosis;

yang aku tau la eh,
cerita ni kisah pasal 6 orang adik beradik keluarga Chen. keluarga chen mempunyai kesemua anak lelaki kecuali adik perempuan bongsunya, tao hua. oleh sebab itu, kesemua abg²nya sangat menyayangi tao hua dan menjaga adiknya bagai menatang minyak yang penuh. abg²nya tidak benarkan tao hua bercinta dengan sebarang jenis lelaki yang tidak diketahui asal usulnya. tp, pada suatu hari, tao hua jatuh cinta dengan seorang jejaka, shi lang yang menghulurkan payung kepadanya sewaktu hujan lebat. macam mana kisah cinta diorang akhirnya ek?

Cast;



Jiro Wang as Shi Lang
Cyndi Wang as Chen Tao Hua
Ken Zhu as Chen Qi
Lan Jun Tian as Chen Cheng
Ding Chun Cheng as Chen Zhuan
Godfrey Gao as Chen He
Jing Wong as Chen Yu Yi
Calvin Chen as Xue Zhi Qiang

Ost;

Opening theme song: What If I Fall In Love With You? by Cyndi Wang
Ending theme song: Very Quiet by Fahrenheit
Insert songs: One More Time by Cyndi Wang
Salty Fish by Jing Wong

uhuhuk~

hari semalam kan, aku rasa sakit gila hati.
semuanya gara² mulut punya pasal la.
memang teruk jugak la aku bengang. huh.
tapi hari ni da ok sikit da.
ye la, marah lame² pon bukannya dapat apa.
baik aku istighfar banyak². huhuhu.

sejak beberapa hari ni,
aku selalu pikir pasal masa depan aku.
maksud aku, bila aku dapat result pmr nanti,
kalau teruk macam mana? kalau super pulak tahan la.
mesti la masa depan aku da tersedia punya.

aku keliru gila la skang.
aku tak tau nak ambik aliran apa tahun depan.
aku tau, result aku yang menentukan aku nak ambik aliran apa.
aku tau aku nak ambik aliran apa,
tapi....
masalahnya, kalau result aku teruk,
mesti aku tak dapat ambik aliran tu.

tapi, contoh la,
kalau aku dapat ambik aliran tu,
persoalannya skang,
aku boleh bawak ke?
aku takut kantoi tengah jalan je.
da la, math+sc aku lemah yang amat.
tapi, kalau aku usaha confirm boleh punya.

aduiiii, confuse laa weii!

aku fikir macam ni;
kalau aku ambik aliran

seni;
aku rasa boleh bawak kot,
sebab aku agak² pro la bab ni.
*bukan nak meriak tapi memang pro la jugak.
besides, aku memang minat seni.
tapi aku akan rugi sesuatu yang aku teringin sangat.

sastera;
haaa, yang ni memang sure aku suka.
aku suka puisi dan aku rasa puas kalau aku dapat menghasilkan sebuah puisi yang aku rasa 'sedap' sangat. tapi, sastera ni, bagi aku la, macam tak banyak pilihan kerja lorh.
mesti bidang kerja dia terhad kan. *betul ke aku cakap? kalau tak betul tolong betulkan ek.

sc;
sc, yap, inilah pilihan aku skang,
tapi, yang menjadi masalahnya,
boleh ke aku dapat aliran sc.
kalau dapat, boleh ke aku bawak?
yang ni sentiasa menjadi persoalan dalam diri aku.

ya allah, tolong la aku buat pilihan yang paling tepat berdasarkan kemampuan aku.

lagi satu masalah,
sma dan sekolah.
aduhhh, ini lagi, ini lagi.

aku confuse, nak ambik ke tak sma tahun depan?
tapi, aku nak tukar sekolah,
tapi, kalau aku tukar sekolah, aku tak dapatt ambik sma.
kalau tak ambik sma, memang rugi gila la.
bagai menolak tuah, tau!

tapi aku boleh pindah sekolah yang ada sma.
yeh², tapi aku tak nak pindah sekolah sama.
aku nak satu penghijrahan. ada faham? huhu~

argghhh, aku nak masuk sekolah apa tahun depan?
hemmm, aku serah padaNya saja la.
mana yang terbaik untuk aku tu, aku terima.
wallahualam.

Aidilfitri 1430

assalamualaikum.
sempena 30 syawal hari ni, rasanya masih belum terlambat untuk aku mengucapkan salam aildilfiti kepada semua.
lagipon, hari ni hari terakhir raya, so rasa sedih la jugak.
kat bawah ni aku ada sertakan kad raya khas yang dibuat oleh aku.
actually, aku pernah post da kad raya ni kat blog lama aku.
disebabkan blog tu dah tak guna, so aku post balik kat sini. hehe~

Beethoven Virus review.


hei², sape tau cerita nih?
alaa, cerita korea terbaru kat 8tv pukul 8:30 malam tu.
ini la ceritanya. cerita pasal muzik².
nah, tengok sikit review pasal cerita ni.
mana tau nanti boleh terminat ke. ngeh3~

Sinopsis;

Kang Gun Woo ialah seorang konduktor yang hebat dan suka bekerja tetapi mempunyai reputasi yang buruk. Dia dikenali sebagai seorang pemuzik yang boleh menghasilkan alunan muzik yang merdu. Walaubagaimanapun, dia selalu menganggap dirinya betul dan seorang yang sangat degil sehingga mnjadikan dia seorang yang tidak boleh ada sesuatu hubungan yang baik dengan orang sekelilingnya. Dia berjumpa dengan Du Ru Mi, seorang pemain viola, dan pemain trumpet yang mempunyai nama yang sama dengannya. Dengan pertemuan itu, wujudlah cinta segi tiga antara mereka.

Cast;

Kim Myung Min as Kang Gun Woo (Konduktor)
Lee Ji Ah (Yi Jee Ah) as Du Ru Mi
Jang Geun Seok as Kang Gun Woo (Trumpet)

Ost;



01. Fate
02. Comfort stage
03. My person - Hwan Hee
04. Rashful Du Ru Mi
05. Beethoven's thoughts
06. Fight
07. Did you hear it ? - Tae Young from SNSD
08. Waiting
09. Maestro
10. Because of one person.. - Lee Jin Sung (Monday Kiz)
11. Passion
12. Looking from above
13. Love burning melody(Day by Day) - SNSD
14. Towards tomorrow
15. Shaking love
16. My Humming - Im Ji Hyun
17. Run, Kang Gun Woo
18. Team of passion
19. Dream of future - Mun Ji Sung
20. Dreams of happiness
21. Last concert

New friendster page.

yes, akhirnya berjaya jugak aku siapkan page fs aku. hasilnya takde la 'da bomb' sangat. tapi boleh la untuk memuaskan hati aku ni.


ni la rupa fs aku.


banner yang digunakan untuk fs aku, simple but nice. ;)


background yang berlatarkan gamba aku. mencapab je. hehe~

so, skang ni page fs aku da siap. tak payah la aku pening² kepala nak design camane lagi. ngeh3~

Today is my birthday.

Yes and yap. hari ni hari jadi aku. and hari ni jugak aku start buat new blog coz aku nak tukar emel. ntah pape da aku ni, asyik tuka emel je. tapi takpe la, janji hati aku puas. hehehe.

zirah, happy birthday! this cake just 4 u. (actually aku ter'jumpe' je kek ni. hahaha.)


*tau tak? aku rase teringin nak buat kek colourful macam ni. kek rainbow untuk besday ku yang ke 16 kot. hehehe. ;)

Birthday Wishes at Status & Mood on myspace. :)




Thank you to semua yang mengwish my birthday ecspecially my family, friends and semua lah. :D

Blogger Birthday!

Hari ini jugak bermulanya episod perjalanan blog aku. Moga² blog ini berkekalan sampai bila². aku akan terus mengupdate blog kalau ada masa terluang. Teruskan menyupport blog saya. terima kasih semua.